به گزارش جام جم آنلاین، فدا حسین مالکی در گفت و گو با ایرنا در مورد بررسی موضوع توافق اسفندماه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی و اینکه ادعا شده خلاف قانون اقدام راهبردی است، گفت: هر آنچه که تاکنون در مذاکرات میان آژانس و حتی برجام مطرح بوده براساس قانون راهبردی (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) بوده است و اگر هم طرف ایرانی درخصوص مذاکرات ملاحظاتی داشته در کمیسیون امنیت ملی و یا شورای عالی امنیت ملی مورد بحث و گفتوگو قرار گرفته است.
این نماینده مجلس، ادعای سخنگوی کمیسیون اصل نود مبنی بر اینکه توافق ایران و آژانس خلاف قانون راهبردی مجلس بوده است را رد کرد و گفت: تاکنون در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و تخصصی بررسی این موضوع، چنین موردی مطرح نشده است.
نماینده مردم زاهدان با اشاره به برگزاری نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی با رییس سازمان انرژی اتمی و علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان اظهار داشت: این کمیسیون چندی پیش با دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز جلسه داشت تا بتواند قضاوت درستی درباره این موضوع داشته باشد.
مالکی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد حفظ خطوط قرمز موضوع مذاکرات هسته ای تصریح کرد: با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب بعید میدانم در توافق ایران و آژانس خلاف قانون اقدام راهبردی عمل شده باشد زیرا رهبر انقلاب نیز بارها بر رعایت قانون اقدام راهبردی تاکید داشتند.
وی همچنین تاکید کرد که باید علت ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به موضوع توافق ایران و آژانس بررسی شود.
توافق ایران و آژانس اسفندماه سال گذشته و پس از سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام و بیانیهای در این خصوص صادر شد تا گامهایی به منظور تسهیل همکاریهای گستردهتر جهت تسریع در حل مسائل پادمانی باقی مانده به نحو مقتضی برداشته شود.
بر اساس این توافق، تعاملات بین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیتهای آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامه پادمان جامع صورت خواهد پذیرفت و در خصوص مسائل پادمانی باقیمانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به منظور رسیدگی به آن را اعلام کرد.
همچنین ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به زودی در تهران برگزار میشود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.
پس از این توافق، مسئولان سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابعاد این توافق را تشریح کردند؛ همان زمان اعضای این کمیسیون در گفت وگو با رسانه ها اعلام کردند که توافق صورت گرفته بر اساس قانون اقدام راهبردی بوده و انحرافی صورت نگرفته است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد