کشف فسیل سالم از جنین دایناسور

جنین دایناسور بسیار کمیاب و کاملا سالمی در داخل یک تخم فسیل شده که بیش از یک دهه در انبار موزه‌ای در چین خاک می‌خورد، پیدا شد.
کد خبر: ۱۴۳۸۵۳۵
نویسنده فراز سهیلی‌آزاد - گروه دانش 
 
این نمونه متولد نشده که تصور می‌شود بین ۶۶ تا ۷۲میلیون سال سن داشته باشد و ازکامل‌ترین جنین‌های دایناسور است که تاکنون پیدا شده‌است، ارتباط باورنکردنی بین دایناسورها و پرندگان امروزی رانشان می‌دهد.تخمین زده می‌شود این موجود از تخم بیرون نیامده، متعلق به گروهی از تروپودهای پرداروبدون دندان به نام اویراپتوروسورهاست و طول آن حدود ۲۷سانتی‌متر بوده و اولین کشف از جنین دایناسورهاست که حالت قرارگیری آن در تخم مشابه جنین‌ پرندگان امروزی است. پرندگان امروزی کمی قبل از شکستن تخم، حالتی به خود می‌گیرند که طی آن به بدنشان انحنا می‌دهند و سر را به سمت پایین و در زیر بال قرار می‌دهند. منشا تکاملی این رفتار تاکنون ناشناخته مانده‌است.پژوهشگران این مطالعه با گزارش کشف خود در مقاله‌ای، توضیح می‌دهند که نمونه آنها ــ با نام مستعار بچه یینگلیانگ ــ درحالی پیدا شد که سرش به سمت بدن، پاها در دو طرف، و پشت خمیده در امتداد قطب صاف تخم‌مرغ قرار داشت. آنها می‌گویند چنین وضعیتی قبلا در نوعی دایناسور غیر پرنده ناشناخته بوده‌است، اما یادآور جنین پرنده امروز در اواخر مرحله خارج شدن از تخم است.تصور می‌شود این تغییر حالت بدن نقشی حیاتی در فرآیند شکستن تخم پرندگان ایفا می‌کند و آنهایی که در این موقعیت قرار نمی‌گیرند، احتمال کمتری دارد که بتوانند سالم از تخم خارج شوند. از آنجا که بچه یینگلیانگ همان حالت را به خود گرفته‌است، می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که این پدیده در ابتدا میان اجداد تروپودهای باستانی پرندگان امروز، تکامل یافته باشد.
پروفسور استیو بروسات، پژوهشگر این مطالعه، دربیانیه‌ای گفت: «این دایناسور کوچک قبل ازتولد دقیقا شبیه جوجه پرنده‌ای است که در تخمش حلقه زده‌است و این شواهد بیشتری برای این فرضیه فراهم می‌کند که بسیاری از ویژگی‌های پرندگان امروزی، برای اولین بار در اجداد دایناسورشان تکامل یافته‌است.» 
بچه یینگلیانگ که در موزه تاریخ طبیعت سنگی یینگلیانگ قرار دارد، ازکامل‌ترین جنین‌های دایناسور محسوب می‌شود که تاکنون یافت شده است و به محققان اجازه می‌دهد نگاهی جدید به یک بچه تروپود دست نخورده داشته‌باشند. با این حال، از آنجا که این تنها نمونه در نوع خود است، نویسندگان مقاله اذعان می‌کنند در مورد ماهیت جنین‌های دایناسور، هیچ نتیجه قطعی از مشاهدات آنها نمی‌توان گرفت و فسیل‌های بیشتری مانند این باید قبل از تایید هر فرضیه مورد مطالعه قرار گیرد. با این اوصاف، آنها معتقدند این جنین فسیلی استثنایی، نشان‌دهنده آن است که برخی رفتارهای اولیه رشدی (مانند همین تغییر وضعیت جنین در تخم پیش از شکستن آن) که رفتاری منحصربه‌فرد برای پرندگان در نظر گرفته می‌شود، ممکن است ریشه عمیق‌تری در دودمان تروپود داشته‌باشد.

منبع: IFL Science


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها