به گزارش جام جم آنلاین، مهدی کمری، مواجهه با هوای آلوده را باعث افزایش اختلالات تنفسی مانند آسم و برونشیت برشمرد و خاطرنشان کرد: هوای آلوده بر افراد آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان و زنان باردار تاثیرگذارتر است.
وی در ادامه به ارائه راهکارهای طلایی برای شهروندان پرداخت.
- گزارش روزانه کیفیت هوا با شاخصی (AQI) اعلام میشود که با رنگ بندیهای خاص نشان میدهد که هوای اطراف چقدر آلوده است و این میزان آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی شما داشته باشد.
- برای دسترسی به اطلاعات شاخص کیفیت هوا در شهر تهران میتوانید به سایت شرکت کنترل و کیفیت هوای تهران یا سامانه پایش کیفی هوای کشور مراجعه کنید. البته نرم افزارهای موبایلی نیز برای این منظور آماده شده است.
- کودکان، سالمندان و زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای، قلبی و عروقی، تنفسی و آسم از گروههای حساس و مستعد ابتلاء به بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا و بسیار آسیبپذیر هستند.
- به طور کلی ژنتیک فرد، ابتلاء به بیماریهای زمینهای و نوع تغذیه بر حساسیت فرد به آلودگی هوا تأثیرگذار است.
- در شرایط آلودگی هوا برای کسانی که خروج از منزل ضرورتی ندارند، ماندن در خانه بهترین راهکار است تا خود را از مواجهه با هوای آلوده دور نگهدارند.
- همچنین بهتر است در و پنجرهها را بسته و در صورت داشتن تهویه متبوع آن را در حالت بازچرخش (re-circulate) قرار دهید. دستگاههای تصفیه کننده هوا در صورتی که متناسب با فضای خانه تهیه شوند میتوانند به افزایش کیفیت هوا در منزل کمک کنند.
- با توجه به اینکه آلودگی هوای سبب تحریک ناحیه فوقانی سیستم تنفسی و ایجاد سرفه میشود بهتر است با نوشیدن آب و مایعات از خشک شدن گلو جلوگیری کنید.
- با استفاده از دستگاههای بخور میتوان رطوبت خانه را متناسب کرد. در این شرایط کشیدن سیگار و استفاده از وسایل گرمایشی مثل شومینه سبب کاهش کیفیت هوا در منزل میشوند.
- استفاده از گلها و گیاهان آپارتمانی و استفاده از دستگاههای تصفیه کننده هوا (حتماً قبل از خرید مزایا و معایب آن را بررسی کنید) میتواند در بهبود کیفیت هوای داخل خانه مؤثر باشد.
- نرمش و ورزش در روزهای آلوده باید در منزل یا باشگاههای ورزشی مسقف و دارای سیستم تهویه انجام شود و از ورزش کردن در فضای باز به ویژه فعالیتهای سنگین و طولانی مدت مثل دویدن و دوچرخهسواری که سبب افزایش میزان تعداد تنفس میشود، خودداری شود.
- ماسکهای جراحی یا سه لایه معمولی در آلودگی هوا تقریباً بیاثر هستند. ماسکهای مناسب در این شرایط آلودگی شامل انواع ماسکهای N۹۵، KN۹۵ و FFP۲ هستند که میتوانند با استفاده از استانداردهای شناخته شده بینالمللی تا ۹۵ درصد ذرات معلق را فیلتر کنند.
- این ماسکها در دو نوع بدون دریچه و دریچهدار تولید میشوند. افراد دارای بیماریهای قلبی و تنفسی و زنان باردار قبل از استفاده از این ماسکها با پزشک خود مشورت کنند.
- در شرایط آلودگی هوا، کمتر از خودرو شخصی استفاده کنیم و حمل و نقل عمومی را در اولویت قرار دهیم.
- در این روزها اقداماتی نظیر سوزاندن زباله و شاخ و برگ درختان، نقاشی در و دیوار با استفاده از اسپری و انجام فعالیتهایی که به هر شکلی تولید گرد و غبار میکنند را محدود کنیم.
- استفاده از خدمات الکترونیک برای خریدهای روزمره و امور بانکی میتواند کمک کننده باشد.
- در فصول سرد سال مصرف سوخت در بخش خانگی افزایش مییابد. این مسئله سبب میشود تا صنایع به منظور جلوگیری از توقف در تولید، به مصرف سوختهایی با کیفیت کمتر روی آورند. مدیریت مصرف انرژی در منزل ضمن کاهش هزینهها سبب میشود استفاده از این نوع سوختها به کمترین مقدار برسد. استفاده از لامپهای کم مصرف، ترموستاتهای اتوماتیک یا هوشمند و تنظیم درجه حرارت منزل روی ۲۰ درجه سانتیگراد، پوشیدن لباس مناسب با فصل، عایقکاری مناسب و استانداردسازی شوفاژخانه میتواند به مدیریت مصرف کمک کند.
- بر اساس تحقیقات صورت گرفته آلودگی هوا ممکن است سبب تشدید شیوع و عوارض برخی بیماریها شود، بنابراین در روزهایی که هوا در شرایط ناسالم است از احوال دوستان، همسایگان و خویشاوندان سالمند دارای بیماریهای قلبی و تنفسی آگاه شویم. کسانی که دارای آسم هستند حتماً اسپریهای مخصوص خود را همراه داشته باشند.
- آلودگی هوا، همه ما را تحت تأثیر قرار میدهد و اگر به آن توجه نکنیم تأثیرات بسیار جدی بر سلامت ما خواهد داشت. آگاهی از اثرات منفی آلودگی هوا و مشارکت فعال در برنامهها و سیاستهای مرتبط با کاهش آلودگی (نظیر دورههای آموزشی و فعالیتهای اجتماعی) میتواند نقش مهمی در بهبود وضعیت کیفیت هوا داشته باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: