در کارگروه فرش دستباف تاکید شد؛

لزوم توجه ویژه به هنر صنعت فرش در برنامه هفتم توسعه

درجلسه کارگروه فرش دستباف بر ضرورت توجه ویژه به هنر صنعت فرش دستباف در برنامه هفتم توسعه تاکید شد.
کد خبر: ۱۴۱۲۱۶۳

جام جم آنلاین اصفهان؛ جلسه کارگروه فرش دستباف با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران درپارلمان بخش خصوصی اصفهان برگزار شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در این جلسه، ضمن تقدیر از اقدامات اتاق بازرگانی اصفهان برای کمک به رفع مشکلات فرش دستباف از طریق طرح موضوعات فعالان این صنعت در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و ثبت روز ملی فرش در تقویم کشور، رقم خوردن اتفاقات مثبت در حوزه فرش را ناشی از بالا رفتن مطالبه‌گری مبتنی بر علم و دانش و آمار دقیق و همدلی و همفکری بخش خصوصی و دولتی دانست و افزود: ایجاد مقدمات تشکیل نظام ارزیابان، دریافت مجوز اولین مرکز رشد فرش، فعال شدن کارگروه‌های خلاقیت و نوآوری در پارک‌های علم و فناوری و برگزاری جشنواره قالی فاخر تنها بخشی از این اقدامات می باشد.
فرحناز رافع ایجاد روایت برای فرش دستباف را در درخشش این هنر صنعت در بازار جهانی حایز اهمیت دانست.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات شاخص استان اصفهان در حوزه فرش و استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی و نهادهای دولتی برای اعتلای هر چه بیشتر این هنر صنعت، از تولید فرش اهداء زندگی در اصفهان با مشارکت سازمان انتقال خون برای اهدا به سازمان بهداشت جهانی خبر داد.
همچنین امیدشریفی سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان از اعلام آمادگی مجموعه حاکمیت استانداری برای ایفای نقش محوری در زمینه فرش در قالب ملی خبر داد و خواستار برگزاری جشنواره قالی فاخر همزمان با نمایشگاه فرش دستباف در محل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان شد.
امیرحسین کمیلی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز با بیان اینکه در سطح ملی و استانی تلاش زیادی بر روی فرش دستباف شده است، گفت: لازم است در برنامه هفته توسعه اصلاحاتی به منظور ایجاد ظرفیت برای صادرات فرش دستباف صورت گیرد.
بر دستمزد بافندگان نظارت شود
اسماعیل نادری معاون بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این جلسه با اشاره به پیشرو بودن استان اصفهان در احصاء مشکلات و بررسی قوانین هنر صنعت فرش دستباف و وجود تشکل‌های قدرتمند در این حوزه گفت: فعالان حوزه فرش دستباف اصفهان از دولت بیش از پیش انتظار تسهیلگری و حمایت دارند.
 وی ضمن تقدیر از اقدامات ارزنده رئیس مرکز ملی فرش ایران، خواستار توجه جدی و ایجاد فرایندی برای نظارت بر میزان دستمزد بافندگان شد.
لزوم اصلاح مواد 119 و 121 قانون امور گمرکی در لایحه برنامه هفتم
در ادامه رسول کوهستانی مدیرکل گمرکات استان حذف مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه وارداتی فرش و مهلت 18 ماهه برای بازگشت ارز حاصل از صادرات برای هنر صنعت فرش را کمک بزرگی برای فعالان این صنعت دانست. وی همچنین بر ضرورت اصلاح مواد 119 و 121قانون امور گمرکی در لایحه برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.
مستند فرش دستباف اصفهان تهیه شود
سعید عصاچی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان نیز در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از کسب رتبه‌های ممتاز دانشجویان و دانش آموزان اصفهانی در پانزدهمین المپیاد فرش دستباف، خواستار میزبانی اصفهان از دوره بعدی این رویداد و ورود بدون کنکور برگزیدگان این المپیاد به دانشگاه شد.  وی همچنین بر ضرورت حمایت از تهیه مستند فرش دستباف اصفهان تاکید کرد.
درخشش دانش آموزان و دانشجویان اصفهانی در پانزدهمین المپیاد فرش دستباف
در ادامه علی میرجمالی مدیر مرکز آموزش بازرگانی استان اصفهان نیز ضمن ارایه گزارش پانزدهمین المپیاد فرش دستباف افزود: تیم دانش آموزی اصفهان با وجود دارا بودن 8درصد تعداد مشارکت کننده 22درصد از رتبه‌های اول تا سوم و تیم دانشجویی با وجود 10 درصد از نظر تعداد مشارکت کنندگان در این رویداد، 33درصد از رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.  
لزوم تخصیص اعتبارات بانکی به فعالان حوزه فرش  
علی شهبازی رئیس اتحادیه فرش دستباف روستایی استان اصفهان نیز تخصیص اعتبارات بانکی به دست اندرکاران حوزه فرش را یکی از مهم‌ترین درخواست‌های فعالان این حوزه دانست.
توجه به مباحث پژوهشی در حوزه فرش، حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی، تشکیل شورای سیاستگذاری پژوهش فرش، استفاده از ظرفیت موجود بین‌المللی برای صادرات فرش به عربستان، تولید بر اساس ذائقه کشورهای هدف و نظارت دقیق بر بافت و توجه جدی به هنر صنعت فرش دستباف در برنامه هفتم توسعه از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها