به گزارش جام جم آنلاین، حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا با اشاره به اینکه اربعین موضوعی ملی است، تاکید کرد: ضروری است که نهادهایی مانند وزارت راه و شهرسازی به افزایش قیمت بلیت اتوبوس برای زائران ورود کنند و شرایطی ایجاد شود که زائران برای سفر دچار مشکل نشوند.
وی درباره هزینههای تهیه بلیت اتوبوس و هواپیما عنوان کرد: در نظر گرفتن ۶۸۰ هزارتومان برای بهای بلیت اتوبوس و دستکم هشت میلیون تومان برای هواپیما با توان اقتصادی بسیاری از زائران اربعین همخوانی ندارد.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس ادامه داد: فراموش نکنیم که بیشتر مشتاقان سفر اربعین را اقشار متوسط و پایین جامعه تشکیل میدهند. به همین دلیل نهادهای مسئول باید برای تسهیل سفر اربعین قدمهای مناسبی بردارند.
حجت الاسلام حسینیکیا درباره راهکارهای موجود برای کاهش هزینه بلیت اتوبوس نیز عنوان کرد: میتوان با استفاده از راهکارهایی قیمت عادلانهای برای بلیت اتوبوس در نظر گرفت تا رانندگان و اتوبوسداران نیز متضرر نشوند.
وی افزود: وزارت راه و شهرسازی میتواند، بخشی از هزینه حمل و نقل زائران را از طریق مسئولیتهای اجتماعی صنایع بزرگ تامین و پرداخت کند.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اینکه صنایع بزرگ مسئولیت اجتماعی دارند، گفت: به این طریق صنایع بزرگ میتوانند، بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را در راستای تسهیل سفر اربعین هزینه کنند و به این شکل هزینههای حمل و نقل زائران را کاهش دهند. در واقع چنین ظرفیتی در کشور وجود دارد و میتوان از آن بهره گرفت.
حجت الاسلام حسینی کیا با بیان اینکه میتوان با استفاده از معافیتهای مالیاتی نیز هزینه سفر اربعین را کاهش داد، عنوان کرد: بهتر است نهادهای مسئول برای رانندگان و اتوبوسداران نیز معافیتهای مالیاتی در نظر بگیرند. از این طریق نیز میتوان برای کاهش هزینه بلیت اتوبوس اقدام کرد. البته نباید شرایط به گونهای باشد که رانندگان و اتوبوسداران متضرر شوند.
وی درباره هزینه بلیت هواپیما نیز توضیح داد: امیدواریم دستگاه نظارتی روی فروش بلیت هواپیما نیز نظارت کافی داشته باشند تا مشکلات سال گذشته تکرار نشود.
به گفته حجت الاسلام حسینی کیا باید با شرکتهای متخلف هواپیمایی برخورد مناسبی انجام شود تا تخلفات در این حوزه کاهش پیدا کند.
لزوم بهبود زیرساختها
وی با اشاره به اینکه باید نگاه واقع بینانهای به زائران سفر اربعین داشته باشیم، توضیح داد: مسئولان باید در نظر بگیرند که زائران اربعین با چه هزینهای میتوانند، عازم این سفر شوند.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اینکه ستاد اربعین نیز باید برای تسهیل سفر اربعین تلاش کند، عنوان کرد: وزیر کشور و استانداران در استانها به عنوان متولی ستاد فعالیت میکنند. به همین دلیل باید با بهبود شرایط زیرساختها برای تسهیل سفر اربعین اقدامات لازم را انجام دهند.
حجت الاسلام حسینی کیا در گفتگو با جام جم آنلاین ادامه داد: نهادهای مسئول باید برای بهبود شرایط زیرساختها، موکبها، اقامتگاهها و ایمن بودن مسیر تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه اقدامات مناسبی نیز تاکنون برای رفع مشکل زائران انجام شده است، گفت: برای نمونه در مرز خسروی طرف ایرانی بخشی از زیر ساختهای مورد نیاز در کشور عراق را نیز بهبود داده است تا به این شکل از ازدحام زائران در مرز کاسته شود.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس درباره تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده برای زائران اربعین نیز بیان کرد: زائران تمایل زیادی به دریافت این وام ندارند، زیرا سود آن بالاست و دریافت آن در گرو انجام بروکراسی زیادی است. به همین دلیل مسئولان باید شرایط دریافت تسهیلات را به شکلی در نظر بگیرند تا اقشار ضعیف جامعه نیز بتوانند از آن بهره ببرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم