پذیرش آتش بس و دومینوی حیات و بقای رژیم صهیونیستی

تحولات جاری در منطقه نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی براساس ذهنیت گذشته تصور می‌کرد که مثل دوران ۸۰ سال پیش می‌تواند با نادیده گرفتن افکار عمومی و قوانین و سازمان‌های بین المللی براحتی به اهداف خود در خصوص ملت فلسطین برسد.
تحولات جاری در منطقه نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی براساس ذهنیت گذشته تصور می‌کرد که مثل دوران ۸۰ سال پیش می‌تواند با نادیده گرفتن افکار عمومی و قوانین و سازمان‌های بین المللی براحتی به اهداف خود در خصوص ملت فلسطین برسد.
کد خبر: ۱۴۵۰۳۵۹
نویسنده سیامک باقری کارشناس حوزه روابط بین الملل

آنچه که باعث تقویت این نوع نگاه در بین مقامات صهیونیستی می‌شد تلاش‌های این رژیم در ایجاد انشقاق در اراضی اشغالی میان کرانه باختری و غزه و همچنین پیش بردن پروژه صلح ابراهیم و تمایل برخی از سران کشور‌های عربی برای برقراری ارتباط با رژیم اشغالگر قدس بود و از این رو اسرائیل فکر می‌کرد که با یک حرکت مشت آهنین به اهداف نهایی خود در خصوص فلسطینی‌ها خواهد رسید. اما د رعمل اتفاقاتی در منطقه و در جریان جنگ غزه رخ داد که کاملا با برنامه ریزی‌های این رژیم در تضاد بود. 


سیر اتفاقات و رویداد‌های ماه‌های اخیر نشان داد که اسرائیل با چنین حجمی از فشار و تنگنا در طول ۸۰ سال گذشته روبرو نبوده است.


اولین نقطه تاثیرگذاری مربوط به نوع مقاومتی است که ملت فلسطین در غزه انجام دادند و متعاقب آن مردمی که در کرانه باختری بودند حمایت‌های خود را از مقاومت اعلام کردند. متعاقب چنین پشتیبانی‌هایی شرایط در عرصه بین الملل بگونه رقم خورد که افکار جهانی علیه رژیم صهیونیستی تغییر پیدا کرد و تمام بافته‌های اسرائیل در عرصه‌های جهانی و منطقه‌ای پنبه شد.


اگرچه از مقاومت مردم فلسطین ۱۷۰ روز می‌گذرد و اهالی غزه بالغ بر ۳۲ هزار شهید دادند، اما هیچکدام از این اتفاقات باعث نشد که هزیمتی در جبهه فلسطین رخ دهد و در نقطه مقابل این رخداد رژیم صهیونیستی را در همه عرصه‌ها و حوزه‌ها با تنگنا‌های عجیبی مواجه کرد.


از یک سو دادگاه لاهه که تاکنون هیچ اقدامی علیه رژیم صهیونیستی انجام نداده بود بلاخره رای به محکومیت اسرائیل داد. همچنین در عرصه سیاست خارجی هم رژیم اشغالگر قدس با تذاکراتی در حوزه بین المللی مواجه شد. گذشته از این شورای امنیت سازمان ملل هم موفق شد آتش بس فوری اعلام کند و با این تصمیم گیری آمریکا در بزرگترین انزوای خود در تاریخ این نهاد بین المللی قرار گرفت و ناچار شد در برابر ۱۴ رای مثبت دیگر اعضای شورای امنیت اقدام به صدور رای ممتنع کند.


در عرصه افکار بین المللی هم برخی دولتمردانی که به طور معمول در برابر جنایات رژیم صهیونیستی چشم پوشی می‌کردند بواسطه فشار افکار عمومی ناچار به اتخاذ موضع انتقادی شدند. 


تاثیرگذاری در عرصه افکار عمومی هم دیگر اتفاقاتی بود که شرایط را برای رژیم اشغالگر قدس سخت و دشوار کرد. با نوع مدیریتی که مقاومت در فلسطین انجام داد باعث شد که رسانه‌ها برغم اینکه تحت نفوذ شدید اسرائیل بودند نتوانند افکار عمومی را به نفع پیشبرد اهداف رژیم صهیونیستی هدایت کنند. همچنین تحولی که در حوزه شبکه‌های اجتماعی رخ داد فلسطین را معرض اولویت اول مردم قرار داد و با وجود اتفاق مشکوکی که در مسکو رخ داد و تصور این بود که افکار عمومی به سمت این فاجعه جلب شود، اما دیدیم که هیچ تغییر رخ نداد و همچنان موضوع فلسطین و جنایاتی که در غزه اتفاق می‌افتد در صدر توجهات افکار عمومی جامعه جهانی قرار دارد. 


با توجه به این تحولات می‌توان دریافت که تاب آوری رژیم صهیونیستی بشدت کاهش پیدا کرده است و اکنون اسرائیل شرایط بسیار سختی را تجربه می‌کند. 


این رژیم در عرصه داخلی دچار تنش‌های فراوانی شده است و اختلافات در کابینه موج می‌زند و در بخش سکولار سرزمین‌های اشغالی هم شاهد تظاهراتی علیه مقامات رژیم صهیونیستی هستیم. از این رو می‌توان دریافت که این چندپارگی که به عمق ساختار حکومتی رژیم وجود دارد کم کم آن‌ها را به سمت پذیرش آتش بس هدایت می‌کند. 


مقامات این رژیم اگرچه در حوزه رسانه‌ای همچنان خود را در برابر پذیرش آتش بس مقاوم نشان می‌دهد، اما این مقاومت کاملا شکننده است، چون این رژیم گرفتار دومینوی بقا و حیات است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها