فرمانده انتظامی شهرستان کهنوج خبرداد:

بارانداز 184 کیلو تریاک لو رفت 

گفت‌و‌گو با رئیس‌پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ

دود‌و‌‌دم معتادان پایتخت به روایت پلیس

این روزها بحث اعتیاد، معتادان و معضلات حاشیه‌ای آن به دغدغه برای شهروندان و پلیس تبدیل شده است. براساس آمارها نیز بیش از ۷۰درصد سارقان معتاد هستند و همین سرقت آنها را به سمت ارتکاب جرایم، به‌خصوص جرایم خشن سوق داده است.
کد خبر: ۱۴۲۵۴۱۵
نویسنده ​​​​​​​محمد غمخوار - دبیر گروه حوادث

دود‌و‌‌دم معتادان پایتخت به روایت پلیس

ازسوی دیگر حضور معتادان متجاهر در سطح شهر و پارک‌ها به افزایش احساس ناامنی در میان شهروندان دامن می‌زند. در تحریریه روزنامه جام‌جم میزبان سرهنگ حسین باباپور، رئیس‌پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ بودیم و در مصاحبه‌ای از آخرین وضعیت کشفیات موادمخدر، شگرد قاچاقچیان، جمع‌آوری معتادان متجاهر و دغدغه‌های شهروندان دراین حوزه پرسیدم که در ادامه پاسخ‌های رئیس‌پلیس موادمخدر پایتخت را می‌خوانید.

جناب سرهنگ، در ابتدا وضعیت کشفیات موادمخدر در شش‌ماهه نخست امسال را تشریح‌می‌کنید؟
با اقدامات انجام‌شده توسط همکارانم در پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ، در شش‌ماهه نخست امسال کشفیات انواع موادمخدر نسبت به مدت مشابه سال قبل در پایتخت روندی افزایشی داشت. بیش از ۱۳تن موادمخدر در نیمه نخست امسال در تهران کشف و باندهای توزیع و قاچاق موادمخدر منهدم شد. تعدادی قاچاقچی حرفه‌ای در میان دستگیرشدگان بود که به دستگاه قضایی معرفی شد.
 
میزان کشفیات نشان از افزایش ورود موادمخدر به تهران دارد؟
به طور قطعی نمی‌شود این موضوع را تایید کرد. دولت طالبان هرچند به شکل ژورنالیستی اعلام کرده ما جلوی کشت موادمخدر طبیعی را گرفته و می‌گیریم اما بررسی‌های ما این موضوع را تایید نکرده است. بحث افزایش کشفیات موادمخدر به موضوعات مختلفی از جمله افزایش تلاش همکارانم برای برخورد با قاچاقچیان و توزیع‌کنندگان موادمخدر مرتبط است. در این مدت مشارکت مردمی افزایش پیدا کرده و اخبار مردمی را بیشتر پیگیری کردیم. 
 
در  شش ماهه نخست چه تعداد قاچاقچی و توزیع‌کنندگان دستگیر شدند؟
آمار دقیق ندارم اما در حوزه برخورد با توزیع‌کنندگان، قاچاقچیان و جمع‌آوری معتادان متجاهر ۲۰‌درصد افزایش دستگیری نسبت به سال قبل داشتیم. در این مسیر سعی کردیم با بازبینی روش‌های پیجویی، به سرپل‌ها برسیم و با آنها برخورد کنیم. 
 
معتادان تهران به چه ماده مخدری بیشتر علاقه دارند؟
مصرف تریاک در تهران در میان معتادان در رتبه اول قرار دارد. بعد از آن، هروئین و شیشه قرار دارد که باعث می‌شود فرد مصرف‌کننده به وضعیت تجاهر برسد. ماده مخدر ماری‌جوانا که به اسم گل شناخته می‌شود در رتبه بعد قرار دارد. در حوزه مصرف گل، تبلیغاتی توسط قاچاقچیان در فضای مجازی انجام می‌شود تا نشان دهند این مخدر، طبیعی است و اعتیادآور نیست که همین باعث‌شده برخی افراد گرفتار شوند. درباره شیشه هم از همین روش استفاده کردند و گفتند باعث لاغری و نشاط می‌شود که افرادی با این تصور به سمت اعتیاد به شیشه رفتند.
 
کارتل‌های قاچاق موادمخدر پشت این تبلیغات‌هستند؟
در حوزه موادمخدر و اعتیاد، سیاست کثیف کشورهای معاند پشت آن است. ببینید تعدادکمی ازمعتادان به خاطر کنجکاوی و غفلت به سمت مصرف موادمخدر می‌روند و بخش‌عمده‌ای براساس برنامه و تبلیغات کشورهای معاند گرفتار اعتیاد شده و می‌شوند.
 
سن مصرف گل در کشور کاهشی است؟
بررسی‌های ما این را نشان نمی‌دهد که سن مصرف موادمخدر پایین آمده اما تبلیغات درباره این ماده‌مخدر بالا است. 
 
این ادعا که دانشجویان در خوابگاه با یک گلدان، ماری‌جوانا کشت می‌دهند و مصرف می‌کنند، درست است؟
چنین چیزی نه امکان دارد و نه ما موردی داشتیم. نگرانی ما این است که وجود یک معتاد هم زیبنده پایتخت نیست. معاندین با طرح این ادعاهای دروغ، سعی دارند در جامعه این را وانمود کنند که میان دانشجویان کنترلی نیست و سطح آلودگی در این‌محیط بالا است. 
 
مدتی است موادفروشان با پرسه زدن در اطراف مدارس به دنبال شکار دانش‌آموزان هستند. این موضوع باعث نگرانی والدین شده است. چه برنامه‌ای برای برخورد با این سوداگران مرگ دارید؟
باتوجه به اهمیت سلامت قشر علمی و فرهنگی جامعه طرح‌های سراسری با رویکرد پیشگیری در این حوزه اجرا می‌شود. هفته گذشته طرح پاکسازی و ایمن‌سازی اطراف محیط‌های آموزشی، علمی، فرهنگی و مذهبی توسط پلیس اجرا شد و سعی کردیم تا شعاع ۵۰۰ متری این محیط‌ها را پاکسازی کنیم. در تهران به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم این سوداگران مرگ فرصتی برای حضور در اطراف مدارس پیدا کنند. در این طرح سودجویان را قبل از اجرای نقشه‌شان دستگیر کردیم. 
 
کل معتادان تهران چقدر است؟
به طور دقیق نمی‌توان گفت اما از بین ۱۳میلیون‌نفر جمعیت ثابت و شناور تهران، حدود ۳۰۰هزارنفر تجربه مصرف موادمخدر را داشتند. 
 
درحال حاضر زمان دسترسی به موادمخدر در تهران چند دقیقه است؟
جواب این سوال هرچه باشد، اشکال دارد. نمی‌شود زمان دقیقی مشخص کرد. برای مصرف‌کننده با کسی که برای اولین بار مواد می‌خواهد بخرد زمان متفاوت است. برای مثال معتاد شاید دربرخی مناطق تهران پنج دقیقه‌ای موادش را پیدا کند. حال معتاد دیگری در منطقه‌ای دیگر شاید چند ساعت باید دنبال مواد بگردد اما نمی‌توان گفت زمان دسترسی پنج دقیقه یا چند ساعت است.
 
روش‌های توزیع موادمخدر تغییر کرده است؟
مجرمان از روش‌های مختلف برای انتقال موادمخدر استفاده می‌کنند. آنها به تناسب هوشی که دارند، سعی می‌کنند از شیوه‌هایی استفاده کنند که از دید پلیس مخفی بمانند. ما سعی می‌کنیم بسترهای انتقال را شناسایی کرده و این مسیرها را مسدود کنیم. از جمله شرکت پست و حمل و نقل. اگر بسته مشکوکی باشد به ما اطلاع می‌دهند و بررسی می‌کنیم. فرصت سوء‌استفاده از این بسترهای حمل و نقل را به قاچاقچیان نمی‌دهیم. 

هنوز در تهران خانه‌های مصرف موادمخدر که به پلاک قرمز معروف هستند، وجود دارد؟
یکی از اهداف ما در مبارزه با موادمخدر، برخورد با پاتوق‌های مصرف موادمخدر است. از ابتدای امسال ۱۹باب منزل که پاتوق فروش و مصرف موادمخدر بودند، شناسایی و پلمپ شدند. 
 
در تهران آشپزخانه شیشه داریم؟
نه. شیشه مصرفی در تهران از کشورهای همسایه وارد می‌شود و دیگرقاچاقچیان درآشپزخانه‌های داخلی، شیشه تولید نمی‌کنند.
 
ماده مخدر سورچه وارد چرخه مصرف معتادان تهران شده است؟
سورچه، ماده مخدر جدیدی نیست. همان هروئین است که قاچاقچیان اسمش را عوض کرده و سعی می‌کنند بازار خریدش را داغ کنند. موادفروش برای فروش موادمخدر از هرروشی برای تبلیغ استفاده می‌کند که یکی ازاین روش‌ها، تغییر اسم موادمخدر است.

تعداد معتادان متجاهر تهران

براساس برآورد ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری و سوابق گذشته، ۲۱هزار معتاد متجاهر در تهران حضور دارند که ۲۰هزار نفر مرد و ۱۰۰۰نفر زن هستند.  بخشی از این افراد که در نگاه مردم در سطح شهر  معتاد متجاهر هستند، حتی اعتیاد هم ندارند. بعد از جمع‌آوری این افراد و بررسی‌شان توسط تیم غربالگری، مشخص می‌شود ظواهر آنها مثل معتادان متجاهر است اما طردشده از سوی خانواده هستند و به عنوان کارتن‌خواب شناخته می‌شوند. یک دسته هم نه معتادان و نه کارتن‌خواب، اما زباله‌گردند و برای تامین معاش، پسماند و ضایعات را جمع می‌کنند و ظاهرشان شبیه معتادان متجاهران است. ما ۴۰۰۰ نفر ظرفیت دیگر برای جمع‌آوری تمام معتادان متجاهر لازم داریم. نکته مهم این است که افراد جمع‌آوری شده را سالم به جامعه برگردانیم. مراقبت بعد از خروج را باید جدی گرفت و از آنها حمایت کرد. البته این وظیفه پلیس نیست و وظیفه تمام جامعه است. حدود یک ماه است، پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ، معتادان را در پارک‌ها و حاشیه بزرگراه‌ها جمع‌آوری کرده و بعد از غربالگری به مراکز تعیین‌شده برای بازپروری منتقل می‌کنند. حال باید آنها را ترک داده و بعد از خروج از این مراکز حمایت‌شان کرد. برای‌شان کار فراهم کرد تا شرایط باعث تغییر مسیر آنها در جاده زندگی شود.

رصد ساقی‌های مجازی 

برای شناسایی و دستگیری ساقی‌های مجازی، با پلیس فتا همکاری نزدیکی داریم. دایره رصد فضای مجازی پلیس موادمخدر تهران یکی از بخش‌های قوی در این حوزه در سطح کشور است. چند روز قبل هم یکی از باندهایی که در پوشش قرص‌های لاغری اقدام به فروش مواد آلوده به ماده مخدر شیشه می‌کردند را شناسایی کردند. با اشراف اطلاعاتی کامل بر فعالیت مجرمانه این باند، مخفیگاه، کارگاه، انبار و محل دپوی قرص‌های لاغری در مناطق شمالی، جنوبی و شرقی تهران مورد شناسایی قرار گرفت و در یک عملیات ضربتی پس از انجام هماهنگی با مراجع قضایی، سرکرده به همراه پنج نفر از اعضای باند در این رابطه دستگیر و ۴۶کیلوگرم پودر قرص لاغری حاوی مواد مخدر شیشه، ۱۵هزار عدد قرص لاغری، ۷۰هزار عدد پوکه خالی کپسول قرص، ۲۰هزار عدد برچسب، یک دستگاه برچسب‌زن و همزن برقی از مخفیگاه متهمان کشف شد. این فضا به طور مستمر رصد می‌شود و با افرادی که قصد فعالیت مجرمانه در این فضا را دارند، برخوردشده و می‌شود. 

قیمت موادمخدر، دستخوش تورم 

قاچاقچیان برای حفظ بازار فروش خود، سعی می‌کنند مشتری را راضی نگه دارند که یکی از روش‌های آنها فروش با قیمت پایین است اما افزایش قیمت دلار بر افزایش قیمت موادمخدر تاثیر دارد. درحال حاضر مصرف روزانه شیشه یک معتاد بین ۱۰۰ تا ۱۵۰هزار تومان می‌شود. کوکائین هم بین گرمی سه تا پنج میلیون تومان فروخته می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها