سعدالله زارعی، کارشناس مسائل بینالملل، در گفتوگو با خبر۲۴، در خصوص خشونتهای پلیس فرانسه در برخورد با معترضان گفت: اقدامی که یک پلیس در مواجهه با اغتشاشات انجام میدهد، تلاش برای کنترل اغتشاشات و در نهایت برگرداندن آرامش به محیط است؛ لذا از حیث عملکرد اقدامات پلیس فرانسه را در مهار آشوبهایی که در این کشور جریان دارد اقدامی میدانیم که در هر جامعه از سوی قانون و قاعده مورد حمایت قرار میگیرد.
وی افزود: باید پرسید چرا غربیها این قاعده را در جایی به رسمیت میشناسند و در جای دیگر نه تنها به رسمیت نمیشناسند، بلکه در کنار نیروهای آشوبگر قرار میگیرند و به هر نوع تلاش برای کنترل آشوب و آشوبگر برچسب ضد حقوق بشری میزنند و کشوری که در جهت برگرداندن آرامش تلاش میکند را محکوم میکنند. حتی گاهی آن کشور را با اقدامات سخت از قبیل تحریمها مواجه میکنند.
زارعی بیان کرد: تقسیم آشوبها به آشوب خوب و بد، همانند پلیس خوب و بد، نوعی تبعیض در برخورد و دوگانگی در پدیدههاست. چنین رفتارهایی ماهیت واقعی کشورهای غربی و در اینجا فرانسه را نشان میدهد که موضوعاتی از جمله حقوق بشر را ابزار قرار میدهند.
این کارشناس اظهار داشت: از نظر آنها معیار حقوق بشر در برخورد با معترضان در داخل کشورشان با یک کشور دیگر متفاوت است. امروز باید اقدامات پلیس فرانسه را بدترین نوع برخورد با حقوق بشر تلقی کرد؛ چراکه پلیس برخورد تندی با معترضان دارد.
وی ادامه داد: این در حالی است که این حجم از خشونت را در هیچجای دنیا حتی کشورهایی که موسوم به غیردموکراتیک هستند نمیبینیم.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: اگر این صحنههایی که این روزها از برخورد پلیس فرانسه با معترضان میبینیم، در هر یک از کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین ببینیم و مقایسه کنیم، خواهیم دانست که پلیس فرانسه شدیدتر عمل کرده است.
وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم برخورد پلیس فرانسه را براساس معیارهای خارجی همین کشور، یعنی معیارهایی که دولت فرانسه در مواجهه با محیط خارجی خود دارد، داوری کنیم باید بگوییم فرانسه بدترین اقدامات ضد حقوق بشری را در خیابانهای پاریس به نمایش میگذارد.
زارعی مدعی شد: حق کنترل اعتراضات را برای پلیس فرانسه قائل هستیم و معتقدیم پلیس این کشور باید در جهت اعاده نظم تلاش کند اما در عین حال یادآوری میکنیم در مواجهه با معترضان روشهای اخلاقی نیز وجود دارد؛ کمااینکه در ایران و در مواجهه با برخی آشوبها، روشهای اخلاقی را در پیش میگیریم. پلیس در پاییز سال گذشته در مواجهه با آشوبهای ایجادشده از سلاح استفاده نکرد و مسلح وارد میدان نشد و در ضمن آشوبها را نیز کنترل کرد و به نتیجه رسید.
این کارشناس در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین روشهای بهتر و اخلاقیتر برای مواجهه با مخالفان وجود دارد و به فرانسه توصیه میکنیم با مرور درسهای پلیس ایران در برخورد با آشوبهای سال گذشته روش بهتری را برای حل موضوع ایجادشده در این کشور در پیش بگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم