نصف جهان،میزبان سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن، سیمان، فولاد

به گزارش روزنامه جام جم اصفهان، عصر روز سه شنبه بیست و یکم آذرماه، نشست خبری سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن، سیمان، فولاد، تونل سازی، راهسازی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته با حضور مسولان برگزارشد.
کد خبر: ۱۴۳۵۸۱۲

ذات سازندگی در ظاهر تخریبی معدن نهفته است

جام جم آنلاین اصفهان؛ در ابتدا حسام‌الدین فرهادی نسب، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، در نشست با اصحاب رسانه، با تاکید بر اینکه اصفهان یکی از استان‌های معدنی کشور است، اظهار کرد: اصفهان دارای رتبه چهارم کشور در زمینه معدن را به خود اختصاص داده است. این استان از نظر تولید سنگ‌های تزیینی، مرمریت، گرانیت و سنگ چینی رتبه اول کشور را دارد.

وی با اشاره به اهمیت وجود معادن در استان، افزود: معدن کارانی که در ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر اصفهان زندگی می‌کنند و بیشترین انس را با طبیعت دارند قصد تخریب ندارند، اما معدن ذاتا به دنبال تخریب و البته سازندگی است، همانند عمل جراحی که با برداشتن تومور، زندگی بیماران دوباره جریان خواهد داشت.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، معدن نخلک خور بیابانک را به‌عنوان یکی از کهن‌ترین معادن کشور با بیش از ۴۰۰۰ سال سابقه کار معدن از جمله آثار موجود و مشهود در این زمینه خطاب کرد و گفت: همچنین معدن طلای موته اولین معدن طلای کشور در استان اصفهان قرار دارد، این رتبه های برتر تفاخر چندانی ندارد در حالی که اصفهان یکی از استان‌های صنعتی و معدنی کشور بوده و امروز بسیاری از این رتبه‌های خود را به دلایل شرایط کاری، اقتصادی و فرهنگی از دست داده و با مسائل و مشکلات بسیاری در حوزه معدن مواجه است.

وی توضیح داد: در قانون مشخص شده که ۱۵ درصد از حقوق دولتی که پرداخت می‌شود باید صرف زیر ساخت‌ها و جاده‌ها و اموری که مربوط به آن منطقه هست با اولویت در آن منطقه استفاده شود و ۱۲ درصد دیگر را از مبلغ پرداختی برای احیا و بازسازی بخش منابع طبیعی و محیط زیست منطقه صرف شود که آن بخش را ما می‌پردازیم و باید منابع طبیعی و سازمان برنامه و بودجه و استانداری پاسخ دهند که چرا هزینه‌هایی که باید انجام نشده است.

فرهادی‌نسب با تاکید بر اینکه در دنیا بازسازی معادن وجود دارد اما در ایران چنین چیزی نیست، گفت: هیچ‌گونه برنامه مدونی از طرف سازمان محیط زیست و منابع طبیعی برای بازسازی وجود ندارد. سازمان برنامه و بودجه در شورای معادن از ارگان‌های مربوطه خواستند که این هزینه‌ها انجام شود، اما این اتفاق اجرایی نشده و برخی مسئولان از این موضوع اطلاعی ندارند و مانع می‌شوند.

وی با بیان اینکه کل مناطق تحت پوشش محدوده‌های معدنی که شامل معادن و برداشت می‌شود کمتر از هفت درصد مساحت کل کشور است، تصریح کرد: از رژ لب زنان تا تیرآهنی که در ساختمان‌ها استفاده می‌شود از معادن استفاده می‌شود، بنابراین چگونه چنین شغلی با طیف گسترده را قصد دارید محدود کنید.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، ادامه داد: سیاست اشتباه دیگری که از سوی محیط زیست و منابع طبیعی شاهد هستیم این است که اینکه دلیل بسیاری از فرونشست‌ها در بیابان‌های اطراف استان بخاطر کاشت درخت طاق و گز است که یکی از عوامل خرابی محیط زیست به‌شمار می‌رود.

وی اعلام کرد: حدود ۵۰ درصد معادن استان اصفهان در زمینه تولید سنگ‌های تزیینی فعالیت دارند که انواع سنگ‌های گرانیت، مرمریت، تراورتن‌های رنگی در این استان تولید می‌شود. استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۵۰ معدن در حال بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی دارد.

فرهادی‌نسب در خاتمه با اشاره وضعیت نمایشگاه اصفهان، گفت: یکی از مجهزترین و بزرگترین سایت‌های نمایشگاهی کشور در این استان وجود دارد اما با توجه به ظرفیت بخش معدن تا کنون از آن استفاده نشده که امیدواریم امسال یکی از غنی‌ترین نمایشگاه‌ها را برگزار کنیم و شاهد درخشش مجدد بخش معدن در استان باشیم.

محمد ابکا، نایب رئیس کمیسیون صنعت و عضو هیات رئیسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه بزرگ ترین صنعت پول ساز کشور صنعت نفت و پس از آن صنعت معدن است، اظهار داشت: پس از نفت بزرگ ترین ثروت ایران معادن هستند و دومین ثروت خفته در کشور است، اما به دلایلی این مسئله مغفول مانده و امروز کم کم فعالین اقتصادی به این فکر افتاده اند از این ثروت اقتصادی درست استفاده کنند.

نایب ریسس کمیسیون صنعت با بیان ورود به دوره انقلاب صنعتی چهارم گفت: ما در حال وارد شدن در انقلاب صنعتی چهارم هستیم و این که فکر کنیم معدن کاری چه نسبتی با انقلاب صنعتی چهارم دارد ، در هر حال در حوزه معدن ارتباط فنی با دنیا خواهیم داشت و امروز دنیا با انقلاب صنعتی چهارم کار می کند.

وی افزود: تا جایی که ممکن است از این ثروت برای صادرات استفاده می کنیم چرا که اگر بخواهیم مواد معدنی صادر نماییم دلیل تحریم های بین المللی مانند نفت دشوار نیست

عضو هیئت رئیسه کمیسیون معدن و صنایع معدنی عنوان کرد:  یک فرصت بسیار خوب در همه زمینه های معدنی پیش روی ما خواهد بود و این رسالت برای اصفهان است که از این فرصت نگذریم.

شهرهای خواهرخوانده، پتانسیل مغفول مانده در عرصه مراودات نمایشگاهی

در ادامه، محمد گیوی، معاون نمایشگاه بین‌المللی اصفهان با اشاره به نگاه شرکت نمایشگاه اصفهان در حوزه نمایش و ارائه توانمندی های کشور در حوزه ملی و بین المللی اظهار داشت: تلاش ما بر این است که به عنوان یک ابزار رسانه ای ، روز به روز این انسجام با کیفیت بالاتری برگزار شود.

وی افزود: یک زمان در حسرت وجود یک ساختمان و فضای نمایشگاهی در خور برای ارائه این توانمندی ها بودیم، اما امروز از فضایی استاندارد و با کیفیت در حوزه سخت افزاری و فضای مکانی برخوردار هستیم.

معاون نمایشگاه بین‌المللی اصفهان، توسعه شبکه سازی برای تقویت محتوای برگزاری نمایشگاه ها را از دغدغه های مهم عنوان کرد و ادامه داد: ما به عنوان یک بسترساز در حوزه رسانه نمایشگاهی، تلاش می کنیم وظیفه خود را به خوبی انجام دهیم و آن چه که باید به کمک ما بیاید ، متخصصین و فعالین هر موضوع نمایشگاهی هستند.

گیوی با تاکید بر بهره گیری از برگزارکننده حرفه ای نمایشگاه ها در سطح کشور تصریح کرد: نگاهی که بر مدیریت فعلی شرکت نمایشگاه ها حاکم است این است که صرفا به دورهمی نمایشگاهی بسنده نکرده و به رویدادهای تخصصی در حوزه موضوع نمایشگاهی نیز بپردازیم.

وی اضافه کرد: بر همین اساس در سال 1402 تاکنون دو میز تخصصی صادراتی از جمله طلا و نساجی را از استان های دیگر آورده و همزمان با نمایشگاه برگزار کردیم.

وی خاطر نشان کرد: پتانسیلی که در استان اصفهان به شدت از آن غافل بوده ایم موضوع شهرهای خواهرخوانده است، که در این حوزه ما با 16 شهر در دنیا خواهرخواندگی داریم و تعاملات دیپلماتیک و سیاسی بسیار ساده تر در حوزه شهرداری ها قابل انجام است.

معاون نمایشگاه بین‌المللی اصفهان هم چنین به بخش امور بین الملل نمایشگاه نیز اشاره کرد و افزود: بخش امور بین الملل شرکت نمایشگاه ها برای اطلاع رسانی در حوزه های بین المللی فعالیت مضاعفی را انجام می دهد و اثرات آن را در نمایشگاه های اخیر از جمله نمایشگاه سنگ شاهد بودیم.

حضور 100 شرکت فعال حوزه های معدن، فولاد و سیمان در نمایشگاه سیزدهم

همچنین، محمود بندرچی برگزارکننده سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن، سیمان، فولاد، تونل سازی، راهسازی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته با اشاره به استفاده حداکثری از مزیت های استان اصفهان به تاریخچه ای از برگزاری برخی از نمایشگاه ها پرداخت و اظهار داشت: نمایشگاهی تحت عنوان نمایشگاه ماشین آلات فنی و راه سازی برگزار کردیم که در کشور بی سابقه بود و مجموعه ما از سال 95 نمایشگاه تخصصی صنعت سیمان را در اصفهان پایه گذاری کرد و 6 دوره نیز این نمایشگاه ها را برگزار نمود.

وی افزود: با جلسات و تبادل نظر با کمیسیون اتاق بازرگانی و هم چنین بازدید میدانی از نمایشگاه های موثر خارج از کشور به این نتیجه رسیدیم که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار خوب استان ، می توان گفت 60 درصد ظرفیت کشور در حوزه معدن، سیمان و پولاد را استان اصفهان تامین می کند ، لذا عنوان نمایشگاه زنجیره ترمیم، معدن، سیمان و فولاد شد تا همه شاخه ها را در برگیرد.

برگزارکننده نمایشگاه سیزدهم، روند برگزاری نمایشگاه را از اکتشاف تا فرآوری عنوان کرد و ادامه داد: اکنون حدود 100 مشارکت کننده داریم که بالغ بر 50 درصد آن از استان تهران، 25 درصد از استان اصفهان و 25 درصد دیگر نیز از سایر استان ها و نمایندگان کشورهای خارجی هستند.

بندرچی سطح نمایشگاه را بسیار بالا بیان کرد و افزود: خواهش ما این است که واحدهای فعال معدنی استان و به خصوص مجموعه های فولادی که در بخش معدن فعال هستند مشارکت جدی داشته باشند و همه فعالین حوزه های معدن، فولاد و سیمان استان حضور جدی در نمایشگاه داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: حدود 20 کارخانه سیمان در محدوده استان اصفهان و استان های هم جوار وجود دارد که بالغ بر یک سوم تولید کشور را دربرمی گیرد  و این مزیت بسیار خوبی است.

وجود بیش از 900 معدن و 2هزار واحد سنگ بری در استان اصفهان

رضا اسلامیَ، رییس کمیته خدمات فنی و مهندسی اکتشاف با اشاره به برخی از  چالش های اکتشافی در معادن فلزی و غیرفلزی اظهار داشت: فقدان بزرگی که در معادن ما وجود دارد این است که اصول اکتشاف را رعایت نمی کنند، لذا درصدد هستیم در این نمایشگاه، شرکت های درجه یک اکتشاف، دعوت شوند و هم چنین به دلیل کمبود نیروی کارشناسی اکتشافی، این نمایشگاه فرصت معرفی این نیروها است.

وی افزود: در کنار آن در نمایشگاه، نشست تخصصی در حوزه مس خواهیم داشت و سعی بر این است که رییس انجمن ملی مس و رییس انجمن زمین شناسی ایران نیز در این نشست دعوت شوند.

رییس کمیته خدمات فنی و مهندسی اکتشاف با بیان یکی از معضلات بزرگ در زمینه اکتشاف گفت: نکته مهم دیگر این است که معضلی بزرگی در زمینه اکتشاف داریم که در خصوص شرکت های آزمایشگاهی است ، به این معنا که نمی توانیم به آنالیز مواد معدنی و به این که کدام آزماشگاه، آنالیز درست و دقیق تری به ما می دهد اعتماد کنیم.

وی اضافه کرد: بنابراین با هماهنگی های انجام شده سعی شد تا چند شرکت آزمایشگاهی بزرگ در این نمایشگاه حضور یابند و اصرار داریم که حتما شرکت های دیگر که در این زمینه شماره یک آنالیز مواد معدنی هستند در نمایشگاه شرکت کنند.

اسلامی با تاکید بر خلأ حوزه معدن در زمینه حفاری ژئوفیزیک هوایی تصریح کرد: تمام اکتشاف هایی که انجام می شود اکتشاف های سطحی است و این در حالی است که عمق اکتشافات در ایران به طور متوسط کمتر از نیم متر است.

وی اصفهان را دارای پتانسیل مواد معدنی فراوان اما مغفول مانده عنوان کرد و ادامه داد: بیش از 900 معدن در استان اصفهان وجود دارد که از این معادن، تعداد اندکی از آنها فعال هستند و بیش از 2 هزار واحد سنگ بری در این استان موجود است که بسیاری از آنها باید کار سنگ های صادراتی را انجام دهند اما تنها عرضه داخلی دارند.

40 درصد فولاد کشور در اصفهان تولید می شود

مهران مهجورنژاد، رییس کمیته کانی های فلزی و صنایع وابسته، به عنوان مسئول بعدی با اشاره به رسالت کمیته کانی های فلزی و صنایع وابسته اظهار داشت: رسالت ما در این کمیته توسعه کسب و کار اعضاء و ذی نفعان این حوزه است  و با تشکل ها وانجمن های صنفی که در این حوزه هستند در خصوص بررسی مسائل و مشکلات و رفع آنها همکاری و هماهنگی داریم.

مهجورنژاد افزود:  این نمایشگاه کاملا تخصصی است و ظرفیت آن در استان وجود دارد و استان پتانسیل بالایی در این حوزه داشته و سعی می شود تمام ذی نفعان کشور در حوزه معدن در این نمایشگاه حضور داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: در اتاق صنعت و معدن یک بخش تخصصی در زمینه آهن وفولاد وجود دارد که انتظار می رود روز دوم همایش افراد این حوزه تخصصی حضور داشته باشند و از سازمان های بالادست مانند انجمن های تخصصی سنگ آهن و فولاد و اتاق بازرگانی استفاده می کنیم تا در این پنل تخصصی به کسب و کار های این حوزه کمک شود.

مهجورنژاد به برگزاری نمایشگاه تخصصی فولاد در شهریور سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیتی که در اصفهان وجود دارد و 40 درصد فولاد کشور در این استان تولید می شود، همزمان با نمایشگاه بین المللی که سالیانه در شهریور برگزار می شود، برای برگزاری یک همایش فولاد به صورت مستمر و با دبیرخانه دائمی برنامه ریزی کرده ایم ، چرا که به دلیل پایداری که باید در این حوزه وجود داشته باشد باید چالش های این حوزه را برطرف نماییم.

برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی گوهرسنگ ها و جواهرات در اسفند سال جاری

ابراهیم حبیب الهی رییس کمیته گوهرسنگ ها و صنایع وابسته با اشاره به بررسی و رفع مشکلات حوزه فلزات و سنگ های قیمتی در کمیته گوهرسنگ ها و صنایع وابسته اظهار داشت: در کمیته فلزات گران بهای اتاق بازرگانی، بیشتر از 10 سال است که فعالیت های خود را در زمینه فلزات و سنگ های قیمتی انجام داده و برخی از مشکلات این صنایع را احصا کردیم و پیشنهادات خود را از طریق برگزاری میز کشوری طلا و جواهر در استان اصفهان ارائه می دهیم.

وی افزود: با بیش از 5 غرفه در حوزه تولید وعرضه سنگ های گران بها در نمایشگاه ماه آینده حضور خواهیم داشت و این نوید نیز داده می شود که با همکاری حوزه فلزات گران بها و سنگ های قیمتی اولین نمایشگاه تخصصی گوهرسنگ ها و جواهرات در اسفند سال جاری برای اولین بار در ایران برگزار خواهد شد.

رییس کمیته گوهرسنگ ها و صنایع وابسته هم چنین از برگزاری میز توسعه صادرات سنگ های قیمتی استان اصفهان نیز خبر داد و گفت:  ظرف یک ماه اخیر جلسات کارشناسی آن در حال انجام بوده و به صورت کشوری میزبان این حوزه هستیم که در زمینه بازار سنگ های قمیتی و نیمه قیمتی است که 4 سال است در استان اصفهان فعال بوده.

وی اضافه کرد: تلاش ما بر این است که با نقطه یابی ، مکان خوبی را برای احداث این بازار انتخاب کرده و از ظرفیت اشتغال و ارزآوری این حوزه استفاده کنیم و سرمایه گذار جذب نماییم.

اصفهان دارای 328 پروانه بهره برداری در زمینه سنگ های ساختمانی

علی برنجیان، رییس کمیته سنگ های ساختمانی با اشاره به این که استان اصفهان به لحاظ سنگ های ساختمانی قطب کشور است اظهار داشت: بر همین اساس در ابتدای آذرماه سال جاری نمایشگاه تخصصی صنعت سنگ در نمایشگاه اصفهان برگزار شد.

وی افزود: با توجه به موضوع نشست و نمایشگاه سیزدهم لازم است که بیان شود استان اصفهان دارای 328 پروانه بهره برداری در زمینه سنگ های ساختمانی و هم چنین 83 پروانه اکتشاف است.

رییس کمیته سنگ های ساختمانی به هم پوشانی اصفهان در زمینه استخراج معادن سنگی با موضوعات معادن دیگر  اشاره کرد و گفت:  می توان از این نمایشگاه با توجه به این که برندهای مطرحی در نمایشگاه حضور دارند استفاده کرد، لذا از همه فعالین در بخش صنایع معدنی برای شرکت در این نمایشگاه دعوت می کنیم.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها