تاکید شهردار مشهد بر حفظ فضای سبز شهری با صرفه‌جویی حداکثری در منابع آبی

شهردار مشهد با اشاره به کمبود شدید منابع آبی، گفت: امسال در مقایسه با سال‌های گذشته با بیش از دو میلیون متر مکعب کسری آب برای آبیاری فضای سبز روبه‌رو هستیم؛ اما مطمئن هستم بدون اینکه بخواهیم به فضای سبز شهرمان خدشه وارد شود، با صرفه‌جویی‌های دقیق و با برنامه‌ریزی های کارشناسانه و دقت در آبیاری، می‌توانیم این مشکل را مدیریت کنیم.
شهردار مشهد با اشاره به کمبود شدید منابع آبی، گفت: امسال در مقایسه با سال‌های گذشته با بیش از دو میلیون متر مکعب کسری آب برای آبیاری فضای سبز روبه‌رو هستیم؛ اما مطمئن هستم بدون اینکه بخواهیم به فضای سبز شهرمان خدشه وارد شود، با صرفه‌جویی‌های دقیق و با برنامه‌ریزی های کارشناسانه و دقت در آبیاری، می‌توانیم این مشکل را مدیریت کنیم.
کد خبر: ۱۴۱۱۹۹۲

"محمدرضا قلندر شریف" در مراسم رونمایی و افتتاح چند طرح محیط زیستی و آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین مرکز فرماندهی آتش‌نشانی شرق کشور که با حضور استاندارخراسان رضوی، رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد، افزود: محیط زیست پایه توسعه پایدار است و معتقدیم این توسعه باید در همه زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و به‌ویژه محیط زیستی دنبال شود؛ این نگاه شاید دهه‌ها مورد غفلت قرارگرفته بود اما چند سالی است که به آن توجه شده است.

شهردار مشهد اضافه کرد: خوشبختانه مدیریت شهری طی چند سال اخیر در زمینه محیط زیست بسیار فعال بوده است و همان‌طور که پیش از این نیز گفته شد، بیشتر پروژه‌های مدیریت شهری ریشه و رویکرد محیط زیستی دارد.

قلندر شریف تصریح کرد: رویکرد محیط زیستی را در پروژه‌های عمرانی، بوستان‌های محلی، حمل‌ونقل عمومی و تمامی پروژه‌های شهری که شهرداری اجرا می‌کند، می‌توان دید.

وی ادامه داد: در همین راستا هفته گذشته نیز چند پروژه افزایش سیستم‌های پایش آلودگی هوا، آلودگی صوتی و امواج مغناطیسی که تعدادی از این سیستم‌ها به صورت سیار به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازند، رونمایی شد؛ درکنار این سیستم‌ها سایت پرنده‌نگری نیز در بوستان وکیل‌آباد به بهره‌برداری رسید.

شهردار مشهد افزود: امروز هم شاهد بهره‌برداری از تعدادی پروژه زیست محیطی شامل 24 بوستان محلی به وسعت مجموعا 17هکتار هستیم که ۶۵ درصد از این بوستان‌ها در حاشیه شهر احداث شده‌اند.

قلندر شریف با بیان اینکه وضعیت فضای سبز مشهد نسبتا خوب است، خاطرنشان کرد: مشکل آنجاست که فضاهای سبز به صورت متناسب در تمام نقاط شهر پراکنده نیستند؛ لذا احداث بوستان در نقاط کم‌برخوردار در دستور کار قرار گرفته است. واقعیت آن است که احداث یک بوستان هزار متری در مناطقی که زمین در آن کم و پرهزینه است، سخت‌تر از احداث بوستان چند هکتاری در سایر مناطق شهر است.

وی گفت: شهر مشهد با لحاظ کمربند سبز، 6 هزار و 850 هکتار فضای سبز دارد که با این میزان، سرانه به بیش از 19متر مربع برای هر نفر می‌رسد ودر حالی که به استاد قانون هوای پاک به میزان ۱۵ متر مربع به غیر از کمربند سبز تعیین شده که وضعیت کنونی ما ۸/۱ متر مربع است ؛ اما با این وجود در سرانه فضای سبز تجهیزشده که همان بوستان‌های شهری هستند، سرانه ما حدود ۵/۴ متر است؛ درحالی که استاندارد آن ۱۰/۳۴ متر است و در این زمینه عقب هستیم و رفع این عقب‌افتادگی تلاش همکارانمان را می‌طلبد؛ البته مسئله بحران آب را هم داریم و باید به این موضوع توجه ویژه شود.

قلندر شریف اضافه کرد: امسال در مقایسه با سال‌های گذشته با بیش از دو میلیون متر مکعب کسری آب برای آبیاری فضای سبز روبه‌رو هستیم؛ اما مطمئن هستم بدون اینکه بخواهیم به فضای سبز شهرمان خدشه وارد شود، با صرفه‌جویی‌های دقیق و با برنامه‌ریزی های کارشناسانه و دقت در آبیاری، به‌ویژه آبیاری تانکری می‌توانیم این مشکل را مدیریت کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت تامین منابع آبی از همکارانم در خدمات شهری و به‌ویژه سازمان پارک‌ها و و فضای سبز می‌خواهم نظارت دقیقی را بر نحوه آبیاری فضاهای سبز داشته باشند تا به شکل حداکثری از هدررفت آب جلوگیری شود.

شهردار مشهد با تاکید بر اینکه باید از موضوعاتی مانند آب‌نماها که در شرایط کنونی ضرورتی ندارد چشم‌پوشی کرد، افزود: تمام تلاشمان باید این باشد که با صرفه‌جویی دقیق در آبیاری، حتی یک متر از فضای سبز را از دست ندهیم؛ مگر اینکه مجبور شویم.

قلندر شریف به افتتاح ساختمان اداره محیط زیست و سلامت شهرداری مشهد نیز اشاره و خاطرنشان کرد: شاید هزینه زیادی برای این مجموعه نشده باشد اما محل کالیبراسیون سیستم‌های پایش آلاینده‌ها در این ساختمان راه‌اندازی شده است که در انجام پایش و دقت اطلاعات جمع‌آوری شده بسیار مهم است؛ موضوعی که پیش از این خارج از شهرداری انجام می‌شد.

وی درادامه با اشاره به آغاز عملیات احداث ستاد و مرکز فرماندهی آتش‌نشانی شهرداری مشهد نیز گفت: امروز شاهد آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگ‌ترین ستاد مرکز فرماندهی در شرق کشور و دومین آن در کشور بعد از تهران هستیم.

شهردار مشهد افزود: در حال حاضر سازمان آتش‌نشانی 54 ایستگاه فعال دارد که در افق 1404 این ایستگاه‌ها باید به 62 ایستگاه افزایش پیدا کند که در کنار همین ستاد و مرکز فرماندهی عملیات نیز احداث یک ایستگاه جدید آتش‌نشانی آغاز خواهد شد؛ این ساختمان با به‌روزترین تجهیزات و به ایمن‌ترین شکل با پیوست محیط زیستی و در شأن آتش‌نشانی مشهد به‌عنوان دومین آتش‌نشانی کشور بعد از تهران احداث می‌شود.

قلندرشریف اضافه کرد: ما تا افق 1404 با توجه به توسعه و جمعیت شهر به ۹ ایستگاه دیگر آتش‌نشانی نیاز داریم که ایستگاه وکیل‌آباد امسال به بهره برداری خواهد رسید و فرایند احداث یک ایستگاه دیگر در مرکز فرماندهی آغاز و برای ۷ ایستگاه دیگر نیز با تلاش همکارانم جانمایی انجام شده است که باید برای سال 1403 بودجه مورد نیاز دیده شود تا در سال 1404 بتوانیم این ایستگاه‌ها را هم احداث کنیم و دیگر کمبود ایستگاه آتش‌نشانی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری و تلاش همه دستگاه‌ها و مشارکت مردم، در آینده دغدغه‌های محیط زیستی کمتری داشته باشیم و تمامی پروژه‌هایی که در شهر اجرا می‌کنیم نیز دارای پیوست زیست محیطی باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها