به گزارش جام جم آنلاین ،تور رسانهای بازدید از تصفیهخانه فاضلاب قم و دوره آموزشی آشنایی خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با فرایندهای تصفیه فاضلاب برگزار شد.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان در این دوره آموزشی با اشاره به چالشها و مشکلات فاضلاب شهر قم، زیان دهی بالای بخش فاضلاب ناشی از تعرفههای تکلیفی، عدم وجود اعتبار عمرانی برای اصلاح و بازسازی بیش از ۲۴۰ کیلومتر شبکه فاضلاب فرسوده، عدم ساماندهی مناسب تانکرهای حمل سپتاژ و فاضلابهای صنعتی را از جمله این مشکلات برشمرد.
آقای مهدی نظرزاده همچنین هدایت آبهای سطحی به شبکه فاضلاب، عدم توسعه زیرساختهای فاضلاب به دلیل مشکلات تأمین اعتبار و عدم تکافوی درآمدها در سطح شهر و سایتهای نهضت ملی مسکن را از دیگر چالشهای پیش روی بخش فاضلاب شهر قم بیان کرد.
وی با اشاره به اجرای حدود هزار و هفتاد کیلومتر شبکه فاضلاب و احداث ۴ باب تصفیهخانه با ظرفیت ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانهروز تاکنون گفت: در حال حاضر با شبکه و تأسیسات فاضلاب اجرا شده حدود ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه قرار دارند.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب آبفای استان از تولید سالانه حدود ۳۹ میلیون مترمکعب پساب در تصفیهخانههای فاضلاب شهر قم خبر داد و افزود: از این میزان ۱۸ میلیون مترمکعب به شهرداری، اداره کل منابع طبیعی و صنعت واگذار شده و مابقی هنوز تعیین تکلیف نشده است.
آقای نظرزاده در ادامه دفع بهداشتی فاضلاب سایتهای نهضت ملی مسکن را تا زمان احداث خط انتقال و تصفیهخانه فاضلاب از چالشهای اصلی پیش روی شهر قم دانست و گفت: با توجه به تکمیل ظرفیت اسمی خطوط انتقال و تصفیهخانههای موجود فاضلاب و مشکلات احداث خط انتقال و تصفیهخانه فاضلاب پردیسان در صورت تأخیر در اجرای به موقع تأسیسات، ارائه خدمات پایدار به ویژه در بخش فاضلاب به سایتهای نهضت ملی مسکن با مشکلات و چالشهای جدی مواجه خواهد بود.
وی ممنوعیت تخصیص آب به بخش صنعت و فضای سبز و جایگزینی تخصیصهای قبلی با پساب، استقرار صنایع کم آببر و یا صنایع با قابلیت تأمین آب مورد نیاز از پساب، برنامهریزی شهرداریها برای استفاده و جایگزینی پساب تصفیه شده در توسعه و نگهداری فضای سبز شهری و جایگزینی مصارف آب غیر شرب ادارات و نهادهای دارای فضای سبز وسیع با پساب از طریق احداث تصفیهخانههای محلی فاضلاب یا آب خاکستری و توسعه صنعت کشاورزی چوب با بهرهگیری از پساب را از جمله راهبردهای افزایش استفاده از پساب و همچنین راهکاری اساسی برای مقابله با کمآبی برشمرد.
پس از این نشست خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن بازدید از واحدهای مختلف تصفیهخانه فاضلاب قم، از نزدیک با فرایندهای تصفیه فاضلاب و تبدیل آن به پساب آشنا شدند.
آقای اصفهانیان مدیر دفتر بهرهبرداری و توسعه تصفیهخانههای فاضلاب شهر قم هم در این بازدید با تشریح مراحل مختلف تصفیه فاضلاب برای خبرنگاران، توضیحات کاملی از چگونگی ورود فاضلاب به تصفیهخانه، مراحل تصفیه، تبدیل لجن به کود، تولید گاز متان و پساب خروجی از تصفیهخانه ارائه کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد