در میز جریان‌شناسی فرهنگی برنامه سیاست ایرانی مطرح شد:

وظیفه فعالان فرهنگی ایران و افغانستان پرداخت به اشتراكات است

در میز تاریخ سیاسی برنامه سیاست ایرانی مطرح شد:

گفتمان خط امام با عدم جدایی دین از سیاست به انقلاب اسلامی رسید

گفتمان خط امام تبدیل به جنبش، نهضت و انقلاب اسلامی شد و به پیروزی رسید و این گفتمان به رهبری امام (ره) دارای ابعاد دینی و سیاسی بود و تأكید داشتند دین و سیاست از یكدیگر جدا نیستند.
کد خبر: ۱۴۱۸۳۴۵

به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو، محمد ناظمی اردكانی، فعال سیاسی و وزیر اسبق تعاون پیرامون سیاست ایرانی در منطقه گفت: در دنیا بر اثر جنگ جهانی اول و دوم ایجاد شد و منجر به ایجاد سازمان ملل متحد شد و قطب‌بندی در جهان به وجود آمد.

وی افزود: با دوقطبی شدن جهان روشنفكران مسیرهای پر فراز و نشیبی را در پیش گرفتند و برخی نظر به تسلیم كامل در برابر قدرت‌های مسلط داشتند تا اصلاحات در كشور صورت بگیرد.

این فعال سیاسی اظهار كرد: این بحث‌های روشنفكری به این رسید كه امام خمینی (ره) با شعار مخالفت با نظام‌های موروثی و شاهنشاهی، انقلاب اسلامی را به ثمر رساندند.

وی افزود: وقتی انقلاب در ایران به اوج خودش می‌رسید یك نفرت شدیدی نسبت به نظام‌های موروثی شاهنشاهی ۲۵۰۰ساله وجود داشت این در حالی بود كه چه‌بسا در برخی نقاط اقدامات و طرح‌های عمرانی خوبی صورت‌گرفته بود؛ اما از نظر ارزش‌های انسانی و روابط انسانی و استقلال‌خواهی جامعه مردم نارضایتی داشتند.

وزیر اسبق تعاون ادامه داد: انقلاب اسلامی با شعار نه شرقی، نه غربی یعنی استقلال‌خواهی آغاز شد و مردم در اداره كشور و صحنه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور پرمعنا بر اساس جمهوریت نظام داشتند و از سویی انقلاب اسلامی با ارزهای ایدئولوژیك پیوند داشت.

وی افزود: گفتمان خط امام تبدیل به جنبش، نهضت و انقلاب اسلامی شد و به پیروزی رسید و این گفتمان به رهبری امام (ره) دارای ابعاد دینی و سیاسی بود و تأكید داشتند دین و سیاست از یكدیگر جدا نیستند.

ناظمی تصریح كرد: جریانات آن مقطع زمانی كه مبارزات را علیه رژیم شاه داشتند از ابعاد مختلف این موضوع را دنبال می‌كردند و یكی استبداد رژیم شاهنشاهی بود و وادادگی رژیم نسبت به قدرت‌های مسلط جهانی و عدم خودباوری وجود داشت.

وی ضمن اشاره به اینكه ایران زمان شاه از نظر وابستگی به دنیای غرب در صنعت، تكنولوژی و تولید علم وابستگی زیادی داشت افزود: رنجش جامعه از استبداد دوران شاه وجود داشت؛ اما بعد از انقلاب علی‌رغم تمام كاستی‌ها، مردم در انتخابات شركت و مشاركت سیاسی دارند و در اداره امور جامعه نقش‌آفرینی دارند.

این فعال سیاسی با تأكید بر این مطلب كه امروز مطلقاً وابستگی و وادادگی گذشته در ایران وجود ندارد خاطرنشان كرد: رسانه‌های امروز علیه ایران فعال هستند و دشمن از اینكه ایران علیه سیاست‌های جهانی مقاومت می‌كند و تسلیم‌ناپذیر است، ناراحت هستند و به‌صورت منسجم نقاط منفی را برجسته‌سازی می‌كنند تا ناامیدی و نفرت نسبت به وضع موجود صورت بگیرد.

وی افزود: رسانه‌های دشمن به‌واسطه اغتشاشات سال گذشته ایجاد بدبینی نسبت به وضع موجود را به حداكثر رساندند؛ اما باهوش ایرانی بحران‌های مختلف مدیریت شد و باید با آگاهی‌سازی رسانه‌ای اقدامات كامل شود.

وزیر اسبق تعاون گفت: تحمیل‌شدن جنگ علیه ایران پس از انقلاب توسط تمام قدرت‌های مسلط كاملاً مشهود بود در حالیه در كشور سلاح ایمان و نیروی انسانی وجود داشت و همین سلاح نیز در پیروزی ایران نقش مهمی داشت و دشمن نیز به اهداف خودش نرسید.

وی افزود: بعد از جنگ موضوع سازندگی ایران مطرح بود و توانست با سلاح نیروی انسانی استعدادها خرابی‌های حاصل از جنگ بازسازی آغاز شد و پروژه‌های مهمی برای آبادانی كشور در دستور كار قرار گرفت.

سیاست ایرانی یك مجله صوتی و تصویری است. سیاست ایرانی برنامه‌ای برای علاقه‌مندان به سیاست است كه نگاه فراوانی به موضوعات مختلف دارد. این برنامه از چهار میز تخصصی تشكیل شده است كه هدایت آنها را اساتید و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها ‌ نیز روزنامه‌نگاران باسابقه بر عهده دارند.

مصطفی صادقی سردبیری این برنامه و فریدون ماهر نیز تهیه‌كنندگی این برنامه را بر عهده دارند. مجله صوتی و تصویری سیاست ایرانی به مدت صد بیست دقیقه پنجشنبه هر هفته از رادیو گفت و كو پخش می‌شود.

شبكه گفت‌وگو را علاوه بر امواج رادیو می‌توانید از طریق گیرنده‌های دیجیتالی، رادیونما، اپلیكیشن ایران صدا و آدرس اینترنتی radiogoftogoo.ir نیز دریافت كنید. همچنین علاقه‌مندان می‌توانند از طریق شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیام‌رسان‌های مجازی و سامانه پیامكی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ با این برنامه و دیگر برنامه‌های رادیو گفت‌وگو در ارتباط باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها