به گزارش جام جم آنلاین البرز،احمدنژاد گفت: ساوجبلاغ یک لغت ترکی به معنای چشمه سرد است و از نظر قدمت تاریخی براساس نوشتههای اوستا «این منطقه را محل سکونت قومی نیرومند بنام "مارد ِیا امارد" نامیده شدند» ذکر کرده است.
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری البرز افزود: همچنین در کتابهای مورخین معاصر که میتوان به آنها اشاره کرد دیاکونوف روسی است که در کتاب ماد مینویسد: "در چندین لوح، فتوحات "نینوس" پادشاه آشوری و سرزمینهای مسخر شده و اقوام مغلوب حکایت گردیده است.
او می گوید: منطقه ساوجبلاغ در دوران صفویه روزهای اوج خود را سپری میکرده است، با توجه به نزدیکی به قزوین پایتخت اول صفوییان سلاطین صفوی توجه خاصی به منطقه داشته اند.
احمدنژاد افزود: ساوجبلاغ با توجه به وضعیت طبیعی و اقلیمی یکی از غنیترین شهرستانهای استان البرز از حیث وجود آثار باستانی است که وجود تپههای متعدد در بخشهای مختلف این شهرستان موید این ادعاست که این دشت دارای پراکندگی استقراری در تپه مختلف از هزاره هفتم تا دوران اسلامی است.
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری البرز گفت: آثار به دست آمده در این منطقه قدمتی به اندازه هزارههای پنجم و چهارم پیش از میلاد دارند.
احمدنژاد می گوید: ینگی امام یکی از روستاهای سعیدآباد از توابع بخش مرکزی ساوجبلاغ است، این روستا در ۲ کیلومتری شرق شهر هشتگرد قدیم و در کنار جاده قدیم کرج - قزوین و بر سر راه بلوار اصلی روستای ینگی امام واقع شده است.
تپه باستانی ینگی امام، کاروانسرای ینگی امام و امام زاده هادی و علی النقی در این بخش قرار گرفته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد