یک بخش مهم تنشهای اخیر ناشی از مطالبات انباشته شده بین مردم فرانسه است و با وجود اینکه این کشور جزو ممالک توسعهیافته بهشمار میرود اما در تامین نیازهای شهروندانش ناتوان است. از ژاک شیراک گرفته تا امانوئل مکرون تاکنون مقامات دولتی فرانسه همواره نسبت به مطالبهجوییهای مردم این کشور بیتوجهی نشان دادند و حتی در سرکوب آنها کوشیدند. بهطور کلی مردم این کشور درگیر مسائل بسیار بغرنجی در حوزههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هستند اما با وجود این بهطور معمول رسانههای غربی آنها را نادیده میگیرند و البته کمتوجهی رسانهها و دولتمردان باعث شده که هرازچندگاهی دوباره ما شاهد تنشها و اعتراضهای اجتماعی در فرانسه باشیم.
رفتار دوگانه دولتمردان فرانسوی نسبت به آشوبها و تنشهای اجتماعی در داخل و خارج از این کشور کاملا مشهود است. این دوگانگی متعارض و متباین کاملا در رفتار مقامات دولتی فرانسه مشهود است و اگر چنین اتفاقاتی در دیگر کشورها رخ دهد، مقامات فرانسوی دیگر دولتها را به نقض حقوق بشر متهم و از ابزار تحریم استفاده میکنند و حتی برخلاف تمام مقررات بینالمللی، هیچ ابایی از دخالت در امور داخلی سایر کشورها ندارند. دوگانگی جزو ذات کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه است و ما دیدیم که آنها در حوادث پاییز سال گذشته تمامقد از آشوبسازیهای سیاسی و رسانهای حمایت کردند و حتی از همه توان خود بهره بردند تا به آن عمق و وسعت بدهند و حالا در اتفاقی کاملا مشابه که درگیر اغتشاش و تنش شدند، مقامات فرانسه ازجمله مکرون بر نقش و تاثیرگذاری شبکههای اجتماعی بر افزایش تنشهای اجتماعی تاکید میکنند.
در جریان این حوادث بسیاری دستگیر، زندانی و زخمی شدند و این نشاندهنده خوی سلطهگری کشورهای غربی است. آنها زمانی که کشوری مثل ایران درگیر تنش و آشوب میشود از ضرورت رعایت حقوقبشر میگویند و بر آزادی رسانههای اجتماعی تاکید میکنند اما وقتی خودشان درگیر آشوب میشوند از هر وسیلهای برای محدودسازی و تعلیق آزادیها استفاده میکنند و این رفتارها ناشی از تشدید سلطهگری مدرن در کشورهای اروپایی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد