راهنمای اجرای سقف سبک با قوطی در ۶ مرحله

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان صنعت ساختمان، همواره ساخت سقف‌هایی سبک بوده‌ است. سبک بودن سقف یک ساختمان علاوه بر اینکه وزن کلی سازه را کمتر می‌کند، بلکه در هنگام بروز حادثه نیز می‌تواند برای ایمنی افراد بسیار مناسب‌تر باشد. البته در این بین تنها سبک بودن سقف مهم نیست، بلکه مقاوم بودن آن نیز اهمیت دارد و از این رو باید از متریال مناسب استفاده کرد.
کد خبر: ۱۴۴۰۰۵۹

یکی از بهترین اقلام موجود برای این کار قوطی است. با توجه به این موضوع، در ادامه نوشته قصد داریم به بررسی روش اجرای سقف سبک با قوطی و نکات مهم در این باره بپردازیم؛ تا انتها همراه ما باشید.

پروفیل قوطی چیست و چه کاربرد‌هایی در صنعت ساختمان دارد؟

پیش از اینکه به بررسی روش اجرای سقف سبک با قوطی بپردازیم، بهتر است بدانیم این مقطع فولادی چیست و چه کاربردی دارد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، یکی از دغدغه‌های مهم فعالان صنعت ساختمان، سبک‌سازی اجزای مختلف سازه خصوصا سقف است، اما مقاومت این اجزا نیز اهمیت دارد. برای برطرف کردن این نیاز تا به امروز مقاطع مختلفی پیشنهاد شده، اما در بین همه موارد، پروفیل قوطی یکی از بهترین و کاربردی‌ترین مقاطع بوده است.

پروفیل‌های قوطی در واقع نوعی از مقاطع فولادی توخالی به شمار می‌روند که به شکل‌های مربع، مستطیل، دایره و برخی اشکال دیگر به تولید می‌رسند. این پروفایل‌ها بسیار سبک هستند، اما مقاومت بسیار بالایی حتی نسبت به مقاطع توپر دارند. البته که در این بین کیفیت قوطی نیز اهمیت بالایی دارد و پیش از خرید پروفیل، می‌بایست این موضوع را نیز در نظر بگیرید.

مزایا و معایب اجرای سقف سبک با پروفیل قوطی

ساختار سقف سبک که در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد، مانند هر ساختار دیگری دارای مزایا و معایب خاص و خود است. مزایای این ساختار عبارتند از:

  • وزن سبک
  • قیمت مناسب
  • سرعت اجرای بالا
  • مقاومت و استحکام بالا
  • معایب آن نیز به شرح زیر است:
  • نیازمند زیرسازی
  • نیاز به دقت بالا در اجرا
  • ضعف در برابر صوت و حرارت

مراحل اجرای سقف سبک با قوطی

اجرای سقف سبک با قوطی فرآیند چندان پیچیده‌ای نبوده و در چند مرحله و با رعایت یک‌سری جزئیات امکان‌پذیر است. در ادامه مراحل اجرای سقف سبک با قوطی را بررسی کرده‌ایم.

 راهنمای اجرای سقف سبک با قوطی در ۶ مرحله

طراحی و محاسبه

اجرای سقف سبک با قوطی مانند هر فرآیند مهندسی دیگری نیازمند طراحی و محاسبات اولیه است. در این مرحله، باید ابعاد و مشخصات تیرهای قوطی، فاصله بین تیرها، نوع و ضخامت عایق، نوع و ضخامت ورق فلزی پوششی و سایر موارد مورد نیاز تعیین شود.

این کار می‌بایست توسط مهندس ناظر انجام گیرد. همچنین با انجام محاسبات اصولی و بررسی قیمت قوطی ۲در۲ و سایر محصولات مد نظر، می‌توانید یک برآورد کلی نیز نسبت به قیمت تمام‌شده سازه داشته باشید.

آماده‌سازی محل قبل از اجرای سقف

قبل از اجرای سقف می‌بایست محل اجرای آن آماده شود. این کار شامل تمیز کردن محل از هرگونه نخاله و مصالح ساختمانی، زیرسازی تیرهای قوطی و نصب پایه‌های نگهدارنده است. از آنجا که در ساخت سقف سبک با قوطی نیاز به جوشکاری وجود دارد، محل جوش‌ها باید از هر گونه چربی و کثیفی پاک باشند تا اتصال به خوبی برقرار شود.

نصب تیر‌های قوطی

تیرهای قوطی لازم است با استفاده از جوشکاری یا پیچ و مهره به پایه‌های نگهدارنده متصل شوند و فاصله بین تیرها نیز باید مطابق با طراحی انجام گیرد. در این مرحله می‌بایست به دو موضوع توجه داشته باشید؛ اول اینکه جوشکاری با استفاده از دستگاه مناسب و با کیفیت و طبق اصول باشد و دوم اینکه کار را به افراد باتجربه و متخصص بسپارید.

نصب عایق

عایق سقف باید بین تیرهای قوطی نصب شود. نوع و ضخامت عایق لازم است با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و نیازهای ساختمان انتخاب گردد. عایق‌بندی را می‌توان با مواد مختلفی انجام داد، اما باید توجه داشته باشید از متریال با طول عمر بالا استفاده کنید. 

نصب ورق‌های فلزی پوششی

برای تکمیل ساختار سقف باید از ورق‌های پوششی استفاده کرد. ورق‌های پوششی را می‌توان از انواع ورق‌های گالوانیزه یا ساندویچ پانل‌ها در نظر گرفت، اما توجه داشته باشید مشخصات ورق‌های پوششی می‌بایست بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه و نیاز‌های ساختمان انتخاب شود. این مرحله از حساسیت بالایی برخوردار است، چرا که کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند باعث مخل شدن فرآیند ساخت سقف شود و برطرف‌سازی مشکلات نیز کار ساده‌ای نیست.

نصب سایر تجهیزات

تمامی مراحلی که تا به اینجا برای اجرای سقف سبک بررسی کردیم، همگی مراحل اصلی و مهم بودند، اما در این بین یک‌سری کار‌های غیرضروری نیز وجود دارد. در صورت نیاز می‌توان تجهیزاتی مانند نورگیر و کانال‌های تهویه را نیز در زمان اجرای سقف، اجرا کرد. توصیه می‌شود برای بهینه نگه داشتن ساختار سقف سبک، تنها از تجهیزات مورد نیاز استفاده کنید و موارد غیرضروری را اجرا نکنید.

 راهنمای اجرای سقف سبک با قوطی در ۶ مرحله

نکات مهم در اجرای سقف سبک با قوطی

علاوه بر مراحل اصلی و فرعی، یک‌سری توصیه‌های کلی در اجرای سقف سبک با قوطی وجود دارد که بهتر است در نظر بگیرید. برخی از این نکات عبارتند از:

  • از اتصالات باکیفیت و مقاوم استفاده کنید
  • تمام مراحل کار را به افراد با تجربه بسپارید
  • از قوطی‌هایی با سایز و شکل مناسب بهره ببرید
  • ورق‌های پوششی را با ضخامت مناسب انتخاب کنید

خرید پروفیل قوطی با قیمت رقابتی

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، برای اینکه بتوانید یک ساختار مستحکم و مناسب را به عنوان سقف سبک بنا کنید، نیاز به استفاده از پروفیل‌های باکیفیت و مناسب دارید. با مراجعه به سایت مجموعه بازرگانی آیرومارت به آدرس www.iromart.com می‌توانید پروفیل‌های معتبرترین تولیدکنندگان کشور را بدون واسطه و با قیمت مناسب در سراسر کشور تهیه کنید. همچنین کارشناسان این شرکت از طریق شماره تلفن 02145306 آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

کلام آخر

وزن کم و استحکام بالا از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های یک سقف محسوب می‌شوند و با بهره‌گیری از انواع قوطی، امکان اجرای چنین سقفی وجود دارد. در اجرای سقف سبک با پروفیل قوطی یک‌سری مراحل اصلی و مهم وجود دارد که ما در این نوشته کوشیدیم آن‌ها را به شکل کامل بررسی کنیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشند.

newsQrCode
برچسب ها: سقف سقف سبک متریال
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها