به گزارش جام جم آنلاین همدان، بهروز الیاسی اظهار داشت: در جهت تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» در هفته ای که بنام هفته جهاد کشاورزی نام گرفته همایش آموزشی ترویجی و معرفی محصولات کودی با هدف حمایت از تولید برگزار شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان افزود: در این همایش 20 شرکت تولیدی که تعدادی از آنها دانش بنیان هستند از سراسر کشور به روزترین محصولات کودی خود را به کشاورزان ، باغداران و بهره برداران بخش کشاورزی عرضه می کنند.
وی با بیان اینکه این همایش به همت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برگزار شد گفت: یکی از اقدامات اصلی که می تواند در مهار تورم و ثبات قیمت ها نقش اساسی خود را درحوزه ی نهاده های کشاورزی خاص کودهای کشاورزی ایفا کند، افزایش تولید می باشد که این شرکت بعنوان مجری طرح خودکفایی کشور با تعامل با معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات خاک و آب، توانست کودهای ترکیبی و غیرشیمیایی مانند کود آلی فسفاته و کود میکروبی فسفاته به سبد کودی خود اضافه کند.
الیاسی افزود: امسال شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان مبادرت به تولید کودهای غیر شیمیایی و جدید کرده است.
وی اظهار داشت: اکنون این شرکت، با تعداد بیش از 130 تولیدکننده با 1100 محصول تولیدی که ۱۳ شرکت آن دانشبنیان هستند، تفاهم نامه همکاری منعقد کرده است تا پل ارتباطی باشد بین تولیدکننده و مصرف کننده تا محصولات تولیدی که تائیدیه استاندارد از آزمایشگاه مجهز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را دریافت کرده اند، در اختیار کشاورز و باغدار قرار بگیرد.
الیاسی یکی از استراتژیهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را توسعه کودهای ترکیبی و غیرشیمیایی عنوان کرد و گفت: کودهای غیرشیمیایی دو بخش هستند یک بخش از این کودها، یارانهای و بخش دیگر غیریارانهای هستند که در میان کشاورزان توزیع میشود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه کودهای کشاورزی، یکی از موثرترین نهاده هایی است که نقش مهمی در افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی دارد گفت: خوشبختانه علی رغم مشکلات بسیار توانستیم نزدیک به 90 درصد کودهای کشاورزی یارانه ای در استان را از تولیدات داخلی تامین و توزیع نماییم.
وی با اشاره به روند رو به رشد تولید داخلی کودهای کشاورزی در کشور گفت: این نکته نیز بسیار مهم است که در دهه 80 معادله ی سهم تولید داخل و واردات کودهای کشاورزی دقیقا برعکس بود. یعنی، در ابتدای سال های دهه 80 تقریبا 90 درصد کودهای کشاورزی مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می شد و ظرفیت تولید داخلی کودهای کشاورزی در ایران تقریبا 10 درصد مقدار تامین و تدارک سالیانه بود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان از روند اجرای برنامه خودکفائی در این زمینه گفت و ابراز امیدواری کرد: طی سه سال آینده، صددرصد نیاز کشور به کودهای کشاورزی از تولید داخلی تامین شود و نیازی به واردات نداشته باشیم.
الیاسی در پایان، با تاکید بر اهمیت داخلی سازی تامین و توزیع کودهای کشاورزی مورد مصرف بخش کشاورزی گفت: این امر ضریب خوداتکایی و خودکفایی کشور را افزایش داده و در کنترل قیمت کودهای کشاورزی و نهایتا محصولات کشاورزی بسیار مهم و موثر است که برگزاری این قبیل همایش ها در جهت رسیدن به این هدف می باشد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد