حسن هانی زاده در گفتگو با جام جم آنلاین گفت: اقدام اخیر دولت پاکستان در پرتاب موشک به روستاهای مرزی ایران در استان سیستان وبلوچستان که به قربانی شدن شماری از ساکنان این روستاها منجرشد نقض اشکار توافقات امنیتی بین دو کشور تلقی میشود.
وی ادامه داد: موضوع همکاریهای امنیتی بویژه در مناطق مرزی ایران وپاکستان یکی از مسائل مهم امنیتی است که در طول ۴ دهه گذشته در مدار بحث مقامات دو کشور قرار داشته و دارد.
به گفته هانی زاده در این خصوص حداقل چهار توافقنامه امنیتی دو جانبه ونیز سهجانبه بین ایران، پاکستان و افغانستان برای کنترل مرزهای مشترک وجلو گیری از نفوذ عناصر تروریستی به داخل مرزهای هر ۳ کشوربه امضاء رسیده است.
هانی زاده تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران صادقانه در عملیاتی ساختن این توافقنامهها کوشیده و هر گز اجازه نداده تا عناصر تروریستی از خاک ایران برای تهدید امنیت ملی پاکستان وافغانستان استفاده کنند.
او ادامه داد: دلیل این امر هم این است که ایران در تصمیمات کلان سیاسی وامنیتی خودتابع اراده طرف خارجی نیست واجازه نمیدهد هیچ قدرتی در تعیین نقشه راه امنیتی در حوزه برون مرزی دخالت کند.
وی افزود: ایران در این خصوص هزینههای انسانی ومالی بالائی پرداخت کرده، زیرا مرزهای مشترک ایران، پاکستان وافغانستان از سال ۲۰۰۱ میلادی وپس از اشغال افغانستان توسط امریکا به جولانگاه تروریستها تبدیل شد. اما جمهوری اسلامی بصورتی یکجانبه در کنترل مرزهای مشترک عمل کرده وانتظار میرفت هم پاکستان وهم افغانستان متقابلا به تعهدات خود نیز عمل کنند.
وی گفت: از آنجایی که پاکستان و افغانستان در تعیین راهبرد سیاسی وامنیتی خود تابعی از اراده قدرتهای خارجی هستند نتوانستند زمینه یک همکاری مشترک امنیتی را با ایران برای کنترل مرزها فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: شکل گیری گروهک تروریستی موسوم به جیش العدل که از سوی امریکا ورژیم صهیونیستی حمایت مالی وسیاسی میشود بارها امنیت مناطق شرقی ایران را مورد تهدید قر ار داده است.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: صدها تن از مردم دلیر استان سیستان و بلوچستان در طول سالهای اخیر قربانی حملات وحشیانه وکور این مجموعه تروریستی قرار گرفتند ضمن اینکه بسیاری ازطرحهای عمرانی در این استان به دلیل نا امنیهای ناشی از حضور عناصر تروریستی در سیستان وبلوچستان متوقف شده است.
وی ادامه داد: پایگاه اصلی گروهک تروریستی جیش العدل در استانهای مرزی پاکستان وافغانستان قرار دارند وامریکا ورژیم صهیونیستی بصورتی مستقیم در مدیریت عملیات تروریستی در خاک ایران نقش دارند.
او تصریح کرد: علیرغم اینکه در توافقنامههای امنیتی بین ایران، پاکستان وافغانستان مسولیت کنترل عناصر تروریستی ومنع نفوذ این عناصر به داخل مرزها به عهده هر ۳ کشور سپرده شده است، متاسفانه پاکستان علیرغم هشدارهای مکرر جمهوری اسلامی بصورتی کاملا اشکار وعامدانه در کمک به گروهکهای تروریستی برای ایجاد نا امنی در خاک ایران همکاری دارد.
وی تاکید کرد: بر این اساس ایران در چارچوب حق مشروع خود برای تامین امنیت شهر وندان خود اخیرا پایگاه عناصر تروریستی را در خاک پاکستان هدف قرار داد، زیرا این عناصر با استفاده از فضای داخلی پاکستان نا امنیها را در استان سیستان وبلوچستان تشدید کردند.
اما پاسخ ارتش پاکستان در پرتاب بی هدف موشک به روستاهای مرزی سیستان وبلوچستان که عمدتا ساکنان انان را پناهندگان پاکستانی وافغانی تشکیل میدهند نقض اشکار توافقنامههای امنتی تلقی میشود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: پاکستان مناسبات کاملا تعریف شده و ریشه داری با جمهوری اسلامی دارد وبطور طبیعی هر رخدادی در درون جامعه دو کشور تاثیرمستقیمی بر ساختار سیاسی واجتماعی طرف مقابل باقی میگذارد، بنابراین انتظار میرود دولت پاکستان اشتباهات گذشته خود را جبران کند ودر دام مشوقهای فریبنده امریکا قرار نگیرد، زیرا به حکم تاریخ وجغرافیا دو کشور مسلمان باید به دور از فشارها وتاثیر گذاریهای خارجی مناسبات خود را در همه حوزهها بر اساس منافع مشترک تعریف کنند.
وی تاکید کرد: دولت پاکستان باید پایگاه عناصر تروریستی را بر چیند واین عناصر را بر اساس توافقنامههای امنیتی مشترک، تحویل ایران دهد، در غیر اینصورت تنشهای نا خواسته بین تهران واسلام اباد گسترش خواهد یافت وتنها امریکا ودشمنان دو ملت از این تنشهای مرزی سود خواهند برد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد