تلاش‌های زلنسکی در آمریکا برای تداوم حمایت‌ها از اوکراین

شکاف در جبهه متحدان کی‌یف

کودتا علیه زلنسکی گزینه محتمل در هفته‌های آینده

به‌دنبال تلاش برخی کشورها برای حفظ ولودیمیر زلنسکی در منصب ریاست‌جمهوری اوکراین، «کودتا علیه وی» به عنوان یکی از گزینه‌های محتمل در آینده اوکراین توسط برخی تحلیلگران مطرح می‌شود.
کد خبر: ۱۴۲۱۳۹۲
نویسنده سعید سبحانی | گروه بین‌‌الملل

دوره ریاست‌جمهوری زلنسکی در ماه‌های آینده به پایان می‌رسد و براساس تقویم سیاسی اوکراین، انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور باید در ۲۰۲۴ برگزار شود اما کی‌یف گفته به‌دلیل برقراری حکومت نظامی و وضعیت جنگ با روسیه، انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ برگزار نخواهد شد.
اما اخیرا گزارش شده که غربی‌ها نگران مشروعیت ریاست‌جمهوری زلنسکی در صورت برگزار نشدن انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۴ در اوکراین هستند و زلنسکی در واکنش به این نگرانی‌ها پیشنهاد برگزار کردن این انتخابات را داده اما از غرب خواسته که برای برگزاری انتخابات به او بودجه بدهد ولی دستیار و مشاور رئیس‌جمهور اوکراین روز سه‌شنبه صراحتا اعلام کرد که انتخاباتی در کار نخواهد بود. 
این درحالی‌است که برخی نظرسنجی‌ها و گزارش‌ها از بی‌اعتمادی مردم اوکراین و کاهش شدید حمایت آنها از رئیس‌جمهور کنونی این کشور حکایت دارد و اکنون یکی از تحلیلگران بازنشسته سیا از احتمال کودتای قریب‌الوقوع علیه زلنسکی می‌گوید. 
لری جانسون، تحلیلگر بازنشسته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت شکست در میدان نبرد می‌تواند ارتش اوکراین را علیه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور این کشور بشوراند. 
جانسون توضیح داد: به‌دلیل نارضایتی شدید در بین نیروهای اوکراین در جبهه شرقی، احتمال دارد زلنسکی طی کودتایی در سه چهار هفته آینده برکنار شود.
اشاره او به مناطقی است که ضدحملات اوکراین در آن جریان دارد؛ حملاتی که اوایل ژوئن با نیروهای آموزش‌دیده غرب و با استفاده از تانک‌ها و خودروهای زرهی کشورهای ناتو آغاز شد اما دستاوردی نداشته و تنها تلفات و خسارات سنگین برای طرف اوکراینی به‌جا گذاشته است. 
به گزارش راشا تودی، جانسون، اولین تحلیلگر آمریکایی نیست که درباره چرخش ارتش اوکراین علیه زلنسکی گمانه‌زنی می‌کند. اوایل ماه میلادی جاری هم اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی تفنگداران نیروی دریایی آمریکا گفت با هر تیپ اوکراینی که از بین می‌رود، احتمال کودتای نظامی افزایش می‌یابد. 
ریتر همچنین به گزارش اخیر پولیتیکو درباره این‌که چه کسی اوکراین را در صورت ترور زلنسکی اداره می‌کند اشاره کرد. به گفته وی، بااین‌حال، مسکو قصد انجام این کار را ندارد زیرا ممکن است فردی تندروتر جایگزین زلنسکی شود. 
 وبگاه آمریکایی اخیرا به نقل از مقامات اوکراینی گزارش داد سران این کشور طرحی را برای تضمین جانشینی قدرت در صورت مرگ ولودیمیر زلنسکی تدوین کرده‌اند. 
جانسون در ادامه سخنانش گفت: با توجه به مسیری که درگیری اوکراین پیش می‌رود، بقای این کشور در هاله تردید قرار دارد. اوکراین درحال‌حاضر هم کاملا به غرب وابسته است و نیازهایش درحالی‌که توانایی‌هایش رو به کاهش است افزایش می‌یابد. 
به گفته این مقام سابق آمریکایی، استراتژی این کشور برای درگیری اوکراین این بود که روسیه را در یک جنگ غیر‌قابل‌پیروزی به دام بیندازد و باعث تغیر رژیم در مسکو شود اما در عوض این اتفاق برای اوکراین خواهد افتاد؛ و واشنگتن باید ببیند چگونه از درگیری عقب‌نشینی کند، زیرا به‌شدت قدرت اقتصادی و نظامی روسیه را دست‌کم گرفته است.

نگرانی‌های چندوجهی زلنسکی

همزمان با تحلیل‌ها درباره احتمال کودتا علیه رئیس‌جمهور اوکراین، زلنسکی نگرانی‌های دیگری هم دارد که یکی از آنها کاهش حمایت‌های کشورهای غربی است. او از یک‌سو نگران است که اگر همچنان در ضدحملات علیه روسیه ناموفق باشد حمایت‌های غرب را از دست بدهد و اگر هم در حملات علیه مسکو زیاده‌روی کند باز هم احتمال کاهش حمایت‌های غرب وجود دارد چراکه آمریکا و اروپا نمی‌خواهند به‌صورت مستقیم خود را درگیر جنگ با روسیه کنند. 
به‌همین‌دلیل است که زلنسکی چند روز قبل ابراز نگرانی کرده بود اگر اوکراین در حمله به روسیه زیاده‌روی کند، ممکن است غرب رهایش کند.
 گزارش‌های رسانه‌ای اوایل تابستان حاکی از امیدواری غرب مبنی بر این بود که کمک نظامی مداوم به اوکراین به دستاوردهای ارضی قابل‌توجه علیه نیروهای روسیه منتهی خواهد شد اما با گذشت حدود سه ماه از ضدحملات اوکراین، ارتش این کشور نتوانسته به خطوط دفاعی روسیه نفوذ کند و بر اساس آمار وزارت دفاع روسیه، بیش از ۴۳هزار نیروی خود را از دست داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها