به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛شهردار کرمان در آیین افتتاح ساختمان شهرداری منطقه پنج، از مرضیه شاحیدریپور، شهردار منطقه پنج کرمان قدردانی کرد و گفت: ایشان با حساسیت یک مدیر متعهد و نگاه ظریف زنانه، کار مرمت و بازسازی این ساختمان را پیگیری کرد و به سرانجام رساند.
سعید شعرباف، هزینه بازسازی را قابل قبول و مرمت و تجهیز ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج را قابل دفاع دانست و از حمایت اعضای شورای اسلامی شهر کرمان از این کار قدر دانی کرد.
وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر کرمان، همواره از کارها و پروژههای مربوط به بافت تاریخی شهر حمایت کرده است، افزود: امسال، ردیفبودجه خیلی خوبی برای بافت تاریخی تصویب شده که با سال قبل و سالهای قبلتر قابل مقایسه نیست.
احیای واقعی بافت تاریخی، با حضور مردم در این محدوده
شهردار کرمان، با بیان اینکه راه احیای بافت تاریخی شهر، تنها مرمت نیست، اظهار داشت: احیای واقعی بافت تاریخی، نیازمند حضور مردم در این محدوده است؛ احیای حقیقی بافت تاریخی زمانی صورت میگیرد که مردم بافت تاریخی را برای کار، یا برای زندگی انتخاب کنند.
شعرباف، بااشاره به مرمت و بازسازی ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج، گفت: این بنا بهخودیخود موضوعیت ندارد؛ موضوعیتش این است که مردم به آن مراجعه کنند و این مراجعه به حضور بیشتر آنها در بافت تاریخی منجر شود.
وی، با یادآوری اینکه در طول سال گذشته بر حضور مردم در سهشنبهبازار یا پنجشنبهبازار در «میدان قلعه» یا «قلعهمحمود» اصرار داشتیم، ادامه داد: معتقدیم که حضور مستمر مردم بیش از هرچیز دیگری به بافت تاریخی رونق میبخشد.
شهردار کرمان، بر پیگیری مستمر برای بهسازی وضعیت زمین مجاور مسجد امام(ره)، مجموعه میدان «ارگ» و خیابان «تجلی»، محله «گلبازخان» و حاشیه گلبازخان تأکید کرد و گفت: تا پایان امسال رویدادهای متعددی در بافت تاریخی رقم میخورد.
شعرباف، با بیان اینکه اصرار داریم اضلاع شرقی پروژه «ساروج» نقطه اتصالی به بازار قلعه باشد، اظهار داشت: اگر این نقاط اتصال و ساباطهای کنار بازار «کوزهگرها» احیا شود و مردم از آن طریق به بازار وارد شوند، بسیاری از کارها و بازسازیهای دیگر را خود مردم و با رغبت انجام خواهند داد.
وی ادامه داد: با همکاری کارگروه بافت تاریخی، کارهای تملیکی محدوده «قلعهدختر» انجام شده و تا پایان امسال،حلقه فضای اجتماعی اطراف آن نیز بهکمک ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، حل خواهد شد؛ میراث فرهنگی، مرمت بنا راانجام میدهد، ما حلقه فضای را سبز را اجرا خواهیم کرد.
باید از حسرت چندینساله کرمانیها بهخاطر تخریب بافت تاریخی بکاهیم
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این مراسم از احیای بافت تاریخی و فرهنگی کرمان، بهعنوان یک دغدغه همیشگی نام بردو افزود: دستکم در دو دوره اخیر شورا، این دغدغه بود که در مجموعه بزرگ شهرداری کرمان، مرکزی تاسیس بشود تا بتواند بهطور تخصصی پهنه بافت قدیم را پشتیبانی کند و به کمک امتیازات و مزایا، این پهنه را از کمرونقی و تخریب نجات بدهد.
حسین چناریان، با بیان اینکه در دوره پنجم شورا، شهرداری منطقه پنج کرمان، تاسیس شد، ادامه داد: اما تا یکسال پیش، علیرغم مصوبات حمایتی دولت درخصوص رونقبخشی به بافت تاریخی، اتفاق مثبت و پیشروندهای در بافت تاریخی کرمان رقم نخورد.
وی با قدردانی از شهردار منطقه پنج کرمان و مدیریت شهری این دوره، افزود: امیدواریم مرمت و بازسازی این ساختمان که از یکسال قبل، با تلاشهای فراوان اداری و هماهنگیهای قضایی به شهرداری برگردانده و هماکنون، بهعنوان ساختمان جدید شهرداری بافت تاریخی کرمان افتتاح شد، برای احیای بافت قدیمی، میراثی و فرهنگی شهر، یک نقطه عطف باشد.
این عضو شورای اسلامی شهر، با ابراز امیدواری از اینکه افتتاح ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج، نقطه آغازینی بر حمایتهای بیشتر از بافت تاریخی باشد، اظهار داشت: بدون تردید برای اینکه شهرداری بافت تاریخی، ارزش وجودی خودش را پیدا کند، باید بتوانیم در کنار ابلاغیههای اداری و دولتی، شرایط حمایت و پشتیبانی واقعی از مردم را فراهم کنیم و از حسرت چندینساله کرمانیها بهخاطر تخریب بافت تاریخی، بکاهیم.
شهردارمنطقه پنج کرمان(بافت تاریخی) هم گفت: حضور شهرداری منطقه پنج کرمان در فضای بافت تاریخی شهر، نه یک انتخاب، که یک ضرورت بود.
مرضیه شاحیدریپور، از مالکیت شهرداری بر این ساختمان، معماری خاص و اصیل آن و قرار گرفتن آن دربافت تاریخی شهر، بهویژه همجواریاش با بازار «قلعهمحمود»، بهعنوان سه عاملی نام برد که سبب شدشورای اسلامی شهر کرمان، این ساختمان رابرای استقرار شهرداری بافت تاریخی انتخاب و مرمت آن را تصویب کند.
وی افزود: بهجزبازسازی و ترمیم بام این ساختمان که توسط پیمانکار انجام شد، تمام مراحل بازسازی، مرمت و تجهیز این ساختمان را همکارانم انجام دادند.
شهردار منطقه پنج کرمان، هزینه بازسازی ساختمان جدید این منطقه را بالغ بر 10 میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: این بازسازی، بلافاصله بعد از پایان کار میدان توحید(ارگ) در خردادماه گذشته آغاز شد و هماکنون، طی پنجماه کار متوالی و شبانهروزی پایان یافت.
شاحیدریپور، با ابراز ین نکته که اهمیت وارزش بافت تاریخی درحوزه اقتصاد شهری و صنعت گردشگری بر کسی پوشیده نیست، بیان کرد: حضور شهرداری بافت تاریخی در این محدوده، میتواند محرک توسعه محلی و توسعه بافت پیرامونی شود و تأثیر بسزایی در بازآفرینی محلههای همجوار ایفا کند.
وی افزود:امیدواریم مرمت این ساختمان و استقرار شهرداری منطقه پنج در آن، برای سایر سازمانهای دولتی و خصوصی الگو شود و از ظرفیتهای بافت تاریخی درجهت رشد اقتصاد محلههای شهر، بهشکل عملی استفاده شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص پیامدهای حذف ارز دارو هشدار داد
در گفتوگو با راحله امینیان، مجری سیما که عشق و ایثار را از نمای نزدیک دیده است، بررسی شد