جام جم آنلاین؛ اوایل امسال بود که دکتر محمد رشیدی نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی وعده ساخت یک نیروگاه 500 مگاواتی را به کرمانشاه داد، نیروگاهی که در شرایط ناترازی برق کشور و تنگنای جدی که برای صنایع ایجاد شده، یک تحول عظیم به شمار می رود.
احداث این نیروگاه میتواند پایانی برای ساعتها خاموشی صنایع و رونق تولید و اشتغال در منطقه باشد.
دکتر محمد رشیدی فروردین ماه امسال و در جمع خبرنگاران موضوع احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را رسانهای کرد.
وی از پیگیری هایی که برای انجام این کار ویژه در شهرستان کرمانشاه داشته یاد کرد و گفت: برای تحقق پروژه احداث نیروگاه در کرمانشاه پیگیری هایی را طی ۱۰ ماه داشتم و حدود ۲۰ جلسه را برگزار کردیم تا موافقت آن را گرفتم.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس اضافه کرد: این نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی به عنوان یک زیرساخت بزرگ انرژی احداث می شود که کارهای مقدماتی آن انجام شده و این نیروگاه علاوه براینکه می تواند به اشتغالزایی در استان کمک کند، سبب خواهد شد تا حضور صنایع فولادی در استان جدیتر شود.
رشیدی تاکید کرد: این نیروگاه از نوع سیکل ترکیبی است که کمترین آلودگی زیست محیطی را دارد و جزو نیروگاههای به روز دنیا محسوب میشود.
پیگیریها برای تحقق این وعده همچنان ادامه داشت و کمتر از یک ماه بعد یعنی در اردیبهشت ماه نشستی با حضور مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات وزارت صنعت، معدن و تجارت در استانداری کرمانشاه و با حضور دکتر رشیدی و استاندار برگزار شد تا پروژه عظیم نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی چکش کاری نهایی شود.
پروژهای که استاندار کرمانشاه نیز صراحتا حمایت جدی از آن را اعلام کرد.
دکتر رشیدی در این نشست برق را نیاز کنونی کل کشور و کرمانشاه دانست و گفت: این استان بهترین گزینه برای احداث نیروگاه در غرب کشور بود که نهایی کردن این موضوع یازده ماه زمان برد و جلسات و پیگیریهای فراوانی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: اگرچه احداث نیروگاه ها از نظر اقتصادی چندان مقرون به صرفه نیست، اما به عنوان یک زیرساخت مهم خصوصا برای بخش صنعت ضروری است.
رشیدی با بیان اینکه پیگیریهای لازم برای اخذ مجوزها و تخصیص آب و گاز این نیروگاه انجام خواهد شد، درخواست کرد مدیرعامل شرکت این نیروگاه یک فرد بومی کرمانشاه باشد.
پیگیریها همچنان ادامه داشت تا در نهایت وعده بزرگ دکتر رشیدی و عملیات اجرایی احداث نیروگاه برق ۵۰۰ مگاواتی پویای کرمانشاه با حضور معاون وزیر صمت و جمعی از مسئولین استانی ۲۲ آذرماه آغاز شد.
این پروژه در زمینی به مساحت ۴۵ هکتار و در محل شهرک صنعتی زاگرس کرمانشاه آغاز شد.
سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت این نیروگاه ۲۶۰ میلیون یورو (۱۲۰ میلیون یورو برای بخش گاز و ۱۴۰ میلیون یورو برای بخش بخار) بود و مقرر شده ظرف مدت ۳۶ ماه به بهره برداری برسد.
این نیروگاه گام بزرگی برای کمک به اشتغال کرمانشاه نیز هست، زیرا در زمان ساخت این نیروگاه ۷۰۰ نفر و در زمان بهره برداری برای ۱۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد که کمک بزرگی به معضل بیکاری کرمانشاه است.
این نیروگاه در تامین انرژی پایدار مورد نیاز طرح های صنعتی و معدنی استانهای غربی و جنوبی غربی کشور نقش موثری خواهد داشت.
سرمایهگذاری ایمیدرو در کرمانشاه که با پیگیری دکتر رشیدی محقق شد تنها به این نیروگاه محدود نمیشود، بلکه نیروگاه تنها بخشی از سرمایهگذاری چند میلیون یورویی در کرمانشاه است.
دکتر رشیدی در آیین کلنگ زنی این نیروگاه از قول سازمان ایمیدرو برای سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون یورویی در کرمانشاه در حوزه نیروگاه و تولید خبر داد.
وی ادامه داد: طبق قراری که با سازمان ایمیدور داشتهایم، مقرر شده این سازمان ۳۰۰ میلیون یورو در کرمانشاه در دو حوزه نیروگاهی و تولیدی سرمایه گذاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه حضور سازمان ایمیدرو در کرمانشاه برکاتی برای این استان به همراه خواهد داشت، عنوان کرد: علاوه براین یک رایزنی اولیه را با این سازمان داشتیم تا در بحث تکمیل تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه و استفاده از پساب آن برای مجموعه های صنعتی استان ورود داشته باشد که این امر هم به لحاظ صرفه جویی در مصرف آب و هم زیست محیطی اهمیت فراوانی دارد.
وی در ادامه گفت: قطعا حضور و سرمایه گذاری سازمان های بزرگ صنعتی و تولیدی در استان محرومی مانند کرمانشاه می تواند یک فرصت بزرگ برای استان باشد.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه به احداث پروژه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در کرمانشاه هم اشاره کرد که میتواند بعد صادراتی هم داشته باشد.
در حالیکه در کرمانشاه برای اجرای برخی پروژهها حتی چند دهه چشم انتظاری نیز مرسوم است، اما با پیگیری ویژه دکتر رشیدی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی کرمانشاه با سرمایهگذاری چند میلیون یورو در زمان چند ماه به نتیجه رسید تا اقدامی ماندگار در تاریخ زیرساختهای انرژی استان باشد.
از عظمت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی کرمانشاه همین بس که بدانیم در حال حاضر مجموع ظرفیت نیروگاههای منطقه غرب شامل کرمانشاه، کردستان و ایلام که در تمام چند دهه گذشته احداث شدند کمتر از ۴۰۰۰ مگاوات است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم