به گزارش جام جم آنلاین، دکتر مهدی زارع، کارشناس مدیریت بحران درباره تکرار حوادثی مانند ریزش ساختمان و آتش سوزی در کلانشهرهای کشور عنوان کرد: وقتی حادثهای اتفاق میافتد، برای مدتی به آن واکنش نشان داده میشود. اما خیلی زود به فراموشی سپرده میشود.
وی ادامه داد: برای نمونه پس از حادثه پلاسکو بحث ایمن سازی ساختمانهای پایتخت برای مدتی مطرح بود. اما تقریبا پس از برگزاری اولین سالگرد این حادثه دیگر کمتر به این مهم پرداخته شد.
این کارشناسان مدیریت بحران یادآور شد: درباره حادثه متروپل در آبادان نیز شاهد چنین اتفاقی بودیم. به همین دلیل به نظر میرسد حادثه اخیری که برای بیمارستان گاندی اتفاق افتاد نیز مدتی دیگر به فراموشی سپرده میشود و دیگر کمتر شخصی از لزوم ایمنی ساختمانهای کلانشهرهای کشور صحبت خواهد کرد.
دکتر زارع ادامه داد: این درحالی است که برای پیشگیری از حادثه باید مسائل و استانداردهای روز دنیا را به کار گرفت. نباید فراموش کرد که وقتی ساختمانهای بلند مرتبه دچار حادثه میشوند و فرو میریزند، تجهیزات لازم برای امداد و نجات در چنین حوادثی در دسترس همه سازمانها نیست.
وی توضیح داد: چنین مسالهای سبب میشود که عملیات امداد و نجات و آواربرداری زمانبر شود. در خصوص حادثه پلاسکو و متروپل نیز شاهد چنین اتفاقی بودیم.
این استاد پژوهشکده زلزله شناسی بیان کرد: درخصوص زلزله سال ۱۴۰۰ ترکیه نیز شاهد بودیم که یکی از معضلات گروههای امداد و نجات فرو ریختن ساختمانهای بلند مرتبه بود که سبب شد، برای ماهها دسترسی به محیط زیر آوار امکان پذیر نباشد.
دکتر زارع با اشاره به اینکه باید از چنین حوادثی درس گرفت، افزود: مساله اینجاست که احتمال سالم ماندن افراد هنگام ریزش ساختمانهای بلند مرتبه بسیار کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه گزارش سازمان آتشنشانی در تهران از این حکایت دارد که حدود ۱۲۰ ساختمان بلند مرتبه ناایمن هستند، تاکید کرد: این درحالی است که این ساختمانها محل تجمع شهروندان زیادی هستند، برای نمونه در بین آنها مراکز خرید، مجموعه نمایشگاهی، سینما و حتی مراکز درمان نیز وجود دارد.
این کارشناسان مدیریت بحران یادآور شد: اگر چنین ساختمانهایی در کلانشهرها دچار حادثه شود، کشور با خسارت مالی و جانی زیادی رو به رو خواهد شد.
دکتر زارع درباره اینکه چگونه میتوان از چنین حوادثی پیشگیری کرد؟ نیز گفت: ساخت ساختمانهای بلندمرتبه مشکلی ندارد. اما نکته اینجاست که هنگام ساخت این بناها باید به مسائل و استانداردهای ایمنی توجه ویژه داشت.
وی ادامه داد: مالکان بناهای ناایمن نیز باید برای رفع مشکلات ساختمانهای خود هزینه کنند.
این کارشناسان مدیریت بحران با اشاره به اینکه باید از ایجاد آسیب و خطرات جدید در کلانشهرهای کشور اجتناب کرد، گفت: برای نمونه در کلانشهر تهران به این مهم توجه نمیکنند و در گسل شمال تهران اقدام به ساخت هتل کردهاند و یا در جنوب این کلانشهر و در حریمی خطرناک قرار است ورزشگاه جدیدی بسازند.
دکتر زارع با تاکید بر اینکه باید از ایجاد خطرات جدید اجتناب کرد، افزود: ایجاد بناهای خطرناک یا ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران به خطرات تهران دامن میزند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گوی اختصاصی «جامجم» با سید ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر یمن در تهران تشریح شد