جام جم آنلاین؛ شمس الله خدادادی، با بیان اینکه بنیاد مسکن متولی ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در روستاها و شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، گفت: با توجه به این شرایط، بجز شهرستان کرمانشاه، ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن در سایر شهرستانها و روستاهای استان با بنیاد است و کار را در این زمینه شروع کرده ایم.
وی از شروع ساخت ۱۰ هزار و ۸۴۰ واحد نهضت ملی مسکن در روستاهای استان خبر داد و افزود: بیش از ۲۰ هزار واحد در روستاها و شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان نیاز داریم که تاکنون ساخت ۱۰ هزار و ۸۴۰ واحد آن شروع شده است.
وی افزود: از این تعداد، ساخت ۴۸۵۲ واحد مستقیما توسط خود بنیاد مسکن در حال اجراست و مابقی در قالب "گروه های ساخت" اجرا می شود.
وی در خصوص تشریح "گروه های ساخت" گفت: در این طرح ما زمین را تامین کرده و بر اساس قرعه کشی تحویل افراد می دهیم و تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی را هم در اختیار آنها قرار داده و افراد می توانند خودشان اقدام به ساخت مسکن کنند.
خدادادی با بیان اینکه ساخت مسکن در این قالب نیز تحت نظارت بنیاد مسکن خواهد بود، گفت: تمایل ما این است که مردم در امر ساخت مسکن مشارکت داشته باشند، زیرا در این صورت پروژه ها سریعتراجرایی خواهد شد، چرا که مالکان خودشان پیگیر امر ساخت و ساز هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه در طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر، قطعات ۲۰۰ متری زمین در اختیار یک یا دو نفر قرار می گیرد، افراد با توجه به تسهیلاتی که دریافت می کنند می توانند سریعتر واحدهای یک طبقه یا دو طبقه خود را احداث کنند.
وی پیشرفت فیزیکی این ۱۰ هزار و ۸۴۰ واحد را حدود ۳۰ درصد اعلام و تصریح کرد: با توجه به روند فعلی ساخت و سازها، تا پایان سال آینده این تعداد واحد در استان به بهره برداری می رسد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به کمبود زمین برای ساخت حدود ۹۵۰۰ واحد دیگر در استان گفت: در حال حاضر در شهرستانهای اسلام آبادغرب، سرپل ذهاب، جوانرود و روانسر کمبود زمین داریم.
وی گفت: در شهرستان جوانرود ساخت ۸۰۰ واحد شروع شده اما برای ساخت دو هزار واحد دیگر به دلیل شرایط توپوگرافی شهرستان با کمبود زمین مواجه هستیم که در دست پیگیری است.
این مسئول گفت: شهرستان سرپل ذهاب تنها شهرستانی است که ساخت هیچ واحدی در آن آغاز نشده، چرا که برای ساخت سه هزار واحد با کمبود زمین مواجه هستیم.
خدادادی گفت: در شهرستان اسلام آبادغرب هم ساخت ۱۲۰ واحد شروع شده و برای سه هزار واحد دیگر کمبود زمین داریم.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در شهرستان روانسر هم به دلیل اراضی مرغوب کشاورزی که امکان تغییر کاربری آن وجود ندارد با کمبود زمین مواجه هستیم.
وی افزود: در این شهرستان ساخت ۴۰۰ واحد شروع شده و برای ساخت ۱۵۰۰ واحد دیگر کمبود زمین داریم.
خدادادی با بیان اینکه تامین زمین با اداره کل راه و شهرسازی است، گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی در جهت شناسایی اراضی صورت گرفته و کار با سرعت خوبی در دست پیگیری است و به زودی با تحویل زمین، کار ساخت واحدهای جدید را شروع می کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به شروع ساخت پنج هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در روستاهای استان گفت: از این تعداد کار ساخت دو هزار واحد به پایان رسیده و سه هزار واحد دیگر بطور میانگین بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که تا پایان سال آینده تمام این واحدها افتتاح خواهد شد.
خدادادی خاطرنشان کرد: تسهیلات ساخت مسکن در روستاها ۳۵۰ میلیون تومان است که برای مقاوم سازی واحدهای روستایی هم به کار می رود.
وی گفت: سود این تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی پنج درصد بوده و مدت بازپرداخت آن ۲۰ ساله است.
به گفته مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه، در مجموع در شهرها و روستاها تا پایان سال آینده بیش از شش هزار واحد مسکن طرح نهضت ملی در استان افتتاح می شود.
این مسئول با بیان اینکه بنیاد مسکن تامین یک میلیون قطعه زمین را در روستاها و روستاهای حریم شهرها را در طرح نهضت ملی مسکن تعهد کرده است، گفت: از این میزان سهمیه امسال ما حدود ۱۰ هزار قطعه زمین است.
وی افزود: با شناسایی هزار هکتار زمین در ۷۰۰ روستای استان، ۱۰ هزار قطعه زمین که سهمیه استان است را تامین کرده ایم.
خدادادی گفت: متراژ قطعات زمین ها در روستاهای حریم شهرها ۳۰۰ متر و در روستاهای خارج از حریم شهرها ۵۰۰ متر است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه در خصوص نحوه واگذاری این قطعات خاطرنشان کرد: به زودی سامانه ای طراحی شده که افراد می توانند در آن ثبت نام کرده و درخواست خود را برای دریافت زمین در روستا اعلام کنند.
وی افزود: این طرح علاوه بر بحث اجرای طرح نهضت ملی مسکن، با هدف ترویج مهاجرت معکوس و بحث جوانی جمعیت در دستور کار است و اراضی در هر روستا به افرادی داده می شود که اهلیت آن روستا را داشته باشند و بخواهند در روستا ساکن شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: