به گزارش خبرنگار جام جم/ ((علیرضا بخت))،جوان ملی پوش و برازجانی پاراتکواندو ایران که در رقابت های قهرمانی جهان موفق به کسب دو مدال برنز این رقابت ها در فرانسه شد مصداق بارزی از این دست ورزشکاران است که نشان ارزشمند را به ویترین افتخارات خود اضافه کرده است. كاروان ايران در اين تورنمنت در جايگاه دوم اين مسابقات قرار گرفت.در گفتگو با این جوان ملی پوش از شرایط مسابقات و نحوه تدارکات و قهرمانی در این دوره از رقابت ها پرسیدم که در ادامه می خوانید :
ايران بالاتر از بريتانيا
عضو تيم ملي پاراتكواندو جمهوري اسلامي ايران پس از بازگشت به کشور با اشاره به جايگاه ايران در رقابت هاي قهرماني جهان گفت: مسابقات پاراتکواندو آزاد قهرمانی جهان در روز نهم تیرماه ۱۴۰۲ با حضور ۱۴۶ تکواندوکار از ۳۱ کشور جهان به میزبانی فرانسه در شهر «مونتقژی» برگزار شد. تيم ايران در دو گروه بانوان و آقايان در پایان این رقابتها پس از ترکیه به عنوان نایب قهرمانی دست یافت. تیمهای مکزیک و بریتانیا نیز پس از ایران در رده سوم و چهارم قرار گرفتند.
يك گام تا پارالمپيك 2024
عليرضا بخت افزود: سطح مسابقات خيلي بالا بود چون تمام حريفاني كه در مسابقات جهاني آينده قرار است با آنها روبه رو شويم مثل قهرمانان جهان، قهرمانان آسيا، رنكينگ هاي برتر دنيا در این دوره حضور داشتند. قطعا حضور ما با هدف افزايش رنكينگ المپيكي و اعزام به مسابقات پارالمپيك 2024 بود و تيم ملي در اين رقابت نشان داد كه در مسير كسب سهميه پارالمپيك در چه وضعیتی قرار گرفته است.
از طلا جا ماندم و برنز گرفتم
او ادامه داد: در دور نخست استراحت کردم و در مراحل یک هشتم و یک چهارم نهایی با نمایندگان برزیل و جمهوری آذربایجان رو در رو شدم كه هر دو را شکست دادم اما در نیمه نهایی در رويارويي با بازيكن کره جنوبی مسابقه را با نتيجه ۸ بر ۳ به حريف واگذار كردم و گردن آویز برنز را از آن خود کردم. در روز بعدي نيز در دور نخست به استراحت پرداختم؛ سپس برابر نمایندگانی از بریتانیا و کره جنوبی توانستم به برتری برسم و راهی دور نیمه نهایی شدم. اما در مرحله بعدي برابر حريف مکزیکي در راند طلایی بازی را واگذار کردم و بار ديگر مدال برنز نصيبم شد. تمام هدفم كسب مدال طلا بود اما از طلا جا ماندم و توانستم مدال برنز را كسب كنم البته نااميد نيستم و مطمئنا در مسابقات بعدي با تلاش و توان بيشتر باز هم مدال طلا را به گردنم مي آويزم.
تنها پاراتكواندوكار بوشهري هستم
بخت تصريح كرد: تنها بازيكن تيم پاراتكواندو استان بوشهر هستم چون اين رشته رزمي است و زد و خورد بسياري دارد و به همين دليل متقاضيان اين رشته به نحوي كمتر هستند. البته رو آوردن به ورزش رزمي بر مي گردد به جنب و جوشي كه در وجود شخص وجود دارد و ادامه آن نيز به عرق و تعصب و هدفمندي شخص برمي گردد. براي دعوت به تيم ملي قطعا پارامترهايي وجود دارد و انتخابي تيم ملي پاراتكواندو هم مثل ساير رشته هاي ورزشي با نظر و تصميم مربي و سرمربي صورت مي گيرد، من هم از سال 96 توانستم از آن پارامترها گذر كنم و به اردوي تيم ملي دعوت شوم.
سلامت جسمي با حضور اسپانسرينگ بازيكن پاراتكواندو
وی در ادامه در خصوص حمايت مسئولين گفت: قطعا در مسير رسيدن به موفقيت ما نياز به حمايت مسئولين داريم. يكي از موضوعات مهم كه به حمايت مسئولين ارتباط دارد حضور اسپانسر به منظور ايجاد فضاي تمريني و حمايت مالي در اردوها و مسابقات است كه اگر اين حامي مالي حضور داشته باشد مي تواند با ايجاد فضاي تمريني بهتر به دور از آسيب هاي جدي ورزشكار را پوشش دهد و ديگر ما نگران آسيب ديدگي هاي جدي و جزيي نباشيم.
رسیدن به هدف،مشكلات را کمتر می کند
وي گفت: در ورزش حرفه اي مشكلات و كوتاهي ها بسيار است و اينكه آدم كدام مشكل را براي خودش بزرگ كند و حاشيه دار شود به هيچ وجه ارزش فكر كردن و وقت گذاشتن ندارد، نبايد مصائب و مشكلات سد راه پيشرفت ورزشكار شود و به قولي ارزشگذاري به آنها فقط او را از هدفش دور مي كند. در انتظار اجراي قول هاي مسئولين بخت در ادامه اضافه كرد: براي پيشرفتم هر ارگاني در استان و در منطقه دشتستان و برازجان، هر كس در هر جايگاهي كه قرار داشت سعي كرد كمكم كند كه در همين جا از آن عزيزان و تلاششان تشكر مي كنم. بعد از بازگشتم از مسابقات نيز يكسري قول ها از فرمانداري و اداره تربيت بدني و جوانان برازجان دريافت كردم. اگرچه اجراي قول ها و انجام آنها زمان بر است اما براي انجام آنها اميدوار و منتظر هستم.
آغاز اردوها بدون وقفه از المپيك 2020
بازيكن تيم ملي درباره اردوهاي برگزار شده تيم ملي نيز گفت: اردوهاي تيم ملي پاراتكواندو در فدراسيون تكواندو در تهران برگزار شد. در واقع تيم ملي بعد از المپيك 2020 ژاپن اردوهايش را به صورت متوالي و پشت سر هم آغاز كرده است و از آن زمان تاكنون مشغول آماده سازي براي رقابت هاي المپيك آسيا و المپيك جهاني هستيم. ما در تايمينگ هاي مختلف دائما در اردو هستيم. هر بازيكن پاراتكواندو در طول روز به صورت حرفه اي 4 ساعت تمرين مي كند و من هم از اين قاعده مستثني نيستم حالا چه زماني كه در تعطيلات هستم و چه زماني كه در اردو قرار دارم فرقي نمي كند روند تمريناتم هماني است كه در دستور كار قرار داده شده است. به قول معروف براي هر سامورايي همه جا ژاپن!
شغلی ندارم
عليرضا بخت تصريح كرد: شغلي ندارم جز حرفه ورزشكار بودن؛ چون بيشترين زمان يك ورزشكار در اردو صرف مي شود به همين دليل هيچ ارگاني حاضر به استخدام ورزشكار حرفه اي نيست. خدا نكند دست خالي به خانه برگرديم .
مدال آور پاراتكواندو از دغدغه هايشان در پايان ورزش مي گويد: من به نمايندگي از تمامي ورزشكاران اين خواسته را بيان مي كنم؛ ما تمامي وقت خودمان در 365 روز سال و 24 ساعت را به صورت حرفه اي صرف رشته ورزشي كه در آن حضور داريم مي كنيم تا پرچم كشورمان را در مسابقات جهاني و آسيايي به احتزار درآوریم. بزرگترين دغدغه هر ورزشکار براي تشكيل خانواده، آينده كاري و تأمين مسكن و بيمه است اين ها چيزهاي كلي است كه هر ورزشكار به آنها نياز دارد چون هر ورزشكار حرفه اي بالاخره يك روز بايد حرفه اش را كنار بگذارد و به سمت خانه و خانواده برود.
هر ورزشي تاريخ انقضا دارد و هر ورزشكار حرفه اي در يك سن خاص ورزش را به پايان مي رساند و خدا آن روز را نياورد كه يك ورزشكار حرفه اي با آن همه مدال دست خالي به سمت خانه برود تا سفره زندگي اش بي نان باشد و ديوارش پر ز مدال! لیگ پاراتکواندو به زودی بخت در پايان افزود: بايد بگويم كه پاراتكواندو به دليل متقاضيان كم اين رشته در سطح كشور هنوز موفق به برگزاري ليگ نشده اگرچه برنامه هايی داشته اند، قرار است كه در آينده نزديك ليگ هم برگزار شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد