به گزارش جام جم آنلاین ایلام ؛ شهریار عباسی در نشست مجازی کارگروه کار، کرامت و پاسخگویی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: یکی از سیاستهای کلان دولت و مدیریت استان در ۲ سال گذشته پیگیری جدی در خصوص دیپلماسی مرزی با کشور عراق بوده که در این راستا ۱۲ نشست بین استانداران ایلام و استانهای همجوار در کشور عراق از جمله واسط، دیاله و میسان برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه در این نشستها تفاهمنامههای مختلفی بین استانداران ایلام و استانهای همجوار در عراق امضا شده است، افزود: راهاندازی و فعال کردن بازارچههای مرزی مصوب بین ۲ کشور در مرز استان و راهاندازی بازارچههای جدید ایجاد در راستای توسعه و تقویت اقتصاد مرزنشنیان و معیشت آنان از جمله اهداف این تفاهمنامه بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با اشاره به اینکه ۲ مرز مصوب چیلات و چنگوله بین ۲ کشور ایران و عراق وجود دارد، افزود: پیگیریهای جدی برای راهاندازی این بازارچهها انجام شده، اما کشور عراق باید در این خصوص تمایل خود را نشان دهد، همچنین طرح توجیهی بازارچه هلاله شمالی و مهران برای ایجاد بازارچه تجارت چمدانی تهیه و تدوین و به وزارت کشور ارسال شده که در دستور کار شورای اقتصاد قرار دارد.
عباسی با بیان اینکه طرحهای بازارچه هلاله شمالی و مهران این هفته در شورای اقتصاد بررسی خواهد شد، تصریح کرد: اگر مجوز لازم در خصوص این ۲ بازارچه صادر شود با اعتبارات استانی و ملی، تلاش خواهیم کرد که زیرساختهای آن به زودی فراهم تا مردم مرزنشین این استان از مزایای تجارت چمدانی حاصل از آن بهرهمند شوند.
وی در ادامه به افزایش ظرفیت صادرات از گمرک مهران از یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار و به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در طی ۲ سال گذشته خبر داد، گفت: تسهیل در ورود و خروج زائران در طول سال و ایام اربعین، تسریع در روند اجرای بازارچههای مرزی، افزایش مراودات مرزی، برپایی نمایشگاههای توانمندی ها، دستاوردها و ظرفیتهای اقتصادی استان از جمله در حوزه صنایع دستی و دانش بنیان در شهرهای بابل و کربلا و استان واسط عراق از جمله دستاوردهای دیپلماسی اقتصادی بین استان ایلام و استانهای هم مرز در کشور عراق بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با بیان اینکه در گذشته استان ایلام در حوزه سرمایهگذاری خارجی در رتبه ۳۱ کشور قرار داشت که در ۲ سال اخیر استان ایلام توانسته است رتبه پنجم کشور را دست یابد، افزود: حجم سرمایهگذاری خارجی در این استان بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بوده و این سرمایهگذاریها بیشتر در حوزه نفت، گاز و تولید آلیاژ "فرتوم تومن منگنز" توسط سرمایهگذار چینی و در حوزه نوشیدنیهای انرژیزا در استان بوده است.
عباسی تصریح کرد: فرایندهای منجر به جذب سرمایه گذر از برگزاری نشستهای مختلف با سرمایهگذار شروع شده و تا تسهیل فرایند و فراهم کردن شرایط برای حضور سرمایه گذار در استان، ارائه تسهیلات اشتغالزا و ارائه معافیتهایی که در استان به عنوان مزیت برای سرمایه گذار ادامه دارد و همه تلاش مجموعه استان در راستای جذب سرمایهگذاری برای تولید و اشتغال در حوزههای مختلف است.
وی با اشاره به شناسایی فرصتهایی سرمایهگذاری در استان با توجه به ظرفیتها و با تکیه بر طرح آمایش سرزمینی، گفت: حدود ۱۵۰ فرصت سرمایهگذاری در سامانه مربوطه در استان در حوزههای مختلف نفت، گاز، صنعت، معدن، گردشگری و میراث فرهنگی و سایر حوزهها شناسایی و معرفی شده است، ارائه بستههای حمایتی برای سرمایهگذاری در استان، تدوین اطلس سرمایهگذاری در استان نیز از دیگر برنامههای استان در این حوزه بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام یادآور شد: بر این اساس فرصتهای سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران در دسترس قرار دارد و از طریق اتاقهای بازرگانی میتوانند با توجه به ظرفیتهای استان و بستههای حمایتی که پیش بینی شده نسبت به سرمایهگذاری در این استان اقدام کنند.
عباسی با اشاره به حمایتهای دولت در حوزه سرمایه گذاری در استان، ابراز کرد: حضور سرمایهگذار چینی در شهرستان ملکشاهی برای تولید آلیاژ "فرتوم تومن منگنز" و حضور هلدینگ شستا برای سرمایهگذاری در طرح کاغذ سنگی در استان از جمله این نوع سرمایهگذاری در استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه استان ایلام در حوزه جذب سرمایهگذار رتبه اول کشور را کسب کرده است، گفت: در مجموع استان ایلام بر اساس شاخصهای تعداد اشتغال حاصل از سرمایهگذاری، مبلغ سرمایهگذاری و حجم سرمایهگذاری سرجمع رتبه پنجم کشور را در حوزه سرمایهگذاری خارجی کسب کرده که رتبه بسیار خوبی برای استان ایلام به عنوان یک استان کمتر توسعه یافته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد