یاریگران زندگی، چتری برای گسترش سلامت اجتماعی

«تا مردم سر صحنه نیایند، مشکل حل نخواهد شد. باید در این طرح تمامی مردم، نهاد‌ها و سازمان‌های دست‌اندرکار فعال شوند و این طرح یاریگران هم پنج‌ساله است که باید گسترش پیدا کند تا بتوانیم با این ابرآسیب برخورد کنیم.» این جمله دکتر مومنی، دبیرکل محترم ستاد ملی مبارزه با مواد‌مخدر و پایه‌گذار اجرای ایده طرح یاریگران زندگی از سوی ستاد مبارزه با مواد‌مخدر بود‌.
کد خبر: ۱۴۴۴۴۹۱
نویسنده مریم زاهدی - خبرنگار
 
این طرح به ابعاد گسترده‌ای در شئون مختلف جامعه و مبتنی بر گفتمان مطالبه‌گری، حساس سازی مردم، اولویت‌دهی به مسئولان و مسئولیت‌پذیری اجتماعی در امر مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر و روانگردان‌ها پرداخته و براساس ارتقای فرهنگ یاریگری و مردم‌مداری طراحی و تدوین شده است.‌ «یاریگر هم باشیم» شعار این طرح است‌. طرح یاریگران زندگی با هدف ایجاد حس مسئولیت در میان مردم و گروه‌‌های مختلف اجتماعی به‌منظور پیشگیری از وقوع اعتیاد در محیط‌‌های هدف و نیز نحوه یاری‌‌رسانی به افراد و قربانیان ناشی از سوء‌مصرف مواد مخدر تدوین شده است. هدف از این طرح گسترش و توسعه مشارکت تمامی ذی‌نفعان جامعه در محیط‌‌ها و کانون‌‌های مختلف اجتماعی و درعرصه‌‌هایی همچون پیشگیری از اعتیاد، درمان، بازتوانی و کاهش آسیب معتادان و نیز حمایت و صیانت اجتماعی ازبهبودیافتگان است.طرح یاریگران درحوزه‌های مختلف ودرسطوح مدارس،‌دانشگاه‌ها و همچنین روستاهای کشور اجرایی می‌شود. 

طرحی برای خودمراقبتی دانش‌آموزان
طرح یاریگران زندگی از اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ شروع شد و اکنون ۴۰هزار مدرسه در سراسر کشور تحت پوشش این طرح قرار گرفته است.برنامه‌ریزی برای اجرای این طرح در دیگر مدارس کشور برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد در میان دانش‌آموزان از سوی متولیان امر از‌جمله ستاد ملی مبارزه با موادمخدر انجام شده است.

مجمع خیرین یاریگران زندگی
مجمع خیرین یاریگران زندگی با هدف تسهیل حضور و هم‌افزایی خیرین، کارآفرینان، متخصصان و جلب مشارکت مردمی با شعار هر ایرانی یک یاریگر زندگی در عرصه‌های پیشگیری، درمان، توانمندسازی، کاهش آسیب و صیانت اجتماعی از افراد مبتلا و خانواده آنان و تلاش برای جامعه‌پذیری افراد بهبودیافته تشکیل شده است.

طرح یاریگران زندگی در روستاها
طرح یاریگران زندگی در روستا با هدف اتخاذ استراتژی توسعه متوازن و به‌کارگیری رویکرد اجتماعی با اولویت پیشگیری و عدالت توزیعی برنامه‌های پیشگیری، آگاهی‌بخشی و ایجاد حساسیت اجتماعی در جامعه روستایی، ترویج سبک زندگی سالم و با‌نشاط، طرح یاریگران زندگی در روستا نیز به اجرا گذاشته شده است.
 
نمایشگاهی برای معرفی عمومی «یاریگران زندگی» 
نمایشگاه عمومی «یاریگران زندگی» با حضور اقشار مختلف مردم، هنرمندان، ورزشکاران و اهالی رسانه از ۲۵ آبان تا ۲ آذر ۱۴۰۲ برگزار شد. آگاه‌سازی و مهارت مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد میان نوجوانان و جوانان، هوشیار‌سازی خانواده‌ها و نوع تعامل با همسالان و تفریحات سالم از مهم‌ترین محورها و اهداف گشایش این نمایشگاه هشت روزه بود. در این نمایشگاه به دستگاه‌های عضو و مرتبط ستاد همچون وزارتخانه‌های ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش و فدراسیون‌های ورزشی، ارتش، بسیج، پست، سازمان جغرافیایی، فراجا، قوه‌قضاییه، شهرداری تهران، جمعیت هلال‌احمر، مجمع خیرین، سازمان‌های مردم‌نهاد و دیگر فعالان بخش‌های غیردولتی و خصوصی و... حضور داشتند تا محتواهای آموزشی و پیشگیرانه خود را به اطلاع مخاطبان برسانند. همچنین در این نمایشگاه شاهد استقرار یادمان شهدای مبارزه با موادمخدر و شهدای مظلوم غزه، برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی تخصصی، اجرای بازی‌های تعاملی ویژه نوجوانان و جوانان، برگزاری مسابقات فرهنگی با رویکرد ارتقای مهارت‌های زندگی، برپایی میزهای گفت‌وگو پیرامون معضل اعتیاد و مصرف موادمخدر، ارائه محتوای جذاب و تعاملی با اولویت پیشگیری از مصرف مواد در قالب بازی، نمایش و تئاتر، تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران در پرچم‌داری امر مبارزه با موادمخدر در جهان و... بودیم. طراحی بازی‌های ویژه نوجوانان و جوانان فدراسیون‌های ورزشی تیراندازی، بازی‌های روستایی، عشایری و بومی و محلی و وزنه‌برداری وزارت ورزش و جوانان یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این نمایشگاه بود. وزارت ارشاد و وزارت بهداشت هم با بازی‌های رایانه‌ای به نمایشگاه آمده بودند.  در این نمایشگاه کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی با هدف آشنایی بازدیدکنندگان به‌ویژه پدران و مادران با مهارت‌های زندگی، پیشگیری از اعتیاد، فرزندپروری و... برگزار شد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها