سرپرست اداره کل استاندارد خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار جام جم با اشاره به تکلیف قانونی و انحصاری سازمان ملی استاندارد ایران بهعنوان تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال در کشور، گفت: تاکنون ۱۹ پروانه کاربرد نشان حلال در استان صادر شده که از این تعداد، سه واحد تولیدی در صنعت غذایی از ابتدای امسال موفق به گرفتن گواهینامه نشان حلال شدهاند.
محمد خوران اظهار کرد: به موجب تبصره ۲ ماده ۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب مجلس، سازمان ملی استاندارد بهعنوان تنها مرجع رسمی صدور و اعطای نشان حلال در کشور شناخته میشود و افزایش آگاهی در این حوزه میتواند زمینهساز تجارت و ارتقای توان رقابت تولیدکنندگان صنعت غذا در سطح بینالملل باشد.
وی بیان کرد: نشان حلال، یک نشان یک طرفه و ساده نیست که بتوان آن را دلبخواهی صادر و روی محصولات درج کرد، بلکه شرایطی دارد که اگر رعایت نشود، آن محصول مورد استقبال کشورهای مقصد صادرات قرار نمیگیرد.
خوران ادامه داد: گردش مالی در بازار بزرگ حلال در دنیا سالانه بیش از دو هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار است که سهم مواد غذایی در آن یک هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود. تولیدکنندگان استان برای ورود به این بازار نیازمند دریافت نشان حلال هستند و نباید در این زمینه موازیکاری رخ بدهد.
سرپرست اداره کل استاندارد خراسان شمالی افزود: بین ۱۰ کشور نخست صادرکننده محصولات دارای نشان حلال، حتی یک کشور اسلامی وجود ندارد؛ اما بازار جهانی حلال را به خود اختصاص دادهاند. بین شش کشور نخست واردکننده محصولات دارای نشان حلال نیز کشور اسلامی وجود ندارد و این موضوع نشان میدهد باید نقش خود را در بازارهای جهانی حلال بهبود ببخشیم. / خراسان شمالی ـ خبرنگار جام جم ـ اسدالله ابراهیمی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت