به گزارش جام جم آنلاین، در راستای اجرای ماده ۶۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اتمام مهلت بررسی صلاحیتها داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای اجرایی مراکز حوزه انتخابیه، جمعه اخیر نتایج بررسیها به دواطلبان اعلام شد.
فردا آخرین مهلت ثبت اعتراضها
محسن اسلامی مدیرکل دفتر انتخابات و دبیر ستاد انتخابات کشور صبح امروز در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران گفت: داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی اگر اعتراضی داشته باشند تا فردا (از ساعت ۸ تا ۱۸) فرصت دارند این اعتراض را ثبت کنند که این زمان از ۲۱ آبان ماه آغاز شده بود.
اسلامی یادآور شد: براساس قانون هیاتهای اجرایی اولین گام در بررسی یا احرار صلاحیت صلاحیتها هستند؛ که ما هزار و ۲۱۸ هیات اجرایی اصلی و فرعی داریم که زحمت بررسی صلاحیتها بر عهده هیأتهای اجرایی اصلی است. حدود ۲۰۳ حوزه مرکز اجرایی اصلی داریم که رییس هیات فرماندار است و نماینده دادگستری و رییس ثبت احوال هم حضور دارند که این ۳ نفر رکن اداری اجرایی هیات اجرایی را تشکیل میدهند.
نحوه انتخاب معتمدین محلی
وی افزود: ۸ نفر معتمدین محلی هستند، که فرماندار ۳۰ نفر را از شخصیتهای مختلف معرفی میکند که هیات نظارت صلاحیت این ۳۰ نفر را بررسی میکند و این ۳۰ نفر از بین خودشان با انتخابات ۸ نفر را انتخاب میکنند و این ۸ نفر در کنار آن ۳ نفر قرار میگیرند و در مجموع ۱۱ نفر هیات اجرایی را تشکیل میدهند.
اسلامی یادآور شد: براساس قانون وزارت کشور باید اطلاعات داوطلبان را برای وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، فراجا، قوه قضاییه وثبت احوال ارسال کند و این مراکز ۱۰ روز فرصت داشتند تا دادههای خود را برای ما ارسال کنند و ما تمام این دادهها را برای هیاتهای اجرایی ارسال میکنیم.
براساس گفته وی در هیاتهای اجرایی این دادهها به همراه بررسیهای محلی بررسی میشود و در نتیجه نظر خودشان را مینویسند. یعنی یا تایید، یا عدم تایید یا عدم احراز که این عدم احراز امسال در قانون برای هیاتهای اجرایی در نظر گرفته شده است.
داوطلبان صبر کنند
اسلامی افزود: هیاتهای اجرایی اگر برای داوطلبی عدم تایید میزنند باید با اعلام مستند و مستدل به دلایل باشد. اینهایی هم که عدم تایید داشتند احتمالا از دستگاههای ۵ گانه نکتهای اعلام شده است. چون این مرحله، مرحله نهایی نیست، داوطلبان باید صبر کنند. نمیتوان گفت این بررسیها نهایی است و آنهایی که عدم تایید یا عدم احراز گرفته اند حتما در بررسی نهایی هم نتیجه همین باشد.
وی گفت: ما بررسی کردیم عموما عدم احرازها مربوط بند جدیدی است که در قانون درباره ۵ سال فعالیت داوطلبان گفته شده است. در قانون جدید این مورد آمده که میگوید آنهایی که میخواهند نماینده مجلس شوند باید حتما ۵ سال سابقه فعالیت اجرایی، آموزشی، پژوهشی یا قضایی داشته باشد. بسیاری از داوطلبان که صلاحیتشان احراز نشده برای همین بوده است. ولی اگر اعتراض خود را ثبت کنند هیات نظارت بررسی میکند و چنانچه داوطلب سوابق فعالیت خود را توضیح دهد، این عدم احرازها میتواند به تایید تبدیل شوند.
دو شرط قانون جدید انتخابات برای داوطلبان خبرگان
اسلامی همچنین با اشاره به دو شرطی که در قانون جدید انتخابات برای داوطلبان خبرگان رهبری آمده بود، گفت: این دو شرط که داشتن ۴۰ سال تمام و همچنین ارائه مدرک سطح ۴ حوزه علمیه است کار را بسیار تخصصی کرد و در ادوار گذشته این نبود و بعد از این مرحله شورای نگهبان آزمونی را برای داوطلبان خواهد داشت که گویا آخر همین ماه است و کسانی که سطح ۴ را ارائه کردهاند باید این آزمون را بدهند که این آزمون نشان دهنده این است که آیا میتوانند در ادامه فرایند حضور داشته باشند یا نه. به همین جهت ۵۱۰ نفری که امسال برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده اند دقیقا دارنده شرایط مندرج در قانون هستند.
وی در پاسخ به سوالی درباره عدم ثبت نام آیت الله جنتی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: اسلامی اظهار داشت: تعداد ۶۵ نفر از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان از نمایندگان کنونی هستند که ثبت نام خود را انجام دادهاند. با این حال آقای جنتی در بین این افراد حضور نداشتند و بنده از دلیل این امر بی اطلاع هستم.
گفتنی است صلاحیت ۱۴ درصد از دواطلبان انتخابات مجلس احراز نشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم