به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، سید مجتبی جلال زاده، تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل پیرامون انتخابات ریاستجمهوری آمریكا گفت: ترامپ و جریان ترامپ در آمریكا نمونه مطالعاتی است و سال ۲۰۱۶ هم كمتر كسی بعید میدانست او رئیسجمهور آمریكا شود.
وی با بیان اینكه دموكراسی آمریكا نخبگانی است و آرای تمام مردم كشور نیست افزود: بعد از انتخابات تحلیلهایی منتشر شد كه دولت پنهان در آمریكا در كنار مجتمعهای صنعتی نظامی خواستند كه ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریكا مطرح شود.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اظهار كرد: رشد اقتصاد آمریكا را در این دوره با فروش اسلحه در منطقه خاورمیانه و ایرانهراسی شاهد بودیم و قراردادهای كلانی را با كشورهای عربی منعقد شد.
وی افزود: هزینه حمایتهای آمریكا از كرهایها، اروپاییها و منطقه غرب آسیا دریافت شد لذا خواست سیاستهای پنهان آمریكا بهقدرترسیدن ترامپ بود.
جلال زاده با بیان اینكه آمریكاییها تمایل داشتند همچنان در خاورمیانه حضور داشته باشند ادامه داد: از ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۳ همواره سیاست خارجی آمریكا بهصورت رفتوبرگشت بین انزواگرایی و بینالمللگرایی بوده است.
وی افزود: شعار ترامپ در انتخابات تبدیل آمریكا به قدرت اول و احیای ابرقدرتی آمریكا بود كه رشد اقتصادی و حضور مؤثر نظامی در كشورهای مختلف و حمایت از متحدان و رفتار قاطع و برخورد سخت با مخالفان مانند ایران نیاز دارد.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل تصریح كرد: آمریكا با كمك اسرائیل و عربستان تلاش برای منزوی كردن ایران داشتند و سعی داشتند با فشار حداكثری اعمال كنند؛ اما در ادامه بهواسطه هنجارشكنی اولین رئیسجمهوری بود كه دو بار استیضاح شد و فرمان حمله به قلب دموكراسی آمریكایی و كنگره را صادر كرد.
وی با اشاره به این مطلب كه ترامپ لابیها و ساختارهای آمریكایی را هدف قرارداد افزود: آمریكاییها به این نتیجه رسیدند ترامپ بر خلاف سیاستهای كلی و ارزشهای آمریكا رفتار دارد.
جلال زاده خاطرنشان كرد: در داخل جمهوریخواهان سنتی از ترامپ حمایت نمیكنند؛ ولی جریان نژادپرست داخلی و ناسیونالیستها بر اساس شعار ابرقدرتی آمریكا ترامپ را حمایت میكنند كه به كنگره حمله كردند.
وی افزود: تقلب در انتخابات آمریكا پیشینه طولانی دارد و بهواسطه گسترده شدن شبكههای اجتماعی بیشتر شنیده میشود؛ لذا تمام ذرات سیاست در آمریكا تحت كنترل و نفوذ است و اجازه بهقدرترسیدن آنارشیسم را نمیدهد.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل عرصه سیاست را در تمام دنیا عرصه شگفتیها دانست و گفت: در آمریكا و انتخابات ۲۰۲۴ یعنی آبان سال آینده میتوان شاهد شگفتی سازی؛ مانند ترامپ باشیم؛ اما مسیر طولانی برای كاندیدای جمهوریخواهان وجود دارد و شاید بهراحتی اطمینان نشود و هر چند امكان دارد اصلاً نتواند در انتخابات شركت داشته باشد.
سیاست ایرانی یك مجله صوتی و تصویری است. سیاست ایرانی برنامهای برای علاقهمندان به سیاست است كه نگاه فراوانی به موضوعات مختلف دارد. این برنامه از چهار میز تخصصی تشكیل شده است كه هدایت آنها را اساتید و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها نیز روزنامهنگاران باسابقه بر عهده دارند.
مصطفی صادقی سردبیری این برنامه و فریدون ماهر نیز تهیهكنندگی این برنامه را بر عهده دارند. مجله صوتی و تصویری سیاست ایرانی به مدت صد بیست دقیقه پنجشنبه هر هفته از رادیو گفت و كو پخش میشود.
شبكه گفتوگو را علاوه بر امواج رادیو میتوانید از طریق گیرندههای دیجیتالی، رادیونما، اپلیكیشن ایران صدا و آدرس اینترنتی radiogoftogoo.ir نیز دریافت كنید. همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیامرسانهای مجازی و سامانه پیامكی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ با این برنامه و دیگر برنامههای رادیو گفتوگو در ارتباط باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت