به گزارش جام جم آنلاین ایلام و به نقل از ایرنا ؛ دکتر یونس احمدی اظهار کرد: این بیماری غیربومی و وقوع آن در بین احشام اندک است، اما میتواند یک گله یا دامهای یک روستا را درگیر کند.
وی افزود: این بیماری به علت عدم رعایت بهداشت دام و محیط نگهداری آن توسط دامداران و با نیش پشه و کنه انتقال مییابد.
احمدی با بیان اینکه این بیماری در روستاهای درگیر کنترل و مدیریت شده است، گفت: در صورت ابتلای دام به این بیماری، همه گیری آن در گله و میان احشام سبک و سنگین بالای ۵۰ درصد خواهد بود.
وی تاکید کرد: در صورت عدم مقابله با این بیماری، اقتصاد مبتنی بر دامداری برای بهره برداران (دامداران) کاهش چشمگیری خواهد یافت.
به گفته احمدی دامها ضعیف دارای مشکل تغذیه بیشتر از سایر دامها مستعد ابتلا به این بیماری بوده و معمولا کاهش بهره وری گله و سقط جنین را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: با توجه به ابتلای تعداد اندک احشام در استان به این بیماری، تشخیص آن سخت بود، اما با نمونه گیری و آزمایشهای مرتبط توسط کارشناسان دامپزشکی استان، وجود این بیماری در این تعداد محدود اثبات و در آزمایشگاههای سازمان نیز تایید شد.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام اضافه کرد: یکی از راههای پیشگیری از وقوع و افزایش این بیماری، ورود فرمانداران شهرستانها به عنوان روسای شورای برنامهریزی، حمایت مالی از طرحهای مراقبت فعال (بیماری یابی) کارشناسان دامپزشکی در مناطق روستایی و عشایری است.
وی افزود: بهرهبرداران باتوجه به وجود انواع بیماریهای دام و طیور، باید آموزشهای لازم را در خصوص بیماریهای مختلف دام و طیور فرا بگیرند تا از شیوع و همهگیری بیماریها به ویژه امراض غیرشایع و یا بومی شدن این بیماریها جلوگیری شود.
احمدی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل شیوع بیماریها عدم رعایت موضوع قرنطینه در جابجایی احشام و طیور است و در این راستا باید دهیاران و اعضای شورای روستاها نسبت به جابجایی احشام توسط روستائیان نظارت لازم را داشته باشند.
وی توضیح داد: احتمال اینکه احشام و طیور فاقد مجوز قرنطینه که توسط روستاییان خریداری میشود، ناقل بیماریهای مختلف و سرایت این امراض به دیگر دامهای روستا باشند، وجود است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: روستاییان و عشایر از خرید و جابجایی احشام، طیور و آبزیان فاقد مجوز قرنطینه و گواهی سلامت خودداری کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت