چالش سقف سنی دانشگاه فرهنگیان

سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان در دفترچه کنکور سراسری امسال ۲۴سال عنوان شده بود اما با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تابستان سال جاری، این سقف سنی برداشته شد و قانونا دانشگاه فرهنگیان باید سقف سنی ورود دانشجو به این دانشگاه را از ۲۴سال به ۴۰سال تغییر می‌داد اما طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش از آنجا که این رای پس از برگزاری کنکور۱۴۰۲ صادر شده بود و عملا سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش با کمبود زمان و فرصت مواجه بودند، امکان اصلاح روندها برای کنکوری‌های۱۴۰۲ وجود نداشت.
کد خبر: ۱۴۳۸۳۸۹
نویسنده تهمینه سبحانی‌شاد - گروه جامعه
 
درنهایت برداشتن سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان تا ۴۰سال به نتیجه نرسید. حالا طبق نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است این سقف به ۲۴سال برسد و این دستورالعمل به‌زودی ابلاغ شود. ماجرای افزایش سن برای پذیرش دانشگاه فرهنگیان تدبیری در برابر کمبود شدید معلم بود. ماجرای کمبود معلم، هنوز در بسیاری از مدارس کشور به چشم می‌خورد و طبق آخرین آمارها حدود ۳۰۰هزار کمبود معلم را در کشور شاهد هستیم و حتی خیلی از کلاس‌های درسی هم تا اواخر آبان بدون معلم اداره می‌شدند. با این حال در دفترچه کنکور امسال شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان ۲۲سال اعلام شد که رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در خبری اعلام کرد که فقط برای کنکور۱۴۰۳ سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان ۲۴سال است و از سال‌های آینده این شرط سنی۲۲سال است. اماگویا قراراست شورای عالی‌انقلاب فرهنگی سقف سنی ورودبه دانشگاه فرهنگیان را دو سالی افزایش دهد و از سال آینده ۲۴ ساله‌ها هم اجازه ورود به این دانشگاه را داشته باشند و قرار است به‌زودی این موضوع از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شود.
   
چالش سقف سنی دانشگاه فرهنگیان
این در حالی است که موضوع تعیین سقف سنی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان همواره به‌عنوان یکی از موضوعات مورد اعتراض از سوی داوطلبان کنکور مطرح بوده است و با توجه به مزایای این دانشگاه از جمله معافیت سربازی برای پسران، احتساب دوران دانشجویی به عنوان سنوات خدمت، استخدام از بدو ورود به دانشگاه و پرداخت حقوق به دانشجو‌ معلمان، طرفداران تحصیل در این دانشگاه زیاد است. البته درخواست بسیاری از مردم برای ورود به این دانشگاه و افزایش این سن تا ۴۰ سالگی نیز بسیار مطرح شده بود که توسط وزارت آموزش و پرورش حذف شد. البته در جایی عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره این موضوع گفته بود امکان‌پذیر نیست که فردی در ۴۰سالگی در آموزش و پرورش معلم شود و بخواهد ۳۰ سال هم فعالیت کند. پس از مطرح کردن این موضوع، آموزش و پرورش در اعتراض به رای دیوان عدالت اداری، درخواست اعمال ماده ۹۱ قانون دیوان را ارائه کرد.
   
بهترین سن برای ورود به دانشگاه فرهنگیان
بااین حال آموزش وپرورش به معلمانی توانمند، کارآمدواثربخش نیاز داردکه بتوانند به ‌راحتی مفاهیم آموزشی را به دانش‌‌آموزان انتقال دهند. این ویژگی‌‌ها اغلب در سنین جوانی وحداکثر تا۶۰سالگی است وهرچه از این سن بگذرد، کارایی معلم کاهش پیدا می‌کند. شاید همان ۱۸تا ۲۴سالگی برای ورودیک معلم به عرصه آموزش مناسب‌تر باشد. چون فرد در این سنین سرشار از انگیزه و آماده تلاش و کوشش برای تعلیم وتربیت و آموزش به دانش‌آموزان است. ضمن این‌که هرچه فاصله سن معلم با دانش‌آموزان کمتر باشد، الگوبرداری واثرپذیری دانش‌آموزازمعلم بیشتر است وهرچه فاصله سنی بیشتر باشد این اثرپذیری و الگوبرداری کمتر می‌شود. مخالفان و موافقان این مسأله کم نیستند، ناصرسلیمان‌زاده، رئیس سابق مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش هم نگاهی مشابه به موضوع دارد و با مناسب‌‌تر خواندن محدودیت سنی که در ابتدا برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان تعیین شده بود، به روزنامه قدس می‌گوید:« کسی که بخواهد در ۴۰ سالگی وارد نظام تعلیم و تربیت شود طبعا تا آن زمان مشاغل زیادی را تجربه می‌کند و بخش زیادی از توان و انرژی‌‌اش گرفته می‌شود و حوصله و انگیزه کافی برای معلمی ندارد و چندان نمی‌تواند با بچه‌ها سر و کله بزند.»
   
زنگ خطری برای نظام آموزشی کشور
وضعیت نا به‌سامان کمبود معلم و کلاس‌های درسی و تایید و رد شدن افزایش و کاهش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از طرف دیگر، حال به چالشی تبدیل شده که شاید زنگ خطری برای نظام آموزشی کشور باشد، چراکه همین موضوع وضعیت دانش‌آموزان را که آینده‌ای برای کشور و سرنوشت ساز هستند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به هرحال وزارت آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید از تصمیمات شتاب‌زده جلوگیری کنند تا اذعان عموم مردم مخصوصا والدین و دانش‌آموزان تحت‌الشعاع این موضوع قرار نگیرد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها