بهگفته اهل فن و تحلیلگران اقتصادی سینما، بزرگ سرمایهداران مغرور کمپانیهای فیلمسازی حاضر نیستند پاسخگوی خواستههای منطقی نویسندگانی باشند که کل صنعت سینما و تلویزیون مرهون تلاشها و نوشتههای آنان است. در بیانیه «وگا» از جمله آمده است: «بهخاطر امروز و فردایمان راه چاره دیگری نداریم و مجبور به اعتصاب هستیم.» با این بیانیه جدی و قاطع، گفتوگوها و مذاکرات با تهیهکنندگان آمریکایی به پایان خود رسید و فیلمنامهنویسان گناه به نتیجه نرسیدن صحبتها را به گردن کمپانیهای فیلمسازی انداختند. مدیران این کمپانیها با وجود وحشت از اقدام فیلمنامه نویسان و پذیرش این نکته مهم که اعتصاب آنها کلیت تولید فیلمها و مجموعهها را دچار اختلال خواهد کرد، با سماجت حاضر به قبول درخواست منطقی اعضای این اتحادیه بزرگ سینمایی نشدند. این در شرایطی است که با شروع اعتصاب بسیاری از سازندگان فیلمهای سینمایی و مجموعههای تلویزیونی با اعلام خطر و وضعیت قرمز، اعلام کردند از همین حالا تولیداتشان با مشکلات زیادی روبهرو شده است.
در بیانیه وگا به این نکته اشاره شده که بهرغم سعه صدر فیلمنامه نویسان و پیشنهاد خواستههای حداقلی، اتحادیه تهیهکنندگان هالیوودی هیچ یک از این خواستهها را نپذیرفت و اعلام کرد در وضعیت قراردادهای موجود فعلی، تغییری ایجاد نخواهد کرد. این در حالی است که تهیهکنندگان هم بیانیه و جوابیهای منتشر کرده و مدعی ارائه پیشنهادهای سخاوتمندانه به وگا شدهاند. فیلمنامه نویسان برای دریافت حق الزحمه بیشتر برای خود و همکارانشان بوده و میگویند آنان کار بیشتری برای تولید، خلق فیلمها و مجموعهها میکنند و در عوض، دستمزد کمتری دریافت میکنند. براساس بیانیه آنها: «ما چیز زیادی درخواست نکردیم. تضمین برای کار هفتگی برای اپیزودهای مجموعهها، پرداخت روزانه برای مجموعههای کمدی و دریافت حقالزحمه برای ارائه پیشنهادات تازه در طول ضبط آنها و بالا بردن حقالزحمه متناسب با رشد نرخ تورم از جمله چیزهایی بود که ما براساس آنها صحبت کردیم اما تهیهکنندگان با رد تمام این خواستهها، درهای گفتوگو و مذاکره را بستند. انگار کار و تجربه ما هیچ اهمیتی در این صنعت ندارد و باید به حال خود رها شویم. تصور همه ما این است که با وجود چنین ترکیبی در بین تهیهکنندگان، هر نوع صحبتی با آنان بیفایده خواهد بود و نمیتوان قراردادی عادلانه با آنها بست.»
با وجود انتشار چنین بیانیهای، اتحادیه تهیهکنندگان مدعی است که درهای مذاکره را با طرف مقابل همچنان باز گذاشته و آنها میتوانند برای صحبت دوباره به این اتحادیه مراجعه کنند! اعضای اتحادیه فیلمنامه نویسان عقیده دارند بحران فعلی حاصل تفکر ارتجاعی استودیوهای فیلمسازی است و آنها با موضع صحبت از بالا و قدرت مطلق، پای میز مذاکره با دیگران مینشینند. منتقدان سینمایی که در این دعوا طرف فیلمنامه نویسان هستند، به این نکته اشاره میکنند که گویا تهیه کنندگان هالیوودی هنوز متوجه خطر بزرگی که آنها را تهدید میکند، نشدهاند و آنرا یک نسیم زودگذر تصور میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت