آیا پای ویروس جدیدی در میان است؟
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد

آیا پای ویروس جدیدی در میان است؟

ویروس جدید با نقاب کرونا

موج کرونا از زمانی که آمد شاهد فوت بسیاری از افراد بودیم و شرایط سختی را برای همه ایجاد کرد اما پس از فروکش شدنش، کم‌کم دیگر به دست فراموشی سپرده شد و از آن دلهره و اضطراب، کمی کاست اما گویا پیش از آغاز سال جدید و حدود یکی‌ دو ماه گذشته موج تازه‌ای شروع شده و در همین روزهای اخیر هم شاهد ترکیبی از بیماری‌های تنفسی و ویروسی در کشور بودیم.
کد خبر: ۱۴۵۰۹۲۴
نویسنده تهمینه سبحانی شاد - گروه جامعه
 
همین موضوع موج نگرانی را در بسیاری از بیمارانی که علائمی شبیه کرونا داشتند،‌ ایجاد کرد که آیا کرونا مجدد بازگشته یا نه؟ البته شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در آخرین گفت‌وگوی خود از روند رو به رشد سرماخوردگی طی هفته‌های گذشته خبر داده و معتقد است که اگر چه موارد سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی افزایش پیدا کرده اما سویه جدیدی از ویروس کرونا که بیماری جدیدی را ایجاد کند در ایران و سایر کشورها نداشته‌ایم. از نگاه وی به نظر می‌رسد موج سرماخوردگی زمستانی را با تأخیر و در همین چند هفته اخیر داریم. اما علل افزایش بیماری‌های تنفسی در کشور چه می‌تواند باشد؟با وجود این‌که طرح سلامت نوروزی هم از ۲۴ اسفند ماه کلید خورده است و همچنان هم ادامه دارد و طبق گفته محمد دادرس، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از ابتدای آغاز این طرح تا ۱۲ فروردین ماه هم ۸۵۰۷ مورد آزمایش تشخیص کرونا در مرزها و توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام شده اما اخباری مبنی بر ابتلای جدید و نتایج این تست‌ها در طرح نوروزی منتشر نشده است. البته آخرین آمار مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تا روز شنبه ۱۲ اسفند ماه ۱۴۰۲ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۵۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ و ۲۸۰ نفر بستری اعلام شده بود. این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد اما همچنان مشخص نیست که سوت پایان کرونا را باید به صورت کامل بزنیم یا بدون ترس و دلهره، علائم مشابه را به سرماخوردگی و آنفلوآنزا و دیگر بیماری‌ها و ویروس‌ها اطلاق کنیم. 
   
مردم همچنان نگران کووید هستند!
«همسرم در تعطیلات نوروز درگیر یکی از بیماری‌های تنفسی شد که کادر درمان معتقد بودند که کرونا نیست و یک ویروس جدید است»‌؛ این جمله را آقای محمدی یکی از مبتلایان به همین ویروس‌های جدید به ما می‌گوید که همسرش پس از مراجعه به مراکز درمانی متعدد و استفاده از داروهای مختلف اما وضعیتش بهبود پیدا نکرده است. او همچنان از وضع همسر خود ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: «پس از مراجعه دوباره به یک پزشک متخصص ریه، متوجه شدیم که این ویروس زیرشاخه همان کرونا است و احتمال دارد که اثرات آن به مدت شش ماه هم ماندگار باشد.» البته او بر این باور بود که داروهای این پزشک متخصص همان داروهایی است که در دوران کرونا برای بیماران کرونایی تجویز می‌شد.  موضوع به همین‌جا ختم نشد و ما با چند نفر دیگر که درگیر چنین بیماری‌هایی شدند هم صحبت کردیم. آقایی حدود ۴۰ ساله که می‌گفت بیماری‌‌اش با چند سرفه ساده شروع شده و با تب و لرز و بدن درد شدید نیز همراه بود و سال جدید را تا پایان تعطیلات در بستر بیماری سپری کرده است. البته او این بیماری را به دختر خردسال و همسرش هم منتقل کرده است. 
   
بالاخره سرماخوردگی یا کووید ۱۹؟ 
درباره چرایی افزایش بیماری‌های تنفسی در هفته‌های اخیر با دکتر عالیه پوردست، متخصص داخلی و بیماری‌های عفونی نیز گفت‌وگویی داشتیم که نتیجه آن حکایت از عدم حضور کرونا در کشور دارد. او با اشاره به تغییرات آب و هوایی و انتشار انواع و اقسام ویروس‌ها می‌گوید: «در فصل بهار هستیم و انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی در حال گردش است. این در حالی است که خود ویروس کرونا هم از همان زمان شیوع، یکی از عوامل سرماخوردگی بوده است. این‌که به‌طور قطع بگوییم این ویروس کروناست یا نه، هم باید توسط تست‌های پی سی آر به صورت دقیق بررسی شود؛ که خود ویروس کرونا هم منجر به ایجاد سرماخوردگی می‌شود.»  پوردست همچنین توضیح می‌دهد که ما ویروس‌های متعددی همچون آنفلوآنزا، پاراآنفلوآنزا و ویروس‌های دیگری داریم که عوامل سرماخوردگی مانند آبریزش بینی را در افراد ایجاد می‌کنند و این‌که بگوییم علائم موجود در حال حاضر جزو کرونا ویروس است، اصلا صحیح نیست چرا که ویروس‌های دیگری هستند که علائم سرماخوردگی دارند. 

صدای عطسه‌ها از دور خوش است
با این حال در روزهای اخیر و بیشتر پس از پایان تعطیلات نوروزی هم صدای عطسه و سرفه‌های زیادی به گوش می‌‌رسد. این در حالی است که بیشتر مردم مانند دوران شیوع کرونا از ماسک استفاده نمی‌‌کنند. این فوق‌تخصص فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونت همچنین معتقد است که ویروس کرونا در هوا وجود دارد و افرادی که دارای ضعف سیستم ایمنی‌ یا سالمند هستند، چه ویروس کرونا و چه هر ویروس دیگری می‌تواند علائم سرماخوردگی را در آنان ایجاد کند و چنین بیمارانی فقط با انجام تست پی سی آر می‌توانند کرونا را تشخیص دهند. با این وجود پوردست عنوان می‌کند که ما در حال حاضر ویروس‌های فصلی دیگری را هم در هوا داریم که همگی عامل سرماخوردگی هستند و قطعا نمی‌شود گفت که همگی کرونا هستند. البته عرشی هم می‌گوید: «تجمعات مردمی، سفرها و همچنین سرد بودن هوا عواملی برای شیوع سرماخوردگی بود‌؛ چرا که افراد سرماخورده تحت تأثیر رفت و آمدها، دیگران را نیز مبتلا می‌کردند. طبق رصدهای وزارت بهداشت هم درصدهای بالا در ارتباط با افزایش یک نوع ویرویس مثل آنفلوآنزا یا کرونا وجود ندارد.» به نظر می‌رسد که طبق گفته مسئولان وزارت بهداشت و کادر درمان، خیلی جای نگرانی نیست اما بهتر است خیلی خوشبینانه هم به قضیه نگاه نکنیم و با مشاهده علائم‌کرونا یا سرماخوردگی، فورا به مراکز درمانی مراجعه کنیم. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها