علی بخشیزاده، معاون صدای رسانهملی درخصوص تاثیر فعالیتهای رادیو گفتوگو در نهادینه کردن فضای گفتمان در جامعه به «جامجم» میگوید: «۲۷ اردیبهشت، هفدهمین سالروز راهاندازی رادیو گفتوگو با شعار «صدای اندیشهها» در سپهر رسانهملی است. رسانه فرهیختگانی که رسالت آن ترویج نظام گفتمانی انقلاب اسلامی، جریانسازی رسانهای و پیشتازی در عرصه جهاد تبیین است. طبیعی است در این بستر، ارتباط با بدنه کارشناسی کشور برای تولید محتوا و انتقال این پیام به سطوح مختلف مخاطبان شبکه در جامعه، مزیت نسبی این شبکه است. ضمن اینکه ترویج گفتوگوی محققانه در جامعه، گفتوگوهای انتقادی، تریبونسپاری به همه سلایق سیاسی- فرهنگی خانواده بزرگ انقلاب اسلامی برای ایجاد همدلی، مفاهمه و درکی مشترک در عرصههای مختلف از دیگر انتظارات از این شبکه است. مهمتر اینکه در بستر جهاد تبیین، اتخاذ رویکرد روشنگری پیشدستانه برای تبیین حقایق انقلاب و تولید روایت اول در کنار مقابله هوشمندانه با گسیل انواع سویههای روانی- رسانهای در جنگ ترکیبی دشمن به سمت افکار عمومی کشور نیز، در برنامهسازیهای محققانه این شبکه مورد انتظار است.» وی ادامه میدهد: «به نظر میرسد، این شبکه رسالتهای مذکور را تاکنون بهنحو موفقیتآمیزی به جامعه مخاطب و عرصه انتظارات بالادستی پاسخ داده است. خاصه اینکه در بستر اتفاقات و نیازهای کنونی جامعه، رادیو گفتوگو ازجمله پیشتازان بسط «گفت» و «گو» در عرصه رسانهای کشور و نهادینگی آن در جامعه است. ضمن تبریک سالروز تاسیس این شبکه به همه همکارانم در رادیو گفتوگو، از آنها به پاس زحمات اثرگذارشان تشکر میکنم.»
۱۷ سال با رادیو گفتوگو
رضا کوچکزاده، مدیر شبکه رادیویی گفتوگو هم درخصوص جهاد تبیین در رادیو گفتوگو به جامجم میگوید: «۱۷ سال پیش رادیو گفتوگو در بستر رسانهملی متولد شد؛ شبکهای که شعار «صدای اندیشهها» و «بسط تضارب آرا و دیدگاههای گونهگون» را سرلوحه خود قرار داد. این شبکه رادیویی، خیلی زود توانست به عنوان «رابط» میان نخبگان و مردم با مسئولان کشور، ظاهر و جریانساز واقع شود. این شبکه کوشید تا ضمن تقید و رویکرد به مبانی انقلاب اسلامی و هوشیاری نسبت به اهمیت و عواقب جنگ ترکیبی دشمن، صدای همه سلایق و اندیشهها در کشور شناخته شود و برای تقویت تعاطی افکار و رواج «گفت» و «گو» بین نخبگانی در کشور، مجدانه همت کند. در این مسیر و فرآیند، دال مرکزی عملکرد و فعالیت و تکاپوی رسانهای، بر«روشنگری» استوار شد و شبکه رادیویی گفتوگو تلاش کرد با اتخاذ آرایش تهاجمی در برابر جبههگیری رسانههای معاند و برخی جریانهای سیاسی داخلی و خارجی، واقعیت و دستاوردهای ذهنی و عینی کشور را بهدرستی و بهروشنی نمایان کند.» وی ادامه میدهد: «جریانشناسی نفوذ، تقویت بصیرت سیاسی، دشمنشناسی، مقابله با ناکارآمدیهای داخلی، مسئولیتپذیر کردن سازه اجرایی کشور، پیگیری مطالبات جامعه، تبیین حکمرانی مشارکتی، پرداخت به موارد و موضوعاتی چون جمعیت، سبک زندگی اسلامی- ایرانی، تحولخواهی، عدالتطلبی و... از دیگر کارویژههای این شبکه با رویکردی فعال و مطالبهگرایانه است.» کوچکزاده عنوان میکند: «این شبکه خود را موظف میداند تا در عرصه گفتمانی انقلاب اسلامی، با برقراری پیوند میان آرمانهای نظام و گام دوم انقلاب، ظرفیتهای انقلاب اسلامی را برای تمدنسازی نوین اسلامی بالفعل سازد. این شبکه همچنین برآن است تا در عرصه «جهاد تبیین»، کنشگرانه به تبیین پیشدستانه امور و حقایق انقلاب، قبل از تحرک دشمن اقدام کند. باید تاکید کنم همکاران ما با درک اهمیت و وسعت جنگ ترکیبی دشمن و انواع سویههای جنگهای شناختی- روانی- خود را در خط مقدم این جبهه برای خنثیسازی سیاهنماییها، بنبستانگاری، ناکارآمدنمایی، دروغپراکنیها و تشکیک و تحریف دشمنان تعریف میکنند. رادیو گفتوگو در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علم و فناوری، و اجتماعی میداندار تبیین واقعیتها در بستر بهرهگیری از نظام نخبگانی کشور و تعامل مستمر با قوای حاکمیتی برای بسط نقد، پاسخگویی و تنویر افکار است. در انتها، صمیمانه از زحمات شبانهروزی همه همکارانم سپاسگزارم.»
مخاطبشناسی رمز موفقیت
نکته دیگری که برخی از اعضای کابینه دولت به آن اشاره میکنند، مخاطب شناسی است. علی سلاجقه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص به جامجم میگوید: من بهعنوان یک دانشگاهی، قبل از اینکه عضوی از کابینه دولت باشم، اولین رسانهای که با آن وارد بحث و مذاکره شدم و ارتباط بسیار صمیمی برقرار کردم، رادیو گفتوگو بود. این شبکه در حوزه تنویر افکار عمومی در موضوعات متعدد، تولید دانش و ترویج مباحث علمی در امور اساسی و اجرایی کشور نقشی جدی ایفا کرده و خوشبختانه شبکهای پر مخاطب است.
لزوم توسعه گفتوگو
به گزارش جامجم، گفتمانی که شبکه رادیویی گفتوگو ایجاد کرده چیزی است که کابینه دولت هم به آن اذعان دارد. بر همین اساس روحا... دهقانیفیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان درخصوص ویژگیهای منحصربهفرد رادیو گفتوگو به جامجم میگوید: «رادیو گفتوگو دو ویژگی بزرگ و منحصربهفرد دارد: اول اینکه نام این شبکه «گفت»و«گو» است؛ معنایی که کمبود آن در کشور بهشدت احساس میشود. گفتوگو نه به معنا و مفهوم مشاجره و دعوا که وقتی گفتوگو میکنیم در حقیقت یکدیگر را محکوم کرده و درصدد بزرگنمایی اشتباه طرف مقابل باشیم، بلکه گفتوگو به معنای تبادل نظر، زمانی شکل میگیرد که ضمن سخن گفتن با یکدیگر، به راهکارهای مشترک دست پیدا کنیم. امیدوارم رادیو گفتوگو فرهنگ گفتوگو را توسعه بیشتری دهد تا بتوانیم بهتر با یکدیگر سخن بگوییم.»
پیشتاز فرهنگ گفتوگو باشید
اما برخی از اعضای کابینه، پیشنهادهایی هم برای رادیو گفتوگو دارند. مثلا سخنگوی دولت معتقد است این شبکه رادیویی باید پیشتاز فرهنگ گفتوگو باشد. علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم در این باره به جامجم میگوید: ۱۷سالگی یادآوری نوجوانی است، ورود به این سن جذاب و پرهیاهو را به رادیو گفتوگو تبریک عرض میکنم. به طور حتم گفتوگو در هر محیطی به ارتقای علمی ظرفیتها، به افزایش سعه صدر، به پذیرش و اقناع افکار عمومی نسبت به تصمیمات مختلف یا نگاه به واقعیتهای موجود در کشور و هر آنچه در این زمینه بگویم، کمک شایانی میکند و رادیو گفتوگو هم میتواند پیشگام این حوزه برای ترویج این فرهنگ باشد.
ارزیابی دقیق در میزگردهای رادیو گفتوگو
نکته جالبی که در میان صحبتهای اعضای کابینه دولت میتوان یافت، اظهارنظرهای دقیقی است که نشان از پیگیری برنامهها از سوی این افراد دارد.مثلا سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور معتقد است که در میزگردهای رادیو گفتوگو، ارزیابی دقیقی صورت میگیرد. او در همین رابطه به جامجم میگوید: خدا قوت می گویم به همکاران خوب رادیو گفت وگو که فعالانه در حوزه رسانه خدمت میکنند و تلاش دارند تا سوژههای روز و مورد نیاز جامعه را مورد بررسی قرار دهند و با پیگیری از مسئولان، صاحب نظران و نخبگان حوزههای مختلف به دغدغههای مردم رسیدگی میکنند تا بازوی کمکی خوبی برای دولت باشند.
ثابت قدم باشید
اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم دیگر عضوی از کابینه است که به گفته خود، خاطراتی از این شبکه رادیویی دارد. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رابطه به جامجم میگوید: من در نخستین شب راهاندازی رادیو گفتوگو، مهمان این شبکه پر مخاطب بودم و به خاطر دارم گفتوگویی مفصل شکل گرفته بود.
آماده نقد هستیم
نکته جالب در این میان، تعامل میان رادیو گفتوگو و وزرای دولت است. کما اینکه وزیر تعاون اعلام کرده آماده نقد است. صولت مرتضوی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در همین رابطه به جامجم میگوید: با تشکر از حسن ابتکار دست اندرکاران این شبکه که اساسا یک گفتوگوی عالمانه، عادلانه و توأم با انتقادهای سازنده را مطرح میکنند، برنامههای اینچنینی که نشان از حرفهای بودن یک رسانه دارد کار بسیار خوبی است.
گفتوگو، سکوی ایجاد ارتباط
در این میان، برخی اعضای کابینه دولت مثل وزیر ارتباطات معتقد است که رادیو گفتوگو سکویی برای ایجاد ارتباط است. عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به جامجم میگوید: گفتوگو با نخبگان و با عامه مردم از وظایف مهم یک رسانه است، ترویج راههای گفتوگو در سکوهای مختلف خود نشان از اهمیت گفتوگو در جامعه دارد که تمام ظرفیتها را برای این مهم پای کار آورده است.
رادیو گفتوگو، سکوی بیان اندیشهها در رسانهملی است
دکتر پیمان جبلی، رئیس رسانهملی درخصوص سالگرد رادیو گفتوگو به جامجم میگوید: رسانه رادیو مکان مناسب و شایستهای برای طرح نظرات، دیدگاهها و رویکردهای مختلف است و با توجه به فضای آرام گفتوگویی در رادیو، بهتر میتوان مسائل را با دیدی عالمانه، منصفانه و دقیق مطرح کرد.وی ادامه میدهد: خوشبختانه رادیو گفتوگو سابقهای روشن و درخشان در اجرای ماموریتها داشته است و طبیعتا سکوی معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران در انتشار دیدگاههای مختلف است و به نظرم میتواند در عرصه تفاهم اجتماعی موفق باشد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه