به گزارش جام جم آنلاین، نخستین کنگره ملی فعالین خواهر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ انسیه خزعلی، معاون امور بانوان ریاست جمهوری؛ حجتالاسلام کمالالدین خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی حضور داشتند.
بانوان ما میتوانند تاریخ ساز باشند
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه انقلاب ما فاطمی حدوث و حسینی بقا است اظهار داشت: بار سنگینی از نهضت بر دوش بانوان بوده و هست. یک زن جز با انگیزه دینی، فرزند خود را راهی میدان نبرد نمیکرد. این یعنی بانوان ما میتوانند تاریخ ساز باشند. مادران شهدا با همین روحیه و نگاه، حماسه آفرینی کردند.
وی تصریح کرد: امروز نبرد ما با دشمن جنگ ترکیبی است. دشمن تلاش میکند جامعه منسجم ما را به شکاف بکشاند. جامعه مسجدی و قرآنی باید پیشتاز وحدت باشد و اجازه ندهد پیشتازی افراد موهوم، جامعه را به بیراهه ببرد.
اسماعیلی تصریح کرد: کانونهای فرهنگی و هنری تخصصی بانوان در مساجد شکل گرفت تا چتر انقلاب تعداد بیشتری از بانوان را زیرنظر خود داشته باشد. این کانونها برای برش بین افراد ایجاد نشده است بلکه برای اجتماع و بروز روحیه ایثارگرانه و دیگرخواهی در میان بانوان است. این کانونها بنا دارند جمعهای بانوان را گسترش دهد و جمع دو نفره را به پنج نفر و جمع پنج نفره را به ۵۰ نفر و بیشتر برساند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رسالت جامعه بانوان و آقایان مسجدی و قرآنی این است که جامعه را متحد و منسجم آن هم زیر پرچم ولایت کنند. پیروزی ما در اجتماع و وحدت ماست.
وی گفت: این آغاز راه است و انشاءالله همه باید درخدمت این کانونها باشند. زنان ما باید زنانی همچون حضرت خدیجه (س) حضرت زهرا (س) بانوی دو عالم و بانوی بیهمتای کربلا حضرت زینب (س)، حضرت معصومه (س)، آسیه، مریم و... را الگوی خود قرار دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ائمه جمعه، استانداران و فرمانداران و نمایندگان مجلس تا به من میرسند، از من مطالبه ساخت فرهنگسرا میکنند که من در پاسخشان میگویم مگر در محلات شما مسجد نیست؟
ترویج سبک زندگی مومنانه، کارویژه کانونهای تخصصی خواهران
حجتالاسلام کمالالدین خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در این مراسم خطاب به خواهران حاضر با بیان اینکه حضور شما در کانونهای فرهنگی هنری نماد و نشان دهنده عزم راسخ و ارادهای است که نتایج آن را دختران ما به عنوان مادران آینده خواهند دید، گفت: سه ماه از تشکیل کانونهای تخصصی خواهران میگذرد. ما به دنبال آن بودیم تا به مفاهمه در این عرصه برسیم.
وی افزود: کانونهای تخصصی خواهران درصدد است تا دغدغه نظام در عرصه نگاه تمدنی به زن را مرتفع کند به ویژه آن که مقام معظم رهبری در دیدارهای خود و یا در مناسبتهای مختلف در مورد جایگاه بینظیر زنان که با هیچ چیز نمیتوان آن را جایگزین کرد، تأکید و توصیه دارند.
خداداده گفت: ما برای ترویج گفتمان زن در جامعه، آیات و روایات، اسلام ناب محمدی و نگاه امامین انقلاب را در اختیار داریم که از زن الگویی باعظمت مثل فاطمه زهرا (س) و زینب کبری (س) را ارائه میکنند. امروز نیز همین نگاه حاکم است. وقتی کلمه زن و مادر را به کار میبریم این واژگان ما را به بهترین افراد روی زمین رهنمون میشوند کسانی که شخصیتهای برجسته بهشتی هستند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: اگر به درستی این مفاهیم را به دختران و زنان خود منتقل و برایشان نگاه اسلام ناب را تبیین میکردیم، دچار گرفتاریهای کنونی نمیشدیم. کانونهای فرهنگی و هنری تخصصی خواهران در پی ترویج گفتمان و تربیت دخترانی در تراز انقلاب اسلامی هستند، دخترانی در تراز جامعه زمینهساز ظهور.
به دنبال آمارسازی نیستیم
وی تصریح کرد: مسجد بهترین بستر برای ترویج این گفتمان در سطح عموم مردم است. وجود کانونهای تخصصی خواهران در جوار مساجد به ترویج و تبیین این گفتمان در محلات کمک شایان میکند.
خداداده با بیان اینکه در شبکه سازی نیز ما دنبال آمارسازی نیستیم، گفت: در تحقق این هدف مدیران استانی ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد همراه و پای کار بودند و زحمتی مضاعف را متحمل شدند. ما در این عرصه به دنبال کثرت نبودیم و همواره نظر امام جماعت و افراد تاثیرگذار مسجد را مدنظر داشتهایم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: این کنگره در واقع افتتاحیه برای اجرای برنامههای مشترک توسط کانونهای تخصصی خواهران در سطح استانها و مرحله اول برای انجام عملیات بزرگتر در راستای جریان سازی فرهنگی در سطح کشور است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم