تباه مثل جشن طلاق

«بچه‌ها این دوست عزیزمون امروز یه مراسمی دارن. حدس بزنین می‌خوان کجا برن. یک نظرسنجی می‌خوایم انجام بدیم. منتظر نظرات‌تون هستیم. یه کم خلاقانه‌تر باشه لطفا. مشتری‌مون خیلی خوشحاله.»
«بچه‌ها این دوست عزیزمون امروز یه مراسمی دارن. حدس بزنین می‌خوان کجا برن. یک نظرسنجی می‌خوایم انجام بدیم. منتظر نظرات‌تون هستیم. یه کم خلاقانه‌تر باشه لطفا. مشتری‌مون خیلی خوشحاله.»
کد خبر: ۱۴۱۵۵۳۰
نویسنده لیلا حسین‌زاده - گروه حوادث

اینها جملات یک زن آرایشگر خطاب به فالوورهایش در لایو اینستاگرام است. دوربین تلفن همراه هم روی صورت زن جوانی زوم شده که روی صندلی آرایشگر نشسته و منتظر است آرایش صورت و موهایش تمام شود. صورت زن جوان در ظاهر می‌خندد و چشم‌هایش شاد است. فالوورها یک ریز حدس می‌زنند:« نامزدیه؟» آرایشگر جواب می‌دهد:« نه، نه» باز هم فالوورها می‌پرسند:« تولده؟ جشن جاری سوزونه؟ نکنه خواستگاریه؟ بگو دیگه.» جواب آرایشگر باز هم منفی است. آهنگی با تم شاد در سالن آرایشگاه پخش می‌شود و آرایشگر با حوصله مشغول آرایش صورت مشتری‌اش است. مشتری همان‌طور که زیر دست آرایشگر است، می‌گوید:« هرکی درست بگه، یه جایزه بهش میدم.» همان لحظه، قطره اشک درشتی از گوشه چشم زن جوان می‌غلطد و می‌افتد روی لباس سیاه رنگش.

آرایشگر دست از کار می‌کشد. لحظه‌ای سکوت می‌کند و به مشتری می‌نگرد. کمی بعد، رژ لب قرمز رنگ را برداشته و روی لب‌ مشتری می‌کشد و با صدای مرددی می‌پرسد:«پس چرا اشکت داره میاد؟» زن جوان هم با صدایی بلندتر و شادتر تا نشان دهد اصلا هم قافیه را نباخته و خیلی هم حالش خوب است، ادامه می‌دهد:« این اشک شوقه نه ناراحتی.من خیلی هم خوشحالم.»
اجزای صورتش به سرعت تغییر حالت می‌دهد. انگار نه انگار که می‌خندید و شاد بود. فالوورها همه جور حدسی می‌زنند تا سر از ماجرا دربیاورند. دست آخر، یکی از دنبال‌کنندگان حدسش درست از آب درمی‌آید:« نکنه جشن طلاقه؟» آرایشگر با صدایی بلند و خندان جمله‌ای می‌گوید که چشم‌های فالوورها از تعجب گشاد می‌شود:« ان شاا... طلاق‌های بیشتر.»
بله، زن جوان‌که سنش سی و چند سال بیشتر نشان نمی‌دهد به آرایشگاه آمده بود تا با سر و صورتی آراسته درست مثل روز عروسی‌اش در جشن طلاقش شرکت کند. جشن طلاق یکی از نوفرهنگ‌های عجیب و غریبی است که مدتی است باب شده و برخی زوج‌ها وقتی تصمیم می‌گیرند جدایی‌شان را به طور رسمی به تمام اعضای فامیل و دوستان خود اعلام کنند، درست مثل روز ازدواج‌شان به آرایشگاه می‌روند، کفش و لباس نو به رنگ سفید یا مشکی می‌پوشند، همه را دعوت می‌کنند و حتی کیک طلاق هم سفارش می‌دهند. یکی از شیرینی‌پزها در صفحه اینستاگرامش تصویر یک کیک طلاق را پست کرده. کیکی سفیدرنگ با یک کبوتر سیاه از شکلات و جمله‌ای به زبان انگلیسی که شروع یک زندگی جدید پس از جدایی را به مشتری خود تبریک می‌گوید. روی کیک هم دو دستبند فلزی درست مثل دستبند پلیس که زنجیر بین‌شان پاره شده، کار شده تا بگوید دیگر هیچ پیوند عاشقانه‌ای بین صاحب کیک و همسرش وجود ندارد و همه چیز تمام شده است.

فالوورهای خانم شیرینی‌پز
فالوورهای خانم شیرینی‌پز هم بعد از دیدن و زیر و ِرو کردن عکس کیک، نظرات مختلفی داده‌اند. یکی گفته:« مگه تو زندان بوده که چنین کیکی سفارش داده؟ حالا سفارش دهنده خانم بوده یا آقا؟» که شیرینی‌پز می‌گوید خانم بوده. یکی دیگر هم نظر داده:«کاش هیچ کسی هیچ وقت این چیزارو تجربه نکنه.» صاحب کیک هم کامنت داده و گفته:« همه از طعم و دیزاین کیک خیلی تعریف کردن عزیزم. با این‌که قسمت نشد خودم بخورم، اما کلی کیف کردم از این همه سلیقه و قشنگی کیک.»
کیک طلاق بعدی هم تصویر زن و مردی را نشان می‌دهد که هرکدام با چمدانی در دست راه‌شان را از هم جدا کرده‌اند. قناد به سفارش مشتری این شعر را هم روی کاغذی نوشته و روی کیک چسبانده: «یا رب آن دلبر شیرین که سپردی به منش، با رضایت کامل سپردم به... به خاطر اخلاق...ش.» صاحب پیج که همان قناد است هم هشتگ جشن طلاق را به هشتگ‌های دیگر اضافه کرده.

جشن طلاق درد جدایی را عمیق‌تر می‌کند
دکتر هرایر دانلیان - روانشناس
ازدواج روندی است که با سرمایه‌گذاری عاطفی و اجتماعی میان دو فرد اتفاق می‌افتد و دو طرف نیز در طول مدت زندگی خود تلاش می‌کنند تا با تفاهم و همدلی از رسیدن به مرحله آخر که جدایی است، جلوگیری کنند. در مجموع هر نوع جدایی دردناک است و به همین دلیل در تمام ادوار تاریخی و فرهنگ‌ها همواره سعی بر این بوده است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم از این اتفاق جلوگیری شود. جدایی یک ناکامی بزرگ و تجربه سنگین است، حالا چه فرد به آن اعتراف کند و چه نکند، چه به ازدواجش علاقه داشته باشد و چه نداشته باشد. افراد در زمان جدایی واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند. برخی بدون انجام کار خاصی روال زندگی خود را در پیش می‌گیرند، برخی دیگر ممکن است به سرعت دوباره ازدواج کنند یا با فرد دیگری وارد رابطه شوند. در واقع با انجام چنین کارهایی نوعی همپوشانی ایجاد می‌کنند تا آسیب‌های ناشی از جدایی برای‌شان کمتر و قابل هضم‌تر شود. بنا بر متقضیات روزگار حالا مد به سمتی رفته است که برخی افراد برای اعلام جدایی خود متوسل به برگزاری مراسمی به نام جشن طلاق می‌شوند تا با توسل به چنین رفتارهایی خشم و ناکامی و سرخوردگی خود را تسکین دهند. البته برگزاری این نوع مراسم‌ها و توسل به روش‌های مشابه هرگز درد ناشی از جدایی را در افراد کاهش نمی‌دهد. حتی برخی روانشناسان نیز در این دام می‌افتند. برای مثال مراجعی به آنها مراجعه می‌کند، عاشق می‌شوند و ازدواج می‌کنند و در چنین مقطعی، تجربه جدایی کامل نمی‌شود.
عوارض ناشی از جدایی در هر فرد متفاوت است، اما معمولا عمیق‌تر شده و بسته به میزان سرخوردگی و آسیب ناشی از آن، می‌تواند روی انتخاب‌های بعدی فرد اثر بگذارد، یا امکان دارد دیگر وارد رابطه با هیچ فرد دیگری نشود یا ممکن است کارایی فردی کاهش پیدا کند. در هر صورت توصیه ما به این افراد این است که از روش‌های مستقیم‌تری برای کاهش تنش ناشی از جدایی استفاده کنند. اول این‌که از برگزاری چنین مراسم‌هایی خودداری کنند، تا شش ماه پس از جدایی وارد رابطه با هیچ فرد دیگری نشوند، با دیگران در مورد آن صحبت نکنند مگر این‌که طرف صحبت آنها فرد متفکری باشد که برای تسکین، آنها را ترغیب به انجام کاری نکند. به خود فرصت دهند و در صورت لزوم به یک متخصص حرفه‌ای مراجعه و مشاوره‌های لازم را دریافت کنند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها