به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛درکارگروه فرش استان کرمان که باحضوررئیس مرکز ملی فرش ایران،استاندارکرمان،معاون اقتصادی استاندار و دیگر اعضا برگزارشد،استاندارکرمان اظهار داشت:زندگی مردم در شهرهایی مانندراور و گلباف با فرشبافی عجین شده و به لحاظ فرهنگی نیزاثرگذار بوده است.
محمدمهدی فداکار،بااشاره به بازسازی وتعیین وتکلیف ساختمان تاریخی شرکت فرش کرمان گفت: تکمیل این ساختمان میتواند انگیزهای را در مردم ایجاد کند،این مجموعه دارایی است که میتوانیم آن را به بخش خصوصی واگذار کرده و به نفع مردم بهرهبرداری شود.
استاندارکرمان ادامه داد:دسترسی مردم به ساختمان شرکت فرش راحت است و تبدیل بخشی از آن به موزه و نگهداری ابزارهای تولید فرش میتواند سابقه فرش کرمان را حفظ کند.حتی مردم نیز میتوانند با ارائه ابزارهای فرش و یا نقشههای فرشی که در خانه دارند به رونق این مجموعه بیافزایند.
فداکار،با اشاره به اینکه امکان تولید فرش هم در این ساختمان تاریخی وجود دارد،گفت:با این کار،بخش زندهای برای بافت فرش ایجاد میکنیم و مردم میتوانند هم موزه فرش را ببینند و هم از لحظه با لحظه تولید فرش آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد:برای فرش باید چندکار پیگیری شود که یکی از مهمترین کارها،تعیین و تکلیف بیمه بافندگان و جایگزین کردن افراد در کارگاهها است و نکته دیگر تهیه مواد اولیه،طرح و نقشه،رنگ خوب و استاندارد برای تولید فرش و فروش آن است.
استاندارکرمان اضافه کرد:درادامه با بازاریابی درقالب برگزاری جشنوارهها در استان و یا تهران میتوانیم به معرفی فرش استان بپردازیم و ظرفیت تولید را افزایش دهیم.
فرحنازرافع،رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه قالی استان کرمان در تحقیقات بینالمللی جایگاه خاصی دارد،گفت:خاستگاه فرش دستباف ایران،فرش کرمان و دارای جایگاه ویژهای است، قبل از هرکاری بایددراین حوزه فرهنگسازی صورت گیرد و آن را احیا کنیم.
وی،اظهارداشت:برگزاری جشنواره با ابزارهای نوین و همچنین دورههای آموزشی بازاریابی برای علاقمندان فرش درسطح ملی و بینالمللی میتواندبسیار تاثیرگذار باشد و از استعدادجوانان در این حوزه استفاده کنیم.
رافع،با بیان اینکه فرشهایی با طرح و نقش منطبق با سلیقه بازار و تولید محتوای تبلیغاتی خوب در سطح کشور و بینالملل سرمایهگذاری شود، گفت:فرش کرمان در داخل کشور به راحتی قابل فروش است و میتوانیم با تبلیغ و بازاریابی در این حوزه بازار داخل را بدست بگیریم و اگر فروش خوبی داشته باشیم مشکل تولید نیز حل خواهد شد.
وی ادامه داد:۲هزارو۵۰۰سال ازعمرفرش ایرانی میگذرد وهیچگاه از مشاهیر فرش تجلیل نکردیم،دراین دوره آیین تجلیل مشاهیر برگزار شداما ازبین کرمانیها فردی را نداشتیم،چون کرمانیها در برنامهها شرکت نمیکنند.
رافع،ازایجادکارگزاریهای تخصصی فرش وارائه گواهی اصالت وشناسه فرش درکشورخبردادو گفت:حتی یک تولیدکننده از استان کرمان شناسه کالا را نگرفته است و کارگزاری تخصصی فرش هم در کرمان نداریم.
مریمالسادت طباطبایی،مدیرکل امور بانوان وخانواده استانداری کرمان نیزدر این جلسه با اشاره به اینکه بانوان در بحث اشتغال همواره مشکلات زیادی دارند،گفت:این حرفه و حمایت از آن میتوانید برای بانوان موثر باشد و رغبت را در این زمینه بیشتر میکند.
وی افزود:فرش،میراث فرهنگی و هنری ماست و علاوه بر منبع درآمدی و اقتصادی آن بحث میراث فرهنگی است که باید ارزش آن حفظ شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد