حسن بهشتی پور در گفتگو با جامجم آنلاین در تحلیل شرایط موجود از گمانهزنی های مطرح شده در خصوص توافق احتمالی میان ایران و آمریکا گفت: بر اساس این اخبار منابع رسانهای اعلام کرده اند که محور گفتگوها توافق غیرمکتوب بوده است، جمهوری اسلامی ایران سقف غنی سازی خود را از ۶۰ درصد بالاتر نبرد و در قبال آن آمریکا هم موافقت کند دارایی های ایران در عراق و کره جنوبی آزاد شود که ظاهراً قطعی شده و به یکی از بانکهای قطر منتقل شده اما مشکل اینجاست که آمریکا شرط کرده است که این پول ها باید در راستای کمکهای انسانی و مصارف غذایی و دارویی باشد.
او یادآور شد: طرف عراقی بخشی از بدهی ایران به ترکمنستان را پرداخت کرده و بخشی دیگر از بدهی خود را برای هزینه ارزی حجاج ایرانی در مکه اختصاص داده است.
وی ادامه داد: این اخبار نشان میدهد دو طرف گفتگوهایی را آغاز کرده اند که از یک طرف بتواند داراییهای ایران را آزاد کند و از طرف دیگر هم موضوع تبادل زندانیان در جریان باشد.
بهشتی پور افزود: همچنین مطرح شده که دو طرف تعهداتی بپذیرند از جمله اینکه آمریکا در زمینه فروش نفت ایران و عدم مزاحمت برای کشتی های ایران تعهداتی دهد البته نمی توان به چنین موضوعات مطرح شده ای توافق گفت بلکه مصوباتی است که دو طرف پذیرفته اند در مقابل یکدیگر چه اقداماتی انجام نداده و چه اقداماتی انجام دهند بدون اینکه چیزی را مکتوب کرده باشند.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: مشخص است برای طرف ایرانی هر چقدر دارایی های بیشتری از انسداد بیرون آید به نفعش است اما از آن طرف محدودیتهایی که آمریکا برای دستیابی جمهوری اسلامی به دارایی های خود تعیین کرده است مقداری مشکل ساز است چرا که ایران باید اختیار کافی داشته باشد تا بتواند از پول های آزاد شده خود برای هر آنچه لازم است خرج کند اما در حال حاضر وضعیت اینگونه نیست و باید آمریکا اجازه دهد و محدوده آن را مشخص کند.
این کارشناس مسائل هسته ای با بیان اینکه به نظر می رسد آمریکا می خواهد به توافقی موقت برسد و همچنین برجام پلاس را تنظیم و احیا کند، گفت: از نگاه آن ها برجام کمبودهایی داشت و نتوانسته بودند در توافق قبلی به برخی دستاوردهای مد نظر خود برسند و با توافقی جدید به دنبال آن ها هستند و این درحالی است که نمی خواهند امتیازات لازم را بدهند. طرف ایرانی عقیده دارد آمریکا هنوز تعهد قبلی اش را اجرا نکرده و در این شرایط نباید تعهد جدیدی پذیرفته شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت