به گزارش جام جم آنلاین ،از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت روز یکشنبه در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه عالی دفاع ملی افزود: خراسان جنوبی که از آن به عنوان "شرق باشکوه" یاد میکنیم، از استانهای شرقی کشور است که ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی، سومین استان پهناور کشور است گفت: پراکندگی جمعیت در این پهنه وسیع، خدماترسانی را سخت و پرهزینه کرده است.
استاندار، انسداد کامل مرز خراسان جنوبی با کشور افغانستان را از مطالبات استان عنوان کرد و افزود: اگر انسداد مرز شرقی که در استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان واقع شده به طور کامل محقق شود، بخش عمدهای از مشکلات مانند قاچاق کالا و سوخت و ترددهای غیرمجاز را شاهد نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: هزینه کردن برای انسداد مرز شرقی، سرمایهگذاری است که همه کشور از آن منتفع میشود.
قناعت به برنامههای استان برای بهره برداری از مرز اشاره کرد و گفت: کشت فراسرزمینی و احداث واحدهای فرآوری مواد معدنی در نقطه صفر مرزی از برنامههای پیشنهادی استان است.
وی اضافه کرد: خراسان جنوبی از نظر منابع انسانی استانی غنی و به لحاظ زیرساختی، منطقه ای کم برخوردار است.
استاندار خراسان جنوبی به غنای استان از نظر وجود نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده اشاره کرد و گفت: در کنار علمایی همچون آیت الله تهامی که مقام معظم رهبری ایشان را جزو مفاخر کشور معرفی کرده اند، خراسان جنوبی به داشتن هفت پدر علم مفتخر است.
وی افزود: وجود ۲ هزار شهید و مردم متدین، ولایی، پای کار نظام، بااصالت و ریشه دار از ویژگی های این استان است.
قناعت با اشاره به سه محصول راهبردی استان شامل عناب، زرشک و زعفران و اقداماتی که برای ایجاد ارزش افزوده آنها صورت گرفته، ادامه داد: خراسان جنوبی به لحاظ داشتن منابع معدنی استانی منحصر بفرد است برای مثال ۷۶ درصد زغال سنگ خاورمیانه در طبس قرار دارد که به همین واسطه این شهرستان، عسلویه معدنی نام گرفته است.
وی با اشاره به حجم ذخایر آلومینیوم، بنتونیت، مس و روی گفت: ۲ معدن طلای شادان و هیرد را با درصد خلوص بالا داریم و قرار است به زودی شهرک تخصصی طلا در شادان ایجاد شود.
استاندار خراسان جنوبی به ظرفیتهای گردشگری این استان اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی جزو معدود استان هایی است که با وجود ۹ اثر در ۶ رشته به لحاظ تعدد آثار ثبت جهانی غنی است و حرف برای گفتن دارد.
وی گفت: با وجود ظرفیتهای منحصر بفرد که در این استان داریم، خراسان جنوبی از لحاظ زیرساختی در مضیقه است و نبود سیستم حمل و نقل ریلی از نقاط ضعف استان به شمار میرود.
قناعت ادامه داد: شهرستان طبس از راه آهن غرب به شرق برخوردار است اما استان از راه آهن جنوب به شمال سهمی نداشته که در همین راستا با پیگیریهایی که صورت گرفت، در سفر اربعین آیت الله رئیسی به خراسان جنوبی، این پروژه وارد فاز عملیاتی شد.
وی با اشاره به استجازه مقام معظم رهبری درخصوص تامین اعتبار پروژه زاهدان - بیرجند - مشهد از محل تهاتر نفتی گفت: زیرسازی این پروژه فقط در محدوده جغرافیایی خراسان جنوبی ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: برای رفع مشکل تغذیه استان از یک خط شمالی و وصل شدن خراسان جنوبی به شبکه گاز کشور، با پیگیریهایی که انجام شد، پروژه اجرای خط انتقال گاز دشتک زابل به نهبندان به طول ۱۷۱ کیلومتر در سال جاری آغاز شد و با سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد تومانی دولت، این طرح هفته دولت سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی خشکسالی و تنش آبی را از دیگر معضلات استان برشمرد و گفت: برای جلوگیری از بحران آب در استان، مصوبه برخورداری خراسان جنوبی از آب دریای عمان را اخذ کردیم و این پروژه در حال حاضر در مرحله مسیرسازی است و به زودی عملیات لوله گذاری آن آغاز میشود.
قناعت در ادامه با تاکید بر اینکه دفاع مقدس سبب شد نیروهای مسلح ما ورزیده و مجهز شوند، خاطرنشان کرد: این روند به روزرسانی و تجهیز چون به اقتدار کشور کمک می کند، باید ادامه یابد.
وی افزود: نیروهای مسلح ما علاوه بر بهروز رسانی تجهیزات باید در زمینه آمادگی ذهنی و تحلیل درست شرایط هم مجهز باشند.
همچنین در این جلسه به این نکته اشاره شد که دانشگاه عالی دفاع ملی از چهار دانشکده و چهار پژوهشکده تشکیل شده و یکی از وظایفی که به عهده دارد آسیب شناسی استانها و ارائه راهکارهای لازم به منظور رفع مشکلات آنهاست.
حضور دانشجویان این دانشگاه در استان خراسان جنوبی در راستای تحقق وظایف محوله است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد