به گزارش جام جم آنلاین، با سرد شدن هوا، آلاینده های هوا در ریه های کسانی که در شهرهای صنعتی و کلانشهرها زندگی میکنند، سنگینی میکند به طوری که به یکی از دغدغههای اساسی شهرنشینان تبدیل میشود.
آلودگی هوا همانطور که از نامش پیداست، به حضور مواد شیمیایی یا ترکیبات سمی (شامل مواردی که ریشه زیستی دارند) در هوا در سطحی گفته میشود که خطراتی را برای سلامتی انسانها در پی داشته باشد. بنابراین باید در زمان آلودگی هوا تلاش کرد تا کمترین آسیب را از آن دریافت کنیم.
استفاده از ماسک در روزهای آلوده، استفاده کمتر از وسایل نقلیه موتوری و تردد با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، پرهیز از ترددهای غیرضرور در سطح شهر و نوشیدن بیشتر مایعات و شیر از جمله توصیه ها و راهکارهای کوتاه مدت برای مصون ماندن از این عوارض است.
یک متخصص طب ایرانی در پاسخ به اینکه چه کنیم تا در آلودگی هوا کمتر آسیب ببینیم؟، چنین می گوید: طب ایرانی ۶ اصل را برای سلامتی ضروری میداند، که یکی از این اصول، آب و هوا نام دارد. حیات انسان وابسته به نفس کشیدن است و اهمیت تنفس در هوای عاری از دود، گرد و غبار و بخارات سمی ضروری است. از هوای وبایی به عنوان هوای آلوده نام برده میشده است.
محمود خدادوست در پاسخ به این سوال که آیا آلودگی هوا میتواند باعث غلظت خون شود؟، گفت: مزاج فصل پاییز سرد و خشک است و آلوده کنندهها نیز تشدید کننده این طبع هستند، که همخوانی با مزاج سودا دارد به همین دلیل آلاینده ها، هوا را از اعتدال خارج میکنند و دستگاههایی مثل: قلب، مغز و ریه که از اکسیژن استفاده میکنند بیشتر آسیب میرسانند، بنابراین تدابیری که بتواند به تقویت اعضای رئیسه بدن و افزایش توان سیستم ایمنی بدن کمک کند، ضروری است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: وقتی آلودگی هوا زیاد باشد، میزان اکسیژن هوا کمتر میشود و از طرف دیگر میزان گازهای مخرب مانند مونوکسید کربن که چسبندگی و امکان اتصال به هموگلوبین را دارند، در خونرسانی اختلال ایجاد میکنند و بدن برای جبران، گلبول قرمز بیشتری ایجاد کند که با ایجاد افزایش غلظت خون، احتمال افزایش لخته و تصلب شرائین بیشتر می شود.
وی درباره اینکه تدابیر پیشنهادی برای جلوگیری از غلظت خون چیست؟، گفت: باید از هر چیزی که سودا را زیاد میکند، مانند انواع ترشیجات، گوشت گاو و گوساله، قارچ، غذاهای با غلظت بالا مانند: ماکارونی، سالاد الویه و کله پاچه، پرهیز کرد. وی افزود: همچنین از خوردن انواع فست فودها، نوشابه ها، انواع شور و ادویهجات تند، پرهیز کنید زیرا باعث ایجاد سودای بیشتر (سردی و خشکی) بیشتر میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: در فصل پاییز، بیشتر از انواع مایعات، انواع آش و سوپ جو همراه با سبزیجات فراوان استفاده کنید؛ هر اندازه از غذای گوشتی پرهیز کنید، از غلظت خون کاهش مییابد.
خدادوست یادآوری کرد: در این فصل باید از یک سری دمنوشهایی که هم با تقویت سیستم تنفسی همراه است و هم ریه را تقویت میکند، مانند دمنوش آویشن، دمنوش مرزنجوش و دمنوش پر سیاوشان، استفاده کنید.
این متخصص طب ایران با بیان اینکه عرق بارهنگ مقوی ریه است، چند توصیه برای بهبود سرفههای خشک داشت و چنین گفت: لعاب به دانه و چهار تخمه، در درمان سرفههای خشک موثر است (ساشه روتارین در داروخانهها موجود است)
وی یادآور شد: مصرف این دانههای لعابدار باید به تدریج باشد و قاشق قاشق خورده شود.
خدادوست متذکر شد: برای افزایش تقویت سیستم ایمنی در این فصل، نوشیدن آب جوش، همراه با لیمو ترش و عسل را در برنامه روزانه خود ( قبل از صبحانه) بگنجانید. همچنین گفت: اگر از غذاهای غلیظ استفاده میکنید، مصلحات آن را نیز حتماً مصرف کنید. (پودر دارچین، پودر آویشن و پودر زیره، از مصلحات این نوع غذاها محسوب میشوند.
این متخصص طب سنتی افزود: یکی از مشکلاتی که به دنبال تنفس آلایندهها و کاهش میزان اکسیژن در خون افراد ایجاد میشود، بحث روحی و روانی است، که مغز را به سمت سردی و خشکی و همچنین تحریک پذیری بیشتر میبرد.
به گزارش شبکه سلامت، وی استفاده از یک سری شاد کنندهها، مانند شربت زعفران و گلاب (جلاب) را، برای بهبود این حالات را توصیه کرد. برای تهیه این شربت، میتوانید ۳ لیتر گلاب را با یک کیلو نبات به آرامی بجوشانید، قوام که آمد در انتها ۳ گرم زعفران ساییده شده به آن اضافه کنید، با دو قاشق غذاخوری از این محلول نوشیدنی مفرحی برای این فصل آماده میشود.
وی همچنین مصرف عرق بیدمشک و بهار نارنج را برای بهبود حالات روحی و روانی این فصل، توصیه کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
یک تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد