تکمیل کریدور شمال - جنوب کشور در ترانزیت کالا و مسافر از اهمیت وافری برای دولت سیزدهم برخوردار است و به همین دلیل قرار است رئیسجمهور در این سفر آزاد راه ۳۷۰کیلومتری شیراز به اصفهان را به بهرهبرداری برساند که از آن به عنوان بزرگترین پروژه آزادراهی کشور یاد میشود. جزئیات سفر رئیسجمهور در ادامه این گزارش آمده است.
هرچند در وضعیت فعلی ۶ فاز به طول ۲۲۴ کیلومتر از پروژه آزاد راه شیراز -اصفهان افتتاح خواهد شد و تکمیل فاز هفتم آن نیز آغاز خواهد شد با این حال اما آنطور که مسئولان وزارت راه و شهرسازی تاکید کردهاند با افتتاح این پروژه زمان سفر از شیراز به اصفهان و به تبع آن به مناطق مرکزی کشور بیش از دو ساعت کاهش خواهد یافت.
این آزادراه به دو قسمت تقسیم شده است که یک قسمت آن از شیراز تا ایزدخواست و قسمت دیگر آن از ایزدخواست تا اصفهان است که عملیات اجرایی آزادراه شیراز - ایزدخواست به طول ۲۲۵ کیلومتر در ۷ قطعه برنامهریزی شد که قطعات یک، دو و سه آن به طول ۱۰۷ کیلومتر حدفاصل شهرهای سده تا ایزدخواست از مناطق سد ایزدخواست، کوه مروارید، روستای خسرو شیرین و رودخانه سفید میگذرد. همچنین قطعات چهار، پنج، شش و هفت به طول ۱۱۸ کیلومتر حدفاصل شهرهای سده تا شیراز از مناطق تنگ براق، دشت کامفیروز، تنگ بستانک و تنگ خیاره گذشته و به بزرگراه شیراز - سپیدان متصل میشود.ارزش روز هزینهها، تکمیل و بهرهبرداری از این طرح ۲۵ همت برآورد شده و به نظر میرسد تا حدود زیادی بتواند امنیت سفر را به مسیر خطرناک و پر از حادثه جانی و مالی به مسافران جاده شیراز به اصفهان برگردانده و مصرف سوخت را تا حدود زیادی کاهش دهد.
ازمزایای دیگر بهرهبرداری این طرح میتوان به تکمیل کریدور شمال - جنوب منطبق بر شبکه بزرگراهی آسیایی، کاهش مسافت ۱۳۴ کیلومتر فاصله شــیراز تا اصــفهان، صرفهجویی اقتصادی۴۰۰۰ میلیارد تومانی در سال، کاهش مصرف سوخت ۱۳۶ میلیون لیتر در سال و کاهش زمان سفر۱۲۰ دقیقهای اشاره کرد.
شیراز به مثابه بسیاری از شهرهای جنوب کشورمان با معضل کاهش بارندگی و خشکسالی مواجه است، همین امر سبب شده منابع آبی این شهر کفاف تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی آن را ندهد از این رو برای حل این مشکل رئیسجمهور قرار است در این سفر خط دوم آبرسانی به شیراز را به بهرهبرداری برساند.
خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن به شیراز با ۷۸ کیلومتر طول مسیر، ۴۴۴۰متر تونل انتقال، دارای ایستگاه پمپاژ، تصفیهخانه با ظرفیت ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه و سه مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در مجموع ۶۰هزارمترمکعب است. این طرح به منظور تامین آب آشامیدنی شهر شیراز تا افق ۱۴۰۵ و از سد درود زن به میزان ۳ متر مکعب بر ثانیه برنامهریزی شده بود و ارزش روز هزینههای صورت گرفته در آن به ۶همت میرسد.کارشناسان معتقدند درصورت عدم اجرای این طرح، شهر شیراز درسال جاری(تابستان) با تنش شدید آبی و قطع مکرر آب مواجه میشد. به همین دلیل برای جلوگیری از تنش آبی در تابستان از اواسط تیرماه امسال خط انتقال آب واردشبکه شده و عملا مورد بهرهبرداری قرارگرفت ولی رسما افتتاح نشده است.
یکی دیگر از پروژههایی که قرار است در سفر رئیسجمهور افتتاح شود بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان رستم (محرومترین منطقه استان فارس) است.ساخت این بیمارستان ۶۰۴۰ مترمربعی در سال۱۳۹۴ آغاز شده و توانسته زمینه اشتغالزایی ۱۷۰نفر از اهالی منطقه را فراهم آورد. از طرف دیگر ارزش هزینه روز این طرح ۳۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است.این بیمارستان در یکی از محرومترین نقاط استان فارس احداث شده و این در حالی است که پیشتر مردم این شهرستان برای دریافت خدمات درمانی ناچار به شهرستانهای مجاور میرفتند.
افتتاح بیمارستان شهرستان فسا، ورزشگاه خیرساز منیری لارستان، برج فناوری پارک علم و فناوری فارس، پروژههای گازرسانی به شهرهای جویم و رستاق، برقدار کردن ۱۰روستای جدید و بهسازی شبکه برق ۳۵۰ روستا و افتتاح چند پروژه تولیدی و زیرساختی دیگر از مهمترین برنامههای رئیسجمهور در این سفر دو روزه است.
علاوه بر این پروژههای مهم، رئیسجمهور قرار است دیداری مردمی در حرم شاهچراغ داشته باشد و برنامهها و دیدارهایی با فعالان فرهنگی، علمی و دانشجویی نیز برگزار کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد