به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین – خوزستان، بهمن صادقی در نشست خبری که ظهر یکشنبه 25 تیرماه برگزار شد، اظهار کرد: میدان میوه و تره بار اهواز سال 1380 با مالکیت حجره داران و تصمیم حاکمیتی از محل قدیمی به محل فعلی انتقال پیدا کرد.
وی افزود: میدان جدید به صورت سرقفلی با پرداخت مبلغی به شهرداری در اختیار حجره داران و فعالان میدان قدیم قرار گرفت.
رئیس اتحادیه صنف بار فروشان اهواز با بیان اینکه دهه 70 توافقی میان شهرداری و مسکن و شهرسازی خوزستان صورت گرفت، تصریح کرد: براساس این توافق سند زمین ها به شهرداری واگذار شد، شهرداری نیز متعهد شد در صورتی که معارضی پیدا شود از حجره داران و اتحادیه حمایت خواهد کرد.
صادقی بیان کرد: تحقیقات میدان الغدیر توسط جهاد دانشگاهی تهران در سه فاز و 56 هکتار طراحی شده که فاز اول آن سال ها در حال فعالیت بوده است، فاز دوم نیز که ساخت آن در اوایل دهه 90 آغاز شده بود به دلیل وجود مشکلاتی از جمله پیدا شدن معارض، با بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی غیرفعال مانده است.
وی ادامه داد: پس از گذشت 22 سال، برای میدان میوه و تره بار الغدیر اهواز معارضینی پیدا شده که خواهان پس گرفتن زمین هایشان هستند. البته این اتفاق در سال 1400 برای چند غرفه دار رخ داد که در نهایت حل و فصل شد.
رئیس اتحادیه صنف بار فروشان اهواز گفت: در حال حاضر شرکتی به نام اهوازک مدعی 46 درصد از اراضی سه فاز میدان می باشد که شامل 17 غرفه در فاز اول و 19 غرفه در فاز دوم است.
صادقی با بیان اینکه در آن زمان شهرداری وقت دفاع موثری دراین خصوص انجام داد، اظهار کرد: شرکت اهوازک با پیگیری، زمین های مذکور را به نام خود زد و حکم قلع و قمع 17 حجره فاز اول را از دادگاه گرفته، همچنین برای 19 حجره فاز دوم حکم بدوی صادر شده است.
وی افزود: تملک زمین ها توسط شرکت اهوازک سبب شد افتتاح فاز 2 میدان الغدیر که سرمایه زیادی برای ساخت آن هزینه شده است، متوقف گردد لذا باید این مسئله توسط امور حقوقی شهرداری اهواز پیگیری شود.
رئیس اتحادیه صنف بار فروشان اهواز با بیان اینکه راه حل حقوقی برای خروج از این مشکلات، تملک زمین ها براساس ضوابط قانونی توسط شهرداری و با قیمت کارشناسی است، تصریح کرد: در واحد حقوقی شهرداری اراده ای برای حل مشکل معارضین میدان الغدیر وجود ندارد؛ پیش از ساخت میدان، این محل کاربری کشاورزی داشته کا با ورود اتحادیه و حجره داران زمین ارزش پیدا کرده است بنابراین شهرداری باید طبق تعهدات گذشته اش، زمین ها را به قیمت روز کاربری کشاورزی تملک کند.
صادقی با اشاره به اشتغال 10 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمسقیم در فاز دوم میدان الغدیر اهواز گفت: در حال حاضر یک هزار و 500 نفر به صورت مستقیم در فاز اول مشغول به کار هستند و روزانه 10 هزار نفر برای خرید وارد میدان میشوند زیرا بخش قابل توجهی از سبد غذایی استان توسط این میدان تامین می شود.
وی ادامه داد: در فاز دوم میدان حدود 70 غرفه وجود دارد که شامل 31 غرفه کاربری پایانه صادراتی و 39 غرفه عرضه میوه و تره بار است.
رئیس اتحادیه صنف بار فروشان اهواز با بیان اینکه در راستای شفاف سازی قیمت ها تابلویی در ورودی میدان نصب شده است، بیان کرد: سایت اتحادیه نیز راه اندازی شده که مبالغ به صورت آنلاین در آن درج می شوند، همچنین 2 بازرس از سازمانهای جهاد کشاورزی و صمت در محل مستقر هستند که یک ساعت پیش از آغاز کار میدان، قیمت ها و محصولات را مورد بررسی و نظارت قرار می دهد.
صادقی عنوان کرد: ساماندهی وانت بارهای فصلی، تجهیز مقر پایگاه بسیج، آسفالت 8 هزار مترمربع جهت ترمیم معابر، احداث مسجد و سرویس بهداشتی از جمله اقداماتی است که تا کنون در میدان انجام شده است.
وی با بیان اینکه در میدان الغدیر گرانفروشی وجود ندارد، عنوان کرد: 99 درصد از بارهای میدان زیر نرخ مصوب و با فاکتور به فروش می رسند.
به گزارش جام جم آنلاین؛ قانون در خصوص این موارد که مسئله عمومی و حق شهروندان را در برمی گیرد تبصره انعطاف دارد؛ وضعیت فعلی میدان میوه و تره بار الغدیر اهواز از آن جمله است که با الحاق یک تبصره به حکم قلع و قمع، سبب شد تا میدان همچون گذشته به فعالیت خود ادامه دهد تا امنیت غذایی خوزستان و کارکنان میدان پایدار بماند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد