به گزارش جام جم آنلاین همدان، اسفندیار خزایی در جمع اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی با بیان اینکه طبق نقشه پوشش گیاهی ۶۶۵ هزار هکتار از اراضی استان مرتع است اظهار کرد: ۴۵ هزار هکتار جنگل طبیعی و پارکهای جنگلی نیز جزو اراضی استان محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی بزرگترین سازمان بدون مرز است افزود: ۱۳۴ میلیون هکتار اراضی ملی داریم به طوری که سرزمین ما نیاز به آب و خاک دارد بنابراین اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در تشریح حوزه آبخیزداری استان یادآور شد: حوزه اول یک میلیون و ۵۲ هزار و ۹۰۰ هکتار معادل ۵۸ درصد هکتار حوزه آبخیز قرهچای است به نحوی که آبهای استحصال شده استان وارد سد ساوه میشود.
وی با اشاره به حوزه دوم گفت: در مورد حوزه گاماسیاب نیز آبهای آن وارد سد کرخه خوزستان میشود و ۶۶۷ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۱۶.۷ درصد استان است و حوزه سوم آبخیز سفیدرود با ۲۱۶ هزار و ۱۰۰ هکتار است، به این ترتیب که بخشی از آبهای حاصل از باران استان وارد دریای خزر میشود.
خزایی در ادامه خاطرنشان کرد: ۵.۹ درصد از استان حوزه چهارم یا همان حوزه گاوشان است به طوری که در بخشهایی در اسدآباد با واسطه وارد خلیج فارس میشود.
وی با تاکید بر اینکه آبهای سرزمینی ما وارد سدهای موجود داخل کشور یا وارد خزر و خلیج فارس میشود تصریح کرد: فلات بلند سرزمینی استان با حدود یک میلیون و ۹۴۸ هزار هکتار مساحت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در بخش دیگر یادآور شد: استان همدان کم جنگل است ولی استعداد توسعه این مهم وجود دارد، ضمن اینکه استان همدان یک منطقه مرتعی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه میانگین ۱۶.۵ تن در هکتار سالانه میزان فرسایش خاک است اضافه کرد: حدود ۲ هزار هکتار احیای رویشگاههای گیاهان دارویی در استان انجام شده است.
خزایی با تاکید بر اینکه در استان هزار و ۱۴۳ سامانه در مراتع با مساحت ۶۸۱ هزار و ۱۵۰ هکتار داریم گفت: ۶۴ هزار و ۲۲۴ دامدار فعال است، اگرچه واحد دامی مجاز استان ۵۳۲ هزار و ۴۲۹ واحد دامی است و هم اکنون ۲.۵ برابر واحد دامی در استان داریم.
وی تصریح کرد: ۷۱۸ فقره طرح مرتع داری نیز تهیه شده که ۴۴۶ فقره از آن به دامداران واگذار شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در بخش دیگر با تاکید بر اینکه طی چهار سال باید ۱۲ میلیون درخت در طرح مردمی کاشت درخت در استان کاشته شود اضافه کرد: تاکنون ۳۱۵ هکتار با ۸۴ هزار و ۱۳۸ گونه در طرح کاشت یک میلیارد درخت و جنگل کاری، نهال کاری شده است.
وی یادآور شد: این مهم بر اساس اسناد بلادستی انجام میشود، حتما مردم بدانند کاشت درخت با محوریت منابع طبیعی است از همین رو نباید خودسرانه صورت گیرد.
خزایی با اشاره به اینکه تاکنون یک میلیون و ۵۱۵ هزار نهال در بخش خصوصی و دولتی تولید شده است گفت: در این بخش بسیج سازندگی، هلال احمر و آموزش و پرورش همچنین نیروهای نظامی و انتظامی همکاری خوبی داشتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد