به گزارش خبرنگار جام جم/ سرپرست اداره کل استاندارد استان بوشهر در نشست با خبرنگاران گفت:در یک صدمین سالگرد تاسیس سازمان ملی استاندارد ایران یکی از اهداف و برنامههای کلیدی و شاخصی که در سازمان استاندارد صورت گرفته است مربوط به موضوع آسانسور است که یکی از وظایفی ست که اگر به آن پرداخته نشود باعث سلب آسایش و ایمنی مردم خواهد شد.
مشتاقی گفت:در استان ۲۸۷ آسانسورتاکنون شناسایی و ثبت شدهاند از این تعداد برای ۱۹۰ آسانسور استاندارد سازی صورت گرفته است و گواهینامه ایمنی برای ۲۵۵ آسانسور صادرگردیده است.
او بیان کرد:از ابتدای امسال طرح عیدانه یکی از خاصترین طرحهای سازمان ملی استاندارد در سراسر کشور بوده است که ما در استان بوشهر نیز به تبعیت از رویکردهایی که در سازمان وجود دارد از ۱۵ اسفند ماه تا ۱۵ فروردین ماه هر سال بحث طرح عیدانه را در دستور کار داریم تا مردم و جامعه از سلامت و امنیت بدنی و ایمنی خودرو و اقامتگاهها برخوردار باشند،در این طرح سازمان استاندارد در سراسر کشور به بازرسی در حوزه پایانه ها،فرودگاه ها،قالیشوییها،رستوران ها،هتل ها،فروشگاهها و مراکز اقامتی بین راهی،هتل آپارتمان ها و بازرسی از مراکز شیرینی فروشی و آجیل فروشی ها می پردازد.
مشتاقی افزود:در دو دهه گذشته یکی از مهمترین دستاوردهای استاندارد در سطح کشورهای مسلمان مربوط به نشان هلال است.محصولی که نشان هلال روی آن درج شده یعنی تقاضا و عرضه بیشتری داشته است که به دنبال آن تولید بیشتر می شود و صادرات افزایش می یابد و ارزآوری بیشتری صورت می گیرد و همچنین باعث اشتغالزایی میگردد.در سطح دنیا گردش مالی که در حوزه هلال انجام میشود ۲۸۰۰ میلیارد دلار است که سهم ایران یک درصد می باشد.تا سال ۱۴۰۰ صدور پروانه نشان هلال ۸۰ مورد بوده است از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از هزار پروانه هلال در سطح کشور صادر شده است و در استان بوشهر امسال ۴ مورد داشتیم،در هفته ملی استاندارد یک نشان هلال را که چهارمین نشان هلال استان است تقدیم واحد تولیدی خواهد شد.
سرپرست اداره کل استاندارد استان بوشهر درحوزه آزمایشگاه و شرکتهای بازرسی همکار بیان کرد:تعداد ۴۸ مجموعه در بخش خصوصی با دریافت مجوزهای لازم برای ارائه خدمات از سازمان ملی استاندارد در حال فعالیت هستند که تاکنون تمدید ۴۹ گواهینامه را داشتهایم که در جای خود آماری بسیار خوب است و به صورت کلی ۷۹ مورد تایید صلاحیت شده وجود دارد.
مشتاقی گفت:تاکنون ۹ مورد صدور پروانه نشانه استاندارد اجباری داشتیم و از 336 واحدها تولیدی تحت پوشش بازرسی فنی انجام شده است و بر ۹۶ مورد تجهیزات بازی و زمین بازی تاکنون نظارت شده که باعث ایمنی و آرامش خاطر فرزندانمان میگردد.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگار جام جم در رابطه با آمار تخلفات درج نشان استاندارد جعلی بر روی کالاها بیان کرد:
افتخاری است برای مجموعه استاندارد که مردم با دیدن نشان استاندارد به آرامش و امنیت خاطر میرسند و انتظار دارند که این آرامش و این امنیت برای آنان حقیقی باشد با توجه به اینکه این تخلفات مربوط به بخشهای اقتصادی و تولیدی میباشد به صورت محرمانه به مراکز قضایی ارسال می گردند و در کمیسیون ماده ۴۲ قانون طرح توسعه نظام استاندارد با حضور نماینده دادگستری و سایر دستگاههای مرتبط آنجا تصمیم گیری می شود.
سازمان استاندارد چه تصمیمی برای متخلفین دارد؟
بر اساس دستورالعملها و روشهای اجرایی از اخطار گرفته تا پلمب و حتی جریمه نقدی در دستور کار است که بر اساس میزان تخلف اعمال میگردد و قابلیت اجرایی دارد.
چگونه نشان استاندارد واقعی از جعلی توسط عموم تشخیص داده شود؟ کد درج شده در زیر نشان استاندارد بر روی هر کالا را میتوان به سامانه 10001517 پیامک کرد و صحت و سقم نشان را مشخص کرد.
وی در پایان افزود: کارشناسان ما علاوه بر ورود در مراکز تولیدی،در مراکز عرضه و بازار هم حضور دارند و کالاهایی که مد نظر ، با اهمیت و پرکاربرد هستند را در سامانه بررسی میکنند اگر این نشان غیر واقعی باشد پرونده تشکیل میگردد و به کمیسیون ماده 42 ارجاع داده می شود که تا کنون 5 مورد در استان تشخیص داده شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت