به گزارش جام جم آنلاین، حافظه کوتاه مدت فرایند ذهنی ذخیره اطلاعات برای ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه را دنبال میکند. دلهره، حواس پرتی، ضعف تمرکز و... همگی از عواملی هستند که میتوانند باعث کاهش حافظه کوتاه مدت شوند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، این روند مطمئنا با افزایش سن وخیمتر میشود. با این حال راهکارهای سالم برای بهبود سطح این نوع حافظه نیز وجود دارد که شامل موارد زیر است:
خوردن زنجبیل: تحقیقات نشان میدهد که زنجبیل میتواند از کاهش حافظه کوتاه مدت و زوال عقل پیشگیری کند. مطالعات در مورد زنان سالمند حاکی از آن است که مکملهای زنجبیل منجر به بهبود سطح حافظه کوتاه مدت میشوند.
بهبود وضعیت خواب: دلایل اثبات شدهای وجود دارند که نشان میدهند خواب یکی از مهمترین عناصر برای تقویت حافظه است. از آنجایی که بیشترین مقدار تثبیت حافظه در خواب صورت میگیرد، مشخص میشود که مغز ما بدون داشتن خواب کافی به دردسر میافتد. حتی یک چرت کوتاه میتواند بازیابی شما را بهبود ببخشد.
اجتناب از شکر فرآوری شده: محققان میگویند شکر میتواند حافظه کوتاه مدت را خراب کند. شکر با افزایش سطح قند خون منجر به کاهش سطح تمرکز و خلق و خوی میشود. شکر تقریبا در تمام غذاهای فراوری شده وجود دارد؛ بنابراین مصرف آنها را به حداقل برسانید.
مصرف زردچوبه: بر اساس تحقیقات مصرف کورکومین موجود در زردچوبه پس از یک ساعت اثرات خود را روی حافظه میگذارد. کورکومین در خلق و خو، خون و مهارتهای شناختی اثرات سریع و بلندمدتی میگذارد. بیماران آلزایمری با علائم شدید از جمله زوال عقل، تحریک پذیری، بیقراری و اضطراب، با مصرف مکمل کورکومین میتوانند به بهبودهای قابل توجهی دست یابند.
مصرف شکلات تیره: شکلات تیره نه تنها سرکوب کننده اشتها است، بلکه باعث بهبود حافظه میشود. ترکیبات شکلات تیره منجر به بهبود جریان خون در مغز میشود. همچنین خوردن این ماده مغذی ضد افسردگی است و باعث کاهش اختلالات ذهنی در افراد مسن میشود.
نوشیدن قهوه: یکی از بهترین سوختها برای مغز، نوشیدن یک فنجان قهوه تازه دم است. تحقیقات نشان میدهد کافئین موجود در قهوه میتواند فرآیند پیری مغز را کاهش داده و سبب تقویت حافظه کوتاهمدت شود. محققان انگلیسی دریافتند نوشیدن تنها یک فنجان قهوه میتواند سبب بهبود تمرکز و مهارتهای ذهنی مغز شود.
مصرف انواع توتها: آنتی اکسیدان موجود در توت، مغز را در برابر حملات رادیکالهای آزاد محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماریهای پارکینسون و آلزایمر را کاهش میدهد. آنتی اکسیدان همچنین میتواند فرآیندهای فکری و ذهنی مغز را تقویت کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم