امیر موسوی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با جامجم آنلاین با اشاره به حملات گستردهای نیروی مقاومت فلسطینی علیه شهرک نشینان صهیونیستی در قالب عملیات طوفان الاقصی خاطرنشان کرد: این حملات در پاسخ به تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی به قدس شریف، بیت المقدس، مسجدالاقصی و شهرکهای دیگر در کرانه غربی بود و بویژه آنکه در سه روز گذشته میزان قساوت رژیم اشغالگر قدس علیه مردم بیگناه فلسطینی به شکل فزایندهای افزایش پیدا کرده بود و بسیاری از خانهها و اموال آنها در معرض تخریب و آتش سوزی قرار گرفته بود. حاصل این تجاوزات صدها کشته، زخمی و زندانی بود و این اتفاقات در حالی رخ داد که صهیونیستها به بهانه عید یهودیان جسارتهایی را نسبت به مسجدالاقصی مرتکب شده بودند و هشدارهای مکرر فلسطینیها را نادیده گرفته بودند.
وی با بیان اینکه حملات صبح امروز نیروهای مقاومت فلسطینی در نوع خود بینظیر بود تاکید کرد: رژیم صهیونیستی از جنگ اکتبر ۱۹۷۲ تاکنون با چنین حجمی از صدمات و آسیبهای ناشی از حملات فلسطینیها مواجه نبود و تاکنون شاهد نبودیم شهرک نشینان صهونیست با این وسعت مورد حمله فلسطینیها قرار گیرند و برای اولین بار است که به این شهرکها حمله زمینی میشود و همان طور که در خبرها هم خواندیم سه شهرک اطراف غزه به تصرف نیروی مقاومت درآمد و این مناطق کاملا تحت اختیار آنها قرار گرفت.
این دپیلمات پیشین به اشاره به پیچیده بودن عملیات طوفان الاقصی گفت: فلسطینیها برای تصرف شهرکهای صیهونیست نشین از بسیاری از موانع مثل سیمهای خاردار و دوربینهای لیزری عبور کردند و ارتش صهیونیستی هم نتوانستند کاری از پیش ببرند.
موسوی اضافه کرد: بیش از ۵ هزار موشک از همه مناطق غزه به سمت مراکز تجمع صهیونیستها شلیک شده و حتی این موشکها تا تل آویو هم رسید و شرایط سختی را برای رژیم اشغالگر قدس فراهم کرد.
این کارشناس منطقه غرب آسیا افزایش تعداد اسرای صهیونیستیها را یکی از مهمترین ویژگیهای حمله امروز نیروی مقاومت دانست و تاکید کرد: بسیاری از اسرا به مناطق مختلف غزه منتقل شدند و تجربه گذشته ثابت کرده که رژیم اشغالگر قدس حتی نسبت به حضور یک اسیر در بین فلسطینیها واکنش منفعلانه نشان میدهد و از مواضع خود در جریان گفتگوهای طرفینی کوتاه میآیند و اکنون که برابر با اطلاع رسانی برخی از منابع خبری تعداد اسرای صهیونیستی از صد نفر هم فراتر رفته است حتما رژیم اشغالگر قدس در معرض ضعف قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه صهیونیستها با اتفاق امروز وضعیت سختی را طی روزهای آینده پیش رو خواهند داشت گفت: بطور معمول در چنین شرایطی میانجیگرانی مثل مصر و قطر برای پایان دادن به درگیریها وارد میدان میشوند، اما نکته اینجا است که این بار فلسطینیها بسیار قویتر از گذشته در عرصه چانه زنی ظاهر خواهند شد، چون تعداد زیادی از نیروهای صهیونیستی را اسیر کردند و مناطقی از اراضی اشغالی مثل شهرکها را به تصرف خود درآوردند. طبعا این وضعیت میتواند عاملی برای آزادی بسیاری از اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی باشد که در بدترین شرایط بسرمی برند.
این کارشناس مسائل فلسطین درباره واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی به حملات امروز مقاومت غزه اظهار کرد: رژیم اشغالگر قدس در مواجه با چنین ضرباتی دو راه پیش روی خود دارد. اول اینکه برخی از شرایط فلسطینیها را قبول کند که البته گمان میکنم پذیرش چنین شرایطی باعت تزلزل هر چه بیشتر ائتلاف نتانیاهو خواهد شد، چون تندروهای صهیونیست به احتمال زیاد چنین رویکردی را نمیپذیرند و با این وضعیت، منحل شدن کابینه نتانیاهو بسیار محتمل است. دوم اینکه رژیم صهیونیستی بخواهد وارد جنگ تمام عیار با فلسطینیها شود که نتیجه آن از هم اکنون معلوم است و جنگهای سابق نشان داده که رژیم صهیونیستی به موفقیتی دست پیدا نمیکند.
موسوی با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی حاوی پیامهای روشنی در واکنش به روند عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای منطقه است خاطرنشان کرد: رژیم اشغالگر قدس با کشورهایی وارد گفتگو شده که نقشی در جریان مقاومت فلسطینیها نداشتند. این نکته را هم باید در نظر گرفت که گرچه تلاشی از سوی برخی از کشورهای عرب منطقه برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی صورت گرفته، اما کماکان ملتهای منطقه همچنان حمایت خود را از فلسطینیها ادامه میدهند. با این وصف، حرکت امروز مقاومت اسلامی نشان داد که این سازش هر چقدر تداوم پیدا کند فایدهای برای رژیم صهیونیستی ندارد و امنیت ساز نیست، چون عرصه و میدان دست نیروی مقاومت اسلامی است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد