مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ضمن ارائه دستاوردهای بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از افزایش یکصد هزار بشکهای ظرفیت شیرین سازی انواع فرآوردههای نفتی و فراهم شدن امکان صادرات نفت سفید این مجموعه عظیم نفتی کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و بینالملل شرکت نفت ستاره خلیج فارس، علیرضا جعفرپور بیان کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس وظیفه خطیر تامین بخش عمده ای از سبد سوخت کشور را عهده دار است و ظرفیت تولید روزانه 40 میلیون لیتر بنزین، 16 میلیون لیتر نفت گاز و نفت سفید، 1500 تن گاز مایع و محصولاتی دیگر از جمله گوگرد، انواع نفتا و حلال ها را دارد.وی ادامه داد: ستاره خلیج فارس در سال گذشته با سهم 65 درصدی در برداشت میعانات گازی از میدان مشترک پارس جنوبی نقش برجسته ای را در تضمین تولید پایدار گاز ایران اسلامی ایفا نموده و سهم 19 درصدی در ظرفیت پالایش کشور داشته که حاصل آن تولید 36 درصد بنزین، 13 درصد نفت گاز، 18 درصد نفت سفید و 15 درصد گازمایع بوده است.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس افزود: شرکت نفت ستاره خلیج فارس با تکیه بر دانش و خلاقیتهای جوانان این مرز و بوم با برپایی رویداد تقاضامحور نسبت به شناسایی و تعامل با شرکت های دانش بنیان اقدام کرد، نخستین عملیات تعمیرات اساسی واحدهای فرآیندی انجام پذیرفت، راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز این پالایشگاه رقم خورد و افزایش یکصد هزار بشکهای ظرفیت شیرین سازی انواع فرآوردههای نفتی و فراهم شدن امکان صادرات نفت سفید را رقم زد تا شاهد افزایش تولید، صادرات و کیفیت فرآورده های بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان باشیم.
تبدیل 90 هزار بشکه نفت گاز معمولی به یورو 5 مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با اشاره به افزایش ظرفیت 100 هزار بشکه ای شیرین سازی انواع فرآورده های نفتی در این پالایشگاه اجرایی گفت: همچنین به منظور تکمیل چرخه تولیدات پالایشگاه جهت ایجاد توازن در تولید نفت گاز یورو 5، رعایت تعهدات زیستمحیطی و ایجاد سودآوری، راه اندازي واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز فاز دو در دستورکار قرار گرفت و این واحد در سال 1402 با ظرفیت تولید روزانه 42 هزار بشکه نفت گاز یورو 5 در مدار تولید قرار گرفت.
وی تصریح کرد: با تغییر کاربری واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز فاز یک از نفتا به نفت گاز و همچنین افزایش ظرفیت این واحد، تمامی نفت گاز تولیدی از گرید معمولی به یورو ارتقا یافت میزان تولید نفت گاز و نفت سفید این پالایشگاه به میزان 100 هزار بشکه با کیفیت یورو 5 ارتقا یافت تا پالایشگاه ستاره خلیج فارس به جمع تولیدکنندگان نفت گاز یورو بپیوندد.
عملیات عظیم تعمیرات اساسی فاز یک پالایشگاه
جعفرپور گفت: با توجه به اینکه بیش از پنج سال از بهرهبرداری فاز یک پالایشگاه سپری شده بود، ضروری بود تا تعمیرات اساسی این واحدهای عملیاتی انجام شود که در این راستا با تکیه بر توان داخلی، این عملیات به همت و تلاش 3 هزار نیروی کار ماهر و متخصص اجرا شد و با رعایت دقیق استانداردهای فنی، بدون بروز هیچگونه حادثه و مطابق برنامه زمانبندی صورت پذیرفت.وی افزود: در سال جاری نیز عملیات عظیم تعمیرات اساسی فازهای جانبی و فاز دو پالایشگاه اجرایی شد تا استمرار ایمن تولید تامین کننده اصلی سبد سوخت کشور را شاهد باشیم.
آغاز عملیات تعمیرات اساسی فاز دو پالایشگاه
این مقام مسئول ابراز کرد: واحدهای عملیاتی اصلی فاز دو پالایشگاه شامل واحدهای تقطیر، تصفیه هیدروژنی نفتا، اکتانایزر، CCR و ایزومریزاسیون از اول بهمن ماه سال 1402 تحت تعمیرات اساسی قرار گرفته اند و طی حدود یک ماه این عملیات ادامه خواهد داشت.وی افزود: همچنین ۴ واحد عملیاتی جانبی پالایشگاه نیز شامل واحدهای گاز مایع، مراکس، آمین و آب ترش در سال جاری با موفقیت تحت تعمیرات اساسی قرار گرفتند.
ترسیم چشمانداز پتروپالایشی و تعریف پروژه احداث واحد آمونیاک
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس خاطر نشان کرد: انجام مطالعاتی جامع با رویکرد ایجاد ارزش پایدار و توسعه زنجیره ارزش محصولات با استفاده از ظرفیتهای موجود در پالایشگاه از اهم اقدامات در این راستا به شمار میرود به طوری که طیف گوناگونی از محصولات پاییندستی که امکان تولید آنها در شرکت وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً برنامه جامع طرحهای آتی توسعهای تدوین شد.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم صورت گرفته، انجام مطالعاتی جامع با رویکرد توسعه زنجیره ارزش محصولات با استفاده از ظرفیتهای موجود در پالایشگاه بود که در این راستا، طرح تولید آمونیاک به ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال با استفاده از هیدروژن مازاد تولیدی پالایشگاه در دستور کار قرار گرفت.
جعفر پور ادامه داد.: از دستاوردهای این طرح را جلوگیری از هدر رفت هیدروژن در شبکه فلرینگ است و به منظور تبدیل بخشی از آمونیاک تولیدی به کودهای شیمیایی، احداث واحدی با کاربری دوگانه تولید کودهای شیمیایی آمونیوم سولفات و دیآمونیوم فسفات با ظرفیت 200 هزار تن در سال طرح ریزی شده است و اقدامات لازم برای دریافت موافقت اصولی و جواز تاسیس، از نهادهای ذیربط صورت گرفته است.
کسب رتبه نخست شرکت های ایران مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ضمن اشاره به اینکه در بیست و ششمین همایش شرکتهای برتر ایران که به همت سازمان مدیریت صنعتی در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد،۵۰۰ شرکت برتر کشور با شاخصه اصلی ارزیابی در فروش معرفی شدند، گفت: در این همایش شرکت نفت ستاره خلیج فارس با درخشش به عنوان شرکت نخست فروش در میان شرکتهای ایران اسلامی معرفی شد.
وی افزود: همچنین در ارزیابی شاخصههای صادرات نیز این مجموعه عظیم نفتی کشور توانست در شرایطی که طی سال گذشته مستقیماً از سوی استکبار جهانی تحت تحریم قرار گرفت با شگفتی سازی به رتبه ۵ دست یابد و در شاخصه ارزش افزوده نیز رتبه ۷ کشور را کسب کند.
جعفرپور با بیان اینکه اعمال تغییرات عملیاتی در پالایشگاه در این مدت که افزایش چشم گیری در میزان تولید و تحویل بنزین و اجزای بنزینی داشته است، خاطر نشان کرد: رکوردزنی افزایش خوراک در سال گذشته که با برنامه ریزی های متخصصان جوان پالایشگاه ستاره خلیج فارس صورت گرفته بی سابقه و از دیگر عوامل موثر در درخشش فروش و صادرات فرآوردههای این پالایشگاه، از ابتدای راه اندازی پالایشگاه تاکنون بوده است.
وی ادامه داد: افزایش تولید بنزین و اجزای بنزینی به ارزش افزوده بیشتر و کیفی سازی فرآورده ها نیز سودآوری را برای این مجموعه رقم زده است. با برنامه ریزی، تلاش و همت کارکنان ابرپالایشگاه میعانات گازی جهان، تولید ارزش افزوده بیشتر را نیز برای ایران اسلامی رقم زده تا همگان بیش از پیش درخشش ستاره پالایشی کشور را شاهد باشند.
کسب رتبه اول شرکتهای پالایشی در حوزه HSE و پدافند غیرعاملمدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس بیان کرد: در ارزیابی حوزه HSE و پدافند غیرعامل شرکتهای پالایشی کشور سال ۱۴۰۲ که توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران انجام پذیرفت، نفت ستاره خلیجفارس رتبه اول شرکتهای پالایشی در حوزه HSE و پدافند غیرعامل و همچنین رتبه برتر در حوزه تخصصی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران را کسب کرد.وی افزود: پالایشگاه ستاره خلیجفارس همواره با رعایت تمامی مباحث ایمنی، بهداشت، محیط زیستی و پدافند غیرعامل در تلاش است به عنوان الگویی درخشان در میان شرکتهای پالایشی کشور سرآمد باشد.
شرکت برتر مشتری مدار ایرانمدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس تصریح کرد: در دهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری که با رویکرد تجلیل از برندهای مسئولیت پذیر مشتری مدار در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار، شرکت نفت ستاره خلیج فارس به عنوان شرکت برتر معرفی شد.
وی افزود: با بررسی های صورت گرفته طی شاخصهای ۱۷ گانه توسط کمیته داوران و با عنایت به راهبردهای توسعه ای، تاثیرگذاری در تولید ناخالص داخلی و کارآفرینی و بالابردن نرخ اشتغال، بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان به عنوان واحد مشتری مدار معرفی شد.