شناسنامه‌دار کردن فرش، بهترین راهکار هویت‌بخشی به این هُنر فاخر است

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران گفت: شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف، بهترین راهکار برای معرفی و هویت‌بخشی به این هنر فاخر و ارزشمند است.
کد خبر: ۱۴۴۲۷۷۴

جام جم آنلاین اصفهان؛ مهدی مظهری روز چهارشنبه در مراسم گشایش «بیست و ششمین نمایشگاه تخصصی-صادراتی فرش دستباف» همزمان با اختتامیه «دومین جشنواره ملی قالی فاخر» در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان افزود: شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف، کار سخت و طاقت فرسایی بود که با همکاری مسوولان مرکز ملی فرش محقق شد.

وی ادامه داد: جلسه‌های فشرده‌ای برای شناسنامه‌دار کردن فرش با مسوولان مرکز ملی فرش ایران از یک سال و نیم گذشته در کارگروه مربوطه برگزار شد تا به جمع‌بندی نهایی رسیدیم و شیوه‌نامه‌ای هم در این زمینه تدوین و توسط معاون صنایع عمومی وزیر صمت بعنوان روش صدور شناسنامه برای فرش دستباف ابلاغ شد.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران خاطرنشان کرد: قانون صدور شناسنامه فرش دستباف سال ۱۳۸۱ تصویب شد اما اقدام خاصی در این زمینه انجام نشده بود.

وی اضافه کرد: مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران بعنوان یکی از شرکت‌های تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت و نماینده رسمی سازمان«GS۱» است که در حوزه کد گذاری کالا و خدمات فعالیت دارد و این سازمان استانداردهایی را در حوزه کاتالوگ‌گذاری کالاها(فهرست راهنمای اشیاء و کالاها) مشخص می‌کند.

مظهری خاطرنشان کرد: برای صدور شناسنامه به سامانه‌ای برای این کار و نمایندگی‌ها و کارگزارانی که بتوانند در سراسر کشور این کار را انجام دهند، نیاز داشتیم، اما داشتن ارزیابان فرش یکی از مهمترین نیازمندی‌ها در این زمینه بود که این افراد بعنوان مُعتمد و ارزیاب صدور شناسنامه فرش با کارگزاری‌ها همکاری می‌کنند. وی بیان کرد: در زمان حاضر قرارداد همکاری با ۱۷ کارگزار فرش امضاء شده است و آنها در سراسر کشور و از جمله استان اصفهان فعالیت خواهند داشت.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران گفت: شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف بصورت بین المللی انجام می‌شود و با توجه به اینکه در تمام دنیا ایران را با بارکد و پیش شماره ۶۲۶ می‌شناسند، این شناسنامه پس از صدور بطور همزمان به ۱۷ زبان دنیا منتشر می‌شود.

وی افزود: برخورداری از کُد موقعیت مکانی«lobal Location Number) «GLN) از ویژگی‌های این شناسنامه بین‌المللی است که اطلاعات هویتی بافنده فرش در آن ثبت شده و قابل رصد است که یکی از مزایایی مهم این کار محسوب می‌شود.

مظهری ادامه داد: نگه داشتن اصالت فرش از دیگر ویژگی‌های شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف است و تمام مشخصات فرش با استفاده از هوش مصنوعی در این آن ثبت خواهد شد و غیرقابل خدشه، جعل و تقلُب می‌شود.

شناسنامه‌دار کردن فرش، بهترین راهکار هویت‌بخشی به این هُنر فاخر است 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت:فرش دستباف ایران قدمت چند هزارساله دارد که به دوره هخامنشیان و چند صد سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و با گذشت زمان بر تنوع طرح‌ها و تعداد علاقه‌مندان آن افزوده شده و با توجه به ذوق و استعداد بی‌نظیر ایرانیان در زمینه خلق آثار هنری، همواره مسیری رو به رشد را طی کرده است.

شاهین آذری با بیان اینکه تاریخچه فرش دستباف اصفهان هم به دوران صفویه برمی‌گردد، افزود: کارگاه‌های بسیار بزرگ قالی بافی به دستور شاه عباس در مرکز شهر اصفهان ساخته شد و بدلیل علاقه بسیار زیاد شاهان صفویه به هنرهای دستی، بهترین و زیباترین فرش‌های دستباف ابریشمی در آن زمان در شهر هنرپرور اصفهان و توسط هنرمندان این دیار بافته شد.

وی ادامه داد: امروز اصفهان بعنوان میزبان برگزاری آیین جشنواره ملی قالب فاخر ایرانی و بمنظور نکوداشت و تجلیل از این اثر ملی و جهانی و با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده و فاخر کشور، تمام تلاش خود را در برگزاری این رویداد ملی انجام داده است.

به گفته وی، امسال با برگزاری دومین جشنواره همزمان با برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف، اصفهان به تداوم این راه و هرچه پر بار تر شدن آثار و پیامدهای آن امید دارد و این امر با مساعدت همه صنعتگران، تُجار و فعالان و ذینفعان حوزه فرش دستباف میسر می‌شود.

آذری گفت: جشنواره قالی فاخر بعنوان یک رویداد ملی در راستای اجرای قانون حمایت از هنرمندان و در راستای شناسایی و معرفی آثار برگزیده فرش دستباف طراحی و ابلاغ شد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره اضافه کرد: معرفی تنوع و ویژگی‌های فرش دستباف ایران در سطح ملی و بین المللی، تشویق بافندگان، طراحان، نقاشان، تولیدکنندگان و فروشندگان به تولید و عرضه قالی فاخر، ایجاد انگیزه مناسب برای بروز استعدادها، نوآوری و خلاقیت در تولید فرش دستباف با حفظ اصالت ایرانی و کمک به بازاریابی فرش های تولیدی از اهداف برگزاری این جشنواره است.

شناسنامه‌دار کردن فرش، بهترین راهکار هویت‌بخشی به این هُنر فاخر است 

شناسنامه‌دار کردن فرش، بهترین راهکار هویت‌بخشی به این هُنر فاخر است 

جشنواره ملی قالی فاخر با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده و فاخر کشور در حوزه فرش در اصفهان برگزار شد.

در این رویداد از آثار برگزیده و فاخر کشور در هشت رسته و سه گروه فرش‌های روستایی و عشایری، فرش‌های شهری‌باف و فرش‌های مدرن تجلیل شد.

مراسم رونمایی از صدور شناسنامه فرش نیز بعنوان خدمت جدیدی از مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران(GS۱IRAN) و افتتاح کارگزاری‌های صدور شناسنامه فرش دستباف سراسر کشور همزمان با اختتامیه «دومین جشنواره ملی قالی فاخر» در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

از بین بیش از ۲ میلیون نفر شاغل در حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالی‌بافان مستمر، ۳۱ درصد را قالی‌بافان غیرمستمر(فصلی) و ۹ درصد را مشاغل جانبی حوزه فرش دستباف تشکیل می‌دهند.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها