تازه‌ترین روایت مرکز آمار از هزینه و درآمد جامعه ایرانی منتشر شده است

دخل و خرج ایرانیان

تازه‌ترین گزارش مرکز آمار از هزینه خانوار ایرانی دیروز منتشر شد و جزئیات گاه جالب توجهی هم از وضعیت کنونی به دست می‌دهد.
کد خبر: ۱۴۱۹۳۱۰

وضعیتی که البته رسانه‌های ایران هر کدام سعی داشته‌اند به بخشی از آن بپردازند و قرائت خود را از داده‌های مرکز آمار تیتر کنند. به گونه‌ای که رسانه‌های نزدیک به دولت، آن را با تیترهایی همچون کاهش شکاف طبقاتی منعکس کردند و رسانه‌های منتقد هم جزئیات این گزارش را با پیشوندهایی همچون «یک گزارش عجیب» نقل کرده‌‌اند.

گزارش مبسوط‌تر از آن است که در یادداشت کوتاه این صفحه به تمامی جزئیات آن بپردازیم اما هر کدام از از مولفه‌های قیدشده در داده‌های آماری این مرکز جای بررسی و مداقه بیشتری دارد که در روزهای آینده در جام‌جم به آن خواهیم پرداخت. اما پرتکرارترین بحث در رابطه با گزارش تازه که مورد توجه اغلب رسانه‌ها هم قرار گرفته افزایش میزان درآمد خانوارهای شهری است که بنا به داده‌های این مرکز حالا ۳۰ میلیون تومان بیشتر از هزینه آنهاست!

مرکز آمار اعلام کرده است متوسط درآمد اظهارشده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری در سال گذشته با رشد ۴۸.۵درصدی به حدود ۱۶۷ میلیون تومان رسیده در حالی که هزینه‌های این خانوار با رشد ۴۸.۳درصدی به ۱۳۷ میلیون تومان رسیده است.

هزینه خالص خانوارهای شهری در سال۱۴۰۱ به میزان ۴۸.۳درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ بیشتر شده است. به طوری که شهرنشینان در سال۱۴۰۰ به طور متوسط در یک سال به طور خالص ۹۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان هزینه می‌کردند، اما در سال۱۴۰۱ این رقم به طور خالص به ۱۳۷میلیون تومان و به طور ناخالص به ۱۳۹میلیون تومان رسیده است.

از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری۳۷۶.۸۲۲هزار ریال با سهم ۲۷.۵درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ۹۹۴.۶۳۸هزار ریال با سهم ۷۲.۵درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است.

در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ گوشت با سهم ۲۰.۷ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ۵۲.۵درصد مربوط به هزینه‌مسکن، سوخت و روشنایی بوده‌است.

متوسط درآمد اظهارشده‌ سالانه‌ یک خانوار‌ شهری۱.۶۶۹.۶۴۱هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ۴۸.۵درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ۱۴۰۱ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است.

منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می‌دهد که ۳۲/۸ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق‌بگیری، ۱۶درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۵۱.۲درصد از محل درآمدهای غیرشغلی خانوار تأمین شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها