جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: «مجید کیانی» اظهار داشت: در راستای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و وطنپرستی، نسل جوان ایرانی امروز نیازمند بازخوانی هویت نسلی خویش است و این بازخوانی هویت باید از مطالعه تاریخ و حماسههای ملی و دینی شروع شود.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با تبریک این واقعه به ارسوندان، خاطرنشان کرد: ثبت روز ملی ارس در تقویت عناصر فرهنگی بومی، معرفی هویت ایرانی اسلامی، قهرمان پروری و الگوسازی، ترویج فرهنگ و روحیه ایثار و مقاومت و معرفی بیشتر ظرفیتهای منطقه موثر واقع خواهد شد.
در سوم شهریور سال ۱۳۲۰، با شروع حملات زمینی و هوایی شوروی و انگلستان از نقاط مخلتف به ایران، در هنگام تهاجم نیروهای ارتش شوروی از منطقه شمالغرب، سه تن از مرزبانان ایرانی با نامهای «سرجوخه مصیب ملک محمدی»، «سید محمد راثی هاشمی» و «عبدالله شهریاری» با وجود دستور به عدم مقاومت با توجه به تعداد بسیار زیاد لشکر شوروی، بهصورت داوطلبانه ۴۸ ساعت مقابل نیروهای مهاجم بر روی پل آهنی جلفا مقاومت کرده و از خاک وطن دفاع کردند.
هنگامی که متفقین تصمیم به اشغال ایران در جنگ جهانی دوم را میگیرند، این سه مرزبان وظیفه پاسداری از مرزهای شمالی ایران را در پل فلزی جلفا - نخجوان بر عهده داشتند. پس از آن که ارتش شوروی برای ورود به خاک ایران به این پل که عملاً تنها و بهترین محل عبور از رود پرخروش ارس در این ناحیه است، نزدیک میشوند مقاومت ۲ روزه این سه سرباز ایرانی آغاز میشود.
صبح روز سوم شهریورماه سال ۱۳۲۰ بود که به سرجوخه ملک محمدی در پاسگاه مرزبانی جلفا (در آذربایجان شرقی) خبر دادند لشکری عظیم از ارتش سرخ شوروی به سوی مرز میآید و قصد دارد از «پل آهنی» گذشته و وارد کشور شود.
این مرزبانان ایرانی با اشراف به پل و منطقه، ۲ روز لشکر شوروی را زمین گیر میکنند و روسها هم که چارهای جز گذر از همین پل نداشتند با وجود استفاده از توپخانه سنگینشان مجبور به نبردی ۴۸ساعته میگردند که تنها با کشته شدن ژاندارمها سرجوخه ملک محمدی ،سید محمد راثی هاشمی و عبدالله شهریاری است که توانستند وارد خاک ایران شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم