هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل بندرعباس در آخرین ایستگاه

نخستین دوره هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل که از ۱۳ بهمن‌ماه به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر در جریان بود، همزمان با مبعثت حضرت رسول‌الله (ص) به ایستگاه آخر رسید.
نخستین دوره هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل که از ۱۳ بهمن‌ماه به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر در جریان بود، همزمان با مبعثت حضرت رسول‌الله (ص) به ایستگاه آخر رسید.
کد خبر: ۱۴۴۴۵۴۶

هرمزگان-جام جم انلاین-نخستین دوره هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل که از ۱۳ بهمن‌ماه به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر در جریان بود، همزمان با مبعثت حضرت رسول‌الله (ص) به ایستگاه آخر رسید. 

هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل که به همت کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) و با همکاری حوزه مقاومت یاوران زهرا (س) و پایگاه مقاومت بسیج محمد رسول الله(ص)، در حسینیه انصارالحجه(ع) شمیل برگزار شد، میزبان جمع زیادی از مسئولان محلی، نخبگان و فرهیختگان و اقشار مختلف اهالی این منطقه بود.

در این آیین به یادماندنی، مرکز اسناد تاریخی شمیل و همچنین موزه مردم شناسی شمیل در طبقه دوم حسینیه انصار الحجه (عج) شمیل به عنوان برنامه‌های پایانی نخستین دوره هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل، افتتاح شد تا یادگاری از تاریخ کهن شمیل به آیندگان باشد.

در حال حاضر بیش از ۵۰ قطعه اشیاء باستانی، عکس‌های قدیمی و همچنین پوشش و صنایع دستی مردمان شمیلات در موزه مردم شناسی شمیل و بیش از ۱۰۰ سند تاریخی مربوط به منطقه شمیل و شمیلات در مرکز اسناد تاریخی شمیل نگهداری می‌شود.

در موزه مردم شناسی انواع و اقسام ظروف و ابزار آلات پیشینیان نظیر وسایل سنتی شکار، پاپوش(سواس)، آسیاب دستی سنتی(هاش)، ادوات کشاورزی سنتی، ابزار بسیار قدیمی ماهیگیری، خمره‌های نگهداری آب، پوشش زنان و مردان قدیم نگهداری می‌شود و عصرها از ساعت ۱۶ تا ۱۹ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

در مرکز اسناد تاریخی شمیل نیز که با هدف معرفی پیشینه و قدمت شمیلات و معرفی بیش از پیش هویت تاریخی شمیل راه‌اندازی شده است؛ بخشی از اسناد از مرکز اسناد استان هرمزگان و مرکز اسناد کتاب خانه ملی جمع‌آوری شده و بخش دیگر نیز توسط مردم اهدا شده است.

پخش کلیپی از فعالیت‌های کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) شمیل و گزیده‌ای از برنامه‌های هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل، تجلیل از نفرات برتر مسابقات رشته‌های مختلف و همچنین قدردانی و سپاس از نخبگان، فرهیختگان و هنرمندان شمیل از دیگر بخش‌های پایانی این رویداد بود.

سعیده گُل‌بیدی، از شعرای شمیل و خالق اثر «گل سرخ یادگاری» نیز در آیین پایانی هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این برنامه، اشعاری در وصف شمیل سرود که تحسین شرکت کنندگان را برانگیخت.

امید تنی نیز از هنرمندان خوش ذوق بخش شمیل و از مجریان با تجربه صدا و سیمای مرکز خلیج‌فارس نیز که مجری‌گری این برنامه را برعهده داشت، در لابه لای سخنان خود به تشریح تاریخ شمیل پرداخت و با اشاره به قدمت بالای منطقه شمیلات و ذکر تاریخ آن در آثار مکتوب و وجه تسمیه و نامگذاری شمیل، خواستار انجام فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی پیرامون تاریخ این منطقه شد.

تنی، همچنین بر شکل گیری پویش مردمی برای حفاظت از آثار تاریخی شمیل به ویژه قلعه تاریخی شمیل تاکید و بیان کرد: در صورت بی‌توجهی به این اثر تاریخی، خطر تخریب و نابودی آن وجود دارد.

حمیدرضا حیدری‌زاده، بخشدار بخش شمیل نیز در این آیین ضمن تبریک مبعث پیامبر رحمت و مهربانی و همچنین سالگرد پیروزی انقلاب، از کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) در برگزاری این ویژه برنامه با هدف شناساندن تاریخ کهن شمیل و فرهنگ مردمان این دیار قدردانی کرد.

داود تنی‌پور، مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) و دبیر هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل در این آیین ضمن تبریک عید مبعث حضرت رسول اکرم(ص) و ایام الله دهه فجر، در تشریح اقدامات صورت گرفته در قالب ویژه برنامه «هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل» گفت: هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل در آستانه دهه فجر و از ۱۳ بهمن آغاز و تا ۱۸ بهمن ماه با شعار «هویت تاریخی، فرهنگ و نشاط اجتماعی» ادامه داشت.

وی بیان کرد: هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل، در این روزها شاهد برپایی برنامه‌هایی همچون همایش خانوادگی یک روز در طبیعت، بازی های بومی و محلی، جشنواره غذاهای بومی محلی، مسابقه نقاشی ویژه کودکان و نوجوانان، شب های قصه گویی(چیچکا)، نشست کتاب خوانی و نمایش عروسکی از شاخص ترین برنامه های هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل بود.

شمیل و منطقه شمیلات در گذشته یکی از مراکز مهم مُلوک هرموز بوده که از جایگاه سیاسی بالایی در جنوب کشور بر خوردار بوده و در طول تاریخ دستخوش فراز و فرودهای زیادی شده است.
شمیلات شامل باغان، تخت (تغ)، سردره، چاه خرگ، چاه فعله، جلابی، شغو، چوچ، حسن لنگی، کشکو، قلعۀ قاضی، گودو، نانگ و دروز بود که شمیل مرکز این ناحیه است.

البته شمیل با وجود داشتن موقعیت‌های مناسب سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی و گردشگری به جایگاه واقعی خود در استان هرمزگان نرسیده و نیازمند به توجه بیشتر است.

شمیل، در شمال شرق استان هرمزگان و بین شهرستان‌های میناب و بندرعباس و در ۸۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد و شغل بیشتر اهالی این منطقه، کشاورزی و دامداری است.

بخش شمیل از ترکیب دهستان شمیل و حسن‌لنگی ایجاد شده و مرکز این بخش، روستای شمیل تعیین شده است.

وزیر کشور سوم دی‌ماه سال ۱۳۹۹ با انعکاس مصوبه هیات وزیران، ایجاد بخش شمیل در شهرستان بندرعباس را به طور رسمی ابلاغ کرد؛ با پیگیری‌های صورت گرفته توسط استانداری هرمزگان از طریق وزارت کشور و تصویب هیات دولت، دهستان شمیل در شهرستان بندرعباس به بخش ارتقا یافت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها